AVIA - Airsports   Beauvechain.

 

 Zondag 14 januari 2018:  De eerste vliegdag aan de lier.

Na verschillende weken van onstuimig, grijs en grauw winterweer, gaven de voorspellingen nog eens een zonnige zondag met een matige wind uit een oostelijke richting. Prima weer voor de eerste liervliegdag van het nieuwe jaar. Nadat we het liermateriaal hadden klaar gezet op de oostelijke dwars baan, kon Marc als eerste de lucht in. Op hoogte stond er een stevige bries waardoor hij tot een stuk boven de 400 m kon ontkoppelen. Ook Luk en Johan maakten hun eerste vluchten van het jaar. Tussendoor heb ik zelf ook eens aan de kabel gehangen en kon boven de lier ontkoppelen op 657 m. In de latere namiddag heeft Koen zijn Atos ook opgebouwd en heb ik hem voor enkele vluchten kunnen optrekken en telkens mogen afzetten hoog boven de lier. Kort samengevat, het was een mooie eerste liervliegdag met op het einde van de dag enkel maar blije en lachende gezichten.

Foto's op :

https://drive.google.com/drive/folders/1Qy75LhYQbkv4yK66Anr5ncrCUPimUWgO

Aan de lier.

Aan de kabel.

Voor het filmpje:   KLIK  HIER

HOME

 

 

 Zaterdag 17 en zondag 18 februari 2018:  Een prachtig weekend.

 

De weergoden waren ons het hele weekend goed gezind. Op zaterdag stond er een mooie NO startbries en hebben we allemaal verschillende mooie vluchten kunnen maken. Het droeg in de namiddag erg goed. Maar zondag was zeker de betere dag van het weekend. De eerste winterthermiek was zo vroeg op het jaar ook al van de partij wat resulteerde in enkele mooie vluchten.

Een prachtig vliegterrein!

 

Foto's:

  https://photos.google.com/album/AF1QipMiwgI5zitXx1-g9Yu6cQKqoqyP5NvGEGseuoIb

Filmpjes:

Klik hier.

en

Klik hier

 

HOME

 

 Zaterdag 24 maart 2018:  Fucking Awesome.

De eerste liervliegdag met een zonnig lentegevoel. Al van in de ochtend deed de zon haar best om het lierterrein op te warmen en in de namiddag voor wat thermiek te zorgen.
De windrichting was eerst wel niet optimaal, waardoor we een oostelijke lierbaan moesten uitzetten. De lucht cadetten waren ook aan het slepen, waardoor we de Duitse baan niet konden benutten. Maar het is gelukt. De bellen zaten boven de lier zodat er toch mooie, lange vluchten gemaakt konden worden. Maar daar kunnen Marc en Johan wellicht meer details over geven. In de loop van de namiddag draaide de wind dan toch door naar het NO, zodat ik de lier naast de runway kon plaatsen en we de volledige kabellengte op de trommels konden benutten. 
Hingen aan de kabel: Sven, Luc, Marc, Frank, Johan, Chris en ik heb ook nog een afsluitende avondvlucht gemaakt.

Via onderstaande link kan je hiervan enkele foto's zien. 

https://drive.google.com/drive/folders/10HDppEwYYXBLNyUEtHmZ1hmgXMTF6y13

 

Filmpje .... klik HIER

 

HOME

 

 Zaterdag 31 maart 2018:  Naar ongekende hoogten !

 

In de ochtend eerst wat onderhoudswerken met onder meer een verlenging van de beide lierkabels met 400 m. Daarna was het hoog tijd om de toestellen op te bouwen en de lierbaan uit te zetten om dan het resultaat te bekijken en uit te testen op het veld. De ZW windrichting was perfect en de windkracht soms pittig. De gevolgen bleven niet op zich wachten. Eén voor één stegen ze tot aan het plafond van 954 m. Ik moet wel toegeven.... de weergoden waren ons allen goed gezind. Zij begeleide de donkere, grijsblauwe buienwolken met regenslierten netjes rond het lierterrein, zodat we tot na 18.00 u ononderbroken zijn kunnen blijven doorgaan. Hun taak zat er dan op en net toen iedereen ingepakt was gingen de hemelsluizen onvermijdelijk open. 
Ons hongertje zijn we volgens traditie gaan stillen "In de molen" waar we nog verder konden nagenieten van deze mooie vliegdag!

Aan de lier.

 

 

Klik hier.

 

HOME

 

Zondag 8 april 2018:  Zwakke condities op het lierterrein.

Het zag er bij aanvang even veelbelovend uit. De ZO wind draaide door naar ZW zodat we gelijk konden starten op de lange baan. Maar naar mate de tijd verstreek, draaide de zwakke wind naar een oostelijke richting. We moesten de startplaats verhuizen en de lierbaan uitzetten op de Duitse baan. Omdat het te stabiel was, bleef de thermiek achterwege. Ook viel de wind bij momenten haast helemaal weg. Het gevolg was dat er slechts ploefkes konden gemaakt worden. Maar het is altijd een start en een landing, zelfs in deze zwakke condities steek je er altijd wel iets van op. Johan heeft de hendels nog overgenomen en zodoende heb ik ook nog een drietal vluchten gemaakt.

 

https://drive.google.com/file/d/1IDdvCuzx52a3NutiZyY_x3_A91954Ufv/view?usp=sharing

 

! Filmpje !

KLIK HIER

 

HOME

Zondag 15 april 2018:  Een super dag te Beauvechain.

 

De voorspellingen vooraf waren erg veranderlijk. Niet zo ongewoon, want een complex lagedrukgebied ten zuidwesten van ons land bepaalde ons weer met zachte maar licht onstabiele lucht waarin restanten van  verzwakte storingen over onze contreien trokken. Uiteindelijk bleken op zondag de beste condities voorspeld en hebben we er een mooie liervliegdag van gemaakt. De windrichting was perfect ZW zodat we op de erg lange lierbaan konden rekenen. Het pittig startwindje zorgde dat iedereen tot tegen het plafond van 3500 ft kon afgezet worden. De thermiek was wel wat kapot geblazen, maar er waren toch wel plaatsen waar je wat kon blijven hangen.

Uiteindelijk heb ik weer heel wat vluchten kunnen optrekken en zelf ook nog drie mooie vluchten kunnen maken. Ik heb zelf in de namiddag ook een vlucht kunnen maken met mijn mini Kimfly Husk2. Prachtig. 

Een vlucht met de Kimfly Husky2.

Meer foto's op:

https://photos.google.com/album/AF1QipOJhZrbbwn2D4556Ob4rrBMgQaT2KplKRtOgdm-

of

https://drive.google.com/drive/folders/1rcn30jKn6IPv4zf0zwkkwUJBaOq4KGIm

 

Bekijk ook:

https://www.syride.com/en/pilots/Jan_Bernaerts/449350

 

 

HOME

Het weekend van 21 en 22 april 2018.

Het is een leuk weekend geweest.  Zaterdag hadden we de lange NO baan en zondag de lange ZW baan. Toen ik op het terrein aankwam, was er al heel wat activiteit. Het swift team was zich ook aan het klaarmaken om dynamisch te lieren. Toen we de lierkabels hadden uitgelegd, was de meeste nevel en mist toch al wat meer opgetrokken, maar het is uiteindelijk de hele dag toch vrij slecht zicht geweest.  Op de lier was het ook niet makkelijk omdat ik de startplaats op 1650 m ver slecht kon zien. In de namiddag heb ik ook enkele vluchten gemaakt.

 

Slecht zicht in de lucht.

 

Op zondag was er vrij harde wind voorspeld. Te hard voor de parapente, maar de delta's heb ik nog tot een stuk in de namiddag kunnen optrekken.

Meer foto's:

https://drive.google.com/drive/folders/1qQEHiPONTrARBansHO5GcB39mNXRt4YC?usp=sharing

 

HOME

Zondag 29 april 2018: Een mooi vliegvenster.

 

Wat een klein vliegvenster moest worden, is uiteindelijk op een leuke vliegnamiddag uitgedraaid. We hebben wel een portie geluk gekend.   
De buienradar voorspelde dat de eerste buienlijn rond 9 uur voorbij moest zijn, maar de resten treuzelden, zodat we nog even moesten wachten alvorens we het liermateriaal op de lange NO baan konden uitstallen.
Maar eens van start ging het vlot vooruit. Sven en frank vliegen, Johan de kabels uitrijden en ik achter de hendels van de lier. De voorspelde harde wind bleef uiteindelijk achterwege, zodat we de hele namiddag konden vliegen. Ook Johan heeft zijn vlucht gevlogen en tussendoor heb ik ook aan de kabel gehangen. Pas in de late namiddag trok het lagere wolkendek opnieuw wat dicht, zodat we er mee gestopt zijn. 
Ons hongertje zijn we traditiegetrouw nog gaan stillen "In de molen".

Super!

Fotookes:

https://drive.google.com/drive/folders/1RH4aka2gCLVPo3M0NDa0Qv3iJiuC-KRH

 

 

HOME

Zaterdag 19 mei 2018: Lange, hoge vluchten.

 

Met een NO wind was er opnieuw een lange lierbaan voorspeld.

Toen we op het lierterrein aankwamen zat het wolkendek nog dicht, maar tegen de middag brak de bewolking open en kwam de zon tevoorschijn. Het gevolg liet niet lang op zich wachten. Vluchten van 1:25u tot rond de 1000 m. Ik heb goed mijn werk gehad op de lier en s' avonds zelf ook nog een vlucht gemaakt.

 

Boven het lierterrein.

 

 Meer foto's, klik hier

 

HOME

Zondag 27 mei 2018:  Een behoorlijke dag.

De voorspellingen waren eigenlijk niet zo gunstig, oostenwind en in de namiddag kans op regen en onweer. Om 10 uur waren we op het terrein en zijn we gestart op de NO baan met 45° crosswind. Op de middag draaide de wind verder door naar Z en later ZW, zodat we onze lierbaan 180° gedraaid hebben en er nog verschillende mooie vluchten konden gemaakt worden met ontkoppelhoogten rond de 750 m. Na 15 u kwamen er meer dreigende regenwolken opzetten en wat later zijn we moeten stoppen voor de eerste regendruppels.  Al bij al toch nog een geslaagde dag!

 

 

HOME

Zaterdag 2 juni 2018:  Initiatiedag.

Er was een pittige westenwind voorspeld, maar op het terrein blies de wind uit een ZW richting. Ideaal voor een lange lierbaan. Ik had mij vandaag vrij gehouden om een initiatie parapente te geven aan twee geïnteresseerde toekomstige piloten. Het is een geslaagde dag geworden. Er was voldoende wind om grondoefeningen te doen en op het einde van de dag bleven de schermen al mooi gecontroleerd boven de hoofden staan. De dag heb ik afgesloten met een duovlucht voor elk.

 

HOME

 

Zondag 10 juni 2018:  Een drukke dag aan de lier.

Het was zondag een mooie drukke dag met zeven piloten op de startplaats. Het begon wat grijs en de windrichting wist ook nog niet goed kiezen, maar later op de dag brak de bewolking open en dan een perfecte NO richting. Het was omstreeks 15 u dat de thermiek ten volle kon benut worden met mooie, lange hoge vluchten. In de vooravond trok de wind wat meer aan en kon er ontkoppeld worden rond de 1000 m. We hebben wel onze portie technische tegenslag gekend. Zo'n 5 keer is de lier in volle trekfase gewoon stil gevallen wegens een probleem aan de brandstoftoevoer. Ook nog één keer kabelbreuk. Maar het strafste gebeurde op het einde van de dag. Toen Frank aan een gezapige snelheid vanaf de start naar de lier reed, stak plotseling het achterwiel van de rode quad hem voorbij.   
Maar verder is alles goed verlopen. Op het einde van de dag enkel lachende piloten met weeral veel airtime op hun teller. De dag hebben we gebruikelijk afgesloten met het stillen van een hongertje in het eet-staminee "In De Molen".
Op naar de volgende ...... 

HOME

 

Zaterdag 16 juni 2018:  Een pittige vliegdag.

Vandaag stond er een mooie ZW wind, zodat we een lange lierbaan konden uitleggen. Het ging erg vlot en er werden mooie hoogten gehaald. Vanaf 15 u konden de piloten ook langer boven blijven , met vluchten van meer dan een half uur. Vanaf 16 u stak de wind nog een tandje bij, zodat ik de laatste 2 kabels heb opgevlogen met mijn Kimfly Husky2.

Fotokes:

https://drive.google.com/open?id=1x5jM17ChrvM9TdivQN84h085xTw0GZGs

 

HOME

Zaterdag 30 juni 2018:  Avia Airsports.

Het was eigenlijk een "last minute" beslissing om te gaan lieren, want er was een pittige windkracht voorspeld. Daarbij waren er ook al heel wat piloten vertrokken naar het zuiden om er te vliegen in de bergen. Maar uiteindelijk waren we nog met drie overgebleven, en dat is net voldoende om te kunnen lieren. Tot de middag waren de condities perfect, met een mooie bries uit NO richting. Tegen de middag trok de wind wat meer aan en heb ik nog twee vluchten kunnen maken. Bij de laatste vlucht was de eerste thermiek van de dag al present zodat ik al wat langer kon boven blijven. Bij de landing ging het al bijna recht naar beneden waardoor we tijdig de vliegdag hebben beëindigd.

 

Afgezet op een mooie hoogte.

 

 

HOME

 

Zaterdag 7 juli 2018:  Avia Airsports.

Om 10 uur waren we op het terrein om het liermateriaal klaar te zetten op een lange NO baan. Wat later hing Johan als eerste aan de kabel. Meteen goed voor een hoge lange vlucht. De thermiek was al present. Vervolgens Chris en ondertussen was ook Hendrik toegekomen. Kort na de middag heeft Hendrik zich achter de hendels van de lier gezet, zodat ik ook twee vluchten heb gemaakt. De wind was ondertussen meer gedraaid uit een N richting. De condities werden meer bumpie en de cyclussen heftiger. Johan heeft nog de afsluitende vlucht gemaakt, maar toen waren de conditie in de lucht al erg heftig, zodat we er vroegtijdig zijn mee gestopt.

 

 Enkele luchtbeeldjes:

https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

 

 

HOME

Zaterdag 14 juli 2018:  Avia Airsports.

Er waren opnieuw een perfecte vliegcondities voorspeld, zodat ik omstreeks 10 uur al op het terrein aanwezig was. Het swift team was ook al paraat om dynamisch te lieren. De laatste vlucht van de dag heb ik voor mijn rekening genomen. De lucht was kristalhelder en de vergezichten navenant. Nadat we al het materiaal hadden opgeborgen, hebben we de dag afgesloten in het eetcafe "In de molen". Superdag met super condities en mooie , lange en hoge vluchten.

 

https://drive.google.com/file/d/1JqD8w8KA5a0aVtLuHVQKM-SwCWtwAwrX/view?usp=sharing

 

 

 

HOME

 

Zondag 5 augustus 2018:  Avia Airsports tandem.

 

De dag begon zowaar met bewolking, maar toen we de lange NO lierbaan hadden uitgezet, loste de wolken op en bleef er enkel nog een blauwe zomerlucht over. Het werd een prachtige vliegdag waarbij de meeste piloten tot aan het plafond raakten. Ik heb na de middag twee duovluchten gemaakt. Ontkoppelt op zo'n 700 m en daarna zonder vario doorgestegen tot niet zo ver van het toegelaten plafond. Na de landing enkel maar lachende gezichten.

 

Foto's:

https://drive.google.com/open?id=1HCwrfIq4O9r9QJI66NDbKXMdENuLwvj4

 

 

Bekijk de vlucht:

https://www.syride.com/en/pilots/Jan_Bernaerts/545830

 

 

HOME

Zondag 12 augustus 2018:  Een stevige wind.

Er was een stevige ZZW wind voorspeld. Delta vliegweer!  Ze konden ontkoppelen rond de 700 m en daarna toch wat blijven hangen. Om 16 uur zijn we ermee gestopt, omdat het te rommelig was in de lucht en ook omdat de basis nog open ging voor de Red Devils.

 

HOME

Zondag 19 augustus 2018:  Harde wind.

Er was eerst een mooie bries voorspeld, maar naar mate de zondag naderde steeg ook de windkracht in de voorspellingen. Het was opnieuw delta vliegweer!  Ze konden ontkoppelen rond de 750 m. Na de middag was de windkracht te groot en de landingen te gevaarlijk zodat we er moesten mee stoppen. We hebben dan maar de poort van de shelter hersteld. Die sluit nu opnieuw mooi dicht.

 

https://drive.google.com/open?id=1FeEg4qOfsQzhtP2eDcuhkx4celyI6euj

 

HOME

 

Zondag 16 september 2019 :  Prima liervliegdag.

Vandaag was de basis open vanaf 15 uur, omdat de Red Devils moesten terugvliegen van het Flying Festival te Brasschaat. Ik was dus al rond 10 uur op het terrein om de eerste piloten op te trekken. Vanaf de middag werd het thermisch en konden ze doordraaien tot tegen het plafond. Om 15 u wou ik nog een afsluitende vlucht maken, maar we moesten er mee stoppen. Toch een leuke dag achter de lierhendels.

 

https://drive.google.com/file/d/1xGWgHG30rHE1B24GDt0G4bus8zSRDMA5/view?usp=sharing

 

 

HOME

 

Zaterdag 20 oktober 2019 :  Pegasus op bezoek.

Vandaag hadden we afgesproken met een groep piloten van Pegasus onder leiding van Ivo Geens, die eens wilden proeven van het liervliegen. Om 8:30u was iedereen al op het terrein. Na een uitvoerige briefing hebben we de lierbaan uitgezet en konden de eerste piloten de lucht in. Het ging vrij vlot en de meesten maakten minimum 3 vluchten.  Na de middag werd het zelfs wat thermisch zodat er mooie lange vluchten konden gemaakt worden. De laatste sunset vlucht heb ik zelf nog gemaakt. We hebben nog onze honger gaan stillen "In de molen" te Bierbeek. Allemaal blije gezichten na deze leuke zonnige vliegdag.

 

Aan de lier.

 

Mijn sunset vlucht: 

https://www.syride.com/en/pilots/Jan_Bernaerts/612416

 

 

HOME

 

Donderdag 27 december 2018: Een zonnige winter vliegdag.

Na vele weken van onstuimig en nat winterweer, was er eindelijk opnieuw rustig vliegweer voorspeld. En dit konden we niet zomaar laten voorbij gaan.  Rond 10:30 u stond het liermateriaal al uitgezet op de lange lierbaan en kon ik de eerste piloten optrekken. Na de middag heeft Marc mij ook enkele keren opgelierd. De condities waren boterzacht en de vergezichten bijna oneindig. Pas toen de zon onder ging en het opnieuw begon af te koelen, zijn we ermee gestopt en hebben we nog ons hongertje gestild "In de Molen" te Bierbeek. 

 

Aan de lierkabel.

 

Zonsondergang.

 

Meer FOTO'S

 

HOME