AVIA - Airsports   Beauvechain.

 

Zondag 6 januari 2019: de eerste lierdag.

De eerste lierdag van het nieuwe jaar. Er was een grijze bewolkte dag voorspeld met een westenwindje.  De voorspellingen eerder in de week waren vrij somber. Maar niet geschoten is altijd mis. Dus stonden we omstreeks 10 u op het terrein om de lierbaan uit te zetten. Er stond een zwak Westen windje, zodat we ons op de mooie ZW lierbaan konden zetten. Met een lierbaan van ongeveer één km hebben we nog een leuke lierdag gehad. Met na de middag zelfs enkele blauwe gaten in het grijze wolkendek. Met vier deltisten en drie parapenters op de startplaats heb ik mij op de lier niet te veel verveeld. En daarnaast kon ikzelf drie vluchten in m'n boekje bijschrijven. Op naar de volgende ...  

 

Ontkoppelen op zo'n 560 m.

 

Meer FOTO's

 

HOME

Zaterdag 16 februari 2019:  Een zonnige liervliegnamiddag

De voorspellingen waren erg onzeker voor wat betreft de windsterkte. Het was altijd wel op het randje met pittige windstoten. Uiteindelijk gaven de laatste berichten een afzwakkende wind vanaf de middag. Dus stond ik reeds omstreeks 11 uur op het terrein om het materiaal klaar te zetten. Omstreeks 12 uur waren de windstoten al wat minder en zijn we er aan begonnen.  We waren met een tiental piloten dus ging het vooruit op de lier. De laatste twee kabels heb ik zelf nog opgevlogen. Het was schitterend in de lucht en een mooie afsluiter voor een leuke namiddag. Ons hongertje zijn we nog gaan stillen "In de Molen" te Bierbeek. Nog van dat!

We zijn vertrokken.

Aan de kabel.

 

Hoog boven het terrein.

 

Onder mijn vliegmachien.

 

 

In de landingsfase.

 

 

 

Foto's:

https://photos.google.com/album/AF1QipM8BkgFkiKxrDt-Wvxevvwps9hAqumAfU0pIr3L

 

Filmpje.... klik hier.

 

 

HOME

 

Zondag 24 februari 2019 : Voor het eerst dynamisch lieren.

 

Er was een zonnige dag voorspeld met een oostelijk briesje dat in de namiddag verder naar oost en noordoost zou draaien. We zijn rond 10:30 u gestart op lange baan met een zwakke cross wind. Het ging vlot maar door de zwakke cross wind konden we geen al te grote hoogten halen. Het idee was al eerder ter sprake gekomen om eens dynamisch te lieren. Dus zijn we eraan begonnen. Eerst zo'n 1000 m kabel uitgelegd. Gestart met statisch te lieren en eens de piloot goed gestart, met de lier beginnen rijden met een snelheid dat de trommel ongeveer stil stond of zelfs wat kabel uitgaf.  Het ging goed omhoog. Iedereen heeft een vlucht gemaakt en ik heb de laatste gevlogen.

https://www.syride.com/en/pilots/Jan_Bernaerts/667006

Het was tevens ook m'n 2000 ste vlucht die ik in mijn vliegboekje kon inschrijven.

 

 

De dynamische lier.

Boven de 1000 m.

 

 

Meer foto's:

https://photos.google.com/album/AF1QipO6Bp2m9ElBFP_QFMHUgw74V1NaDvo06xmPnVaG

 

 

HOME

Zondag 24 maart 2019 :  Lentevliegweer.

 

De eerste lente thermiek.

 

 

 

Meer foto's:

https://photos.google.com/album/AF1QipN0HnC5NeES11Aihj4NwsPpxupfFbJu-n-pMB4P

 

 

HOME

 

Zaterdag 30 maart 2019 :  Lentevliegweer.

 

 

Een leuke dag op de lier.

 

HOME

Zondag 7 april 2019 :  Dynamisch lieren deel 2.

Er was weinig wind uit het NO voorspeld. We waren gestart met het statisch lieren, maar grote hoogten werden er niet gehaald. We zijn dan maar overgeschakeld naar het dynamisch lieren. Johan in de auto en ik op de lier. De meeste piloten konden ontkoppelen rond de 800 m hoog.  Super dag en weer wat meer opgestoken over het dynamisch lieren.

 

Op de lier.

 

 

HOME

Zaterdag 20 april 2019 :  Zonnig zomervliegweer.

 

Omstreeks 10 uur stond het liermateriaal al klaar op het terrein en kon ik de eerste piloot optrekken. Er was na de middag een pittige NO wind voorspeld, zodat iedereen al enkele vluchten kon maken. Kort na de middag heeft een dichting van de hydraulische koppelomvormer het begeven, waardoor we de activiteiten moesten staken.

 

My office for that day !

 

 

HOME

Woensdag 1 mei 2019:  Statisch en dynamisch lieren.

 

Tot een stuk in de namiddag statisch gelierd.

Op de lier van Tom Haagdorens.

Dynamisch lieren.

 

HOME

Zaterdag 18 mei 2019: Een leuke dynamische lierdag.

Er was weinig wind voorspeld, zodat we gelijk maar zijn dynamisch gaan lieren.  Ik heb de eerste vlucht van de dag gemaakt en kon de kabel ontkoppelen rond de 850 , nog een stuk boven het lage wolkendek.

 

Boven de wolken scheen de zon !

 

https://www.syride.com/en/pilots/Jan_Bernaerts/724806

 

 

Meer foto's:

https://photos.google.com/album/AF1QipN8PmrLy1QxlPrgnIUYOdxShe5SwImdf0u_SucD

 

Filmpje: klik HIER

 

HOME

 

Zaterdag 25 mei 2019: Een dynamische liernamiddag.

Toen ik richting lierterrein reed, was er onderweg wat gedruppel.  Aangekomen op het terrein scheen de zon, maar de buienradar zag er niet zo goed uit. Nog wat restanten van een regenzone zouden over komen gewaaid. Tijdens de regen hebben we de shelter wat opgeruimd. Na de regen zijn we dan kunnen starten op een zwakke zuidelijke bries met dynamisch lieren. Het gemaaide veld op het einde van de parallel was een prima startplaats. De meeste piloten konden ontkoppelen rond de 800 m en daarna wel een bel meepikken. In de late namiddag kwam er opnieuw dreiging van een onweerskern, zodat we even afgewacht hebben. Maar zoals meestal draaide die weg ten zuiden van het terrein. We hebben daarna nog Johan met de Bico enkele keren opgetrokken, zodat hij wat kon oefenen in het overpikken van het lijntje.  Het was dan al rond 20 u dat we de poorten van de shelter konden sluiten. Toch weer een leerrijke dag op de lier.

 

Ganse dag op de dynamische lier.

 

HOME

Zondag 9 juni 2019: Een leuke liernamiddag tot .... aan de regen.

Er was weinig wind voorspeld dus hadden we afgesproken om dynamisch te lieren. Maar we moesten nog even wachten tot onze extra man arriveerde. Dus in afwachting dan al enkele statische liervluchten opgetrokken. De wind zat eerst nog wat cross, maar daarna trok hij toch wat meer aan en draaide mooi naar NO. We zijn dan overgeschakeld op dynamisch waardoor we de meeste piloten konden afzetten boven de 800 m. Nog net voor de regen heb ik de laatste vlucht gemaakt. Het ging vlot omhoog  en in één ruk zat ik op 940 m. Met een grote bocht rond de ergste regen heb ik toch nog een mooie vlucht gemaakt. Weer een leuke dag!

Kabel ontkoppeld op 940 m.

 

Meer foto's:

https://photos.google.com/album/AF1QipNI9it-roccq5zy5f92Zmq_ru14pLj0kMfUINdv

 

 

HOME

 

 

Zaterdag 29 Juni 2019: Dynamisch oplieren van de E - Swift.

 

De E-Swift was klaar voor de eerste testvluchten. Aeriane had er een elektrische motor ingebouwd en de eerste testvluchten konden gevlogen worden. Ik was rond 10 uur op het terrein om de dynamische lier klaar te zetten. Na de opbouw van de swift hebben we het liermateriaal klaar gezet en heb ik zo'n 5 vluchten dynamisch opgetrokken. Weeral een leerrijke lierdag en ik ben nu ook naast lierman parapente en delta, lierman Swift.  :-)

Oplieren van de E-Swift.

 

Meer foto's:

https://photos.google.com/album/AF1QipNfBftLLRl1YIfHKGpPcWxYhslvAkhllN4kVa6L

 

HOME

Zondag 14 juli 2019: Een leuke namiddag onder de wolken.

Hendrik en Marc waren ook van de partij, zodat ik in de loop van de namiddag de lierhendels kon loslaten om zelf enkele vluchten te vliegen. Het zijn uiteindelijk zes mooie vluchten geworden. De laatste was een dynamisch liervlucht waarbij ik tegen het plafond kon ontkoppelen.  Supernamiddag !

 

 

Meer foto's op:

https://photos.google.com/album/AF1QipMNngtSHwOpp9ifzMEFxQIacTF_nK_-VXOWJtdZ

 

Bekijk m'n vluchten op:

https://www.syride.com/en/pilots/Jan_Bernaerts

https://www.syride.com/en/pilots/Jan_Bernaerts/780972

 

HOME

 

Zondag 4 augustus 2019:   Op de lier.

Het was een wat moeilijke dag omdat de wind nogal variabel was. Na de middag moesten we de lierbaan 180° draaien maar dan werd het ook thermisch. Niettegenstaande de geringe ontkoppel hoogte, kon er soms toch wat doorgestegen worden. Enkele piloten konden doorstijgen tot in de buurt van het plafond en maakten vluchten van 40 min.Op de lier.

 

HOME

 

Zaterdag 31 augustus 2019 : Beauvechain.

 

Er was in de namiddag een harde wind voorspeld maar het viel eigenlijk nogal mee.  In de voormiddag op de lier gestart en vlot kunnen doorgaan tot een eind in de namiddag. Toen werd het in de lucht te vlagerig en zijn we er meer gestopt. De deltisten hadden immers nog wat sleutelwerk aan hun vleugels te doen.   :-)

 

 

Aan de lier.

 

HOME

Zaterdag 9 november 2019:  Een pittige dag te Beauvechain.

De voorspellingen waren erg gunstig zodat we er nog eens zijn ingevlogen. In de voormiddag was er nog een pittige wind voorspeld, maar die zou vanaf de middag wat afzwakken. De wind was perfect ZW zodat we mooi op de lange baan konden lieren. Ik heb de eerste twee vluchten van de dag gemaakt. De wind was nog stevig, maar met m'n mini wing ging het nog net. Een verticale start tot boven de wolken. Daarna heb ik de lierhendels ter hand genomen zodat de deltisten elk zo'n 8 mooie vluchten konden maken. De laatste drie vluchten van de dag heb ik ook nog gevlogen. De wind was toen al wat meer afgezwakt zodat ik met mijn Tala de lucht in kon. De dag hebben we afgesloten "In de molen" te Bierbeek.  Super !

 

Aan de kabel.

 

 

Boven de wolken.

De laatste vlucht van de dag !

Meer foto's : Klikkerdeklik

 

HOME

 

Zaterdag 30 november 2019:  Een zonnige herfstdag.

 

Vandaag was er een zonnige dag voorspeld en inderdaad.... het was heerlijk in het zonneke. De wind richting speelde aanvankelijk nog wat met onze voeten. We zijn begonnen met een zuidenwind, maar na enkele vluchtjes met Filip aan de kabel, trok de bries iets meer aan en draaide meer richting oost. Dus dan maar 180°gedraaid. Dan ging het vlotter met Marc, Filip en ikzelf aan de kabel en Sven die al de kabels terug naar de startplaats reed. Mijn Syride Alt-vario-GPS heeft 6 vluchten genoteerd. Bedankt voor deze leuke vliegdag!

 

Ikke op de lier.

 

 

Sunset flight.

 

Foto's: klikkerdeklik.

 

HOME