Vliegen in Zuid - Frankrijk.

 

Vliegweek van 27/07 tot 03/08/2006.

ALLEVARD.

Zoals ieder jaar is de laatste week van Juli ingepland als vliegweek. De vorige jaren waren we telkens naar de Spaanse Pyreneeën afgereisd, waar we prachtige vluchten maakten. Omdat vliegschool Zuidwest een stage hield in Allevard, had ik voor dit jaar beslist om ook nog eens in die regio te gaan vliegen. Het was ondertussen al van in 2001 geleden dat ik in daar nog eens vloog. Je hebt er binnen een beperkte straal een grote keuze aan startplaatsen. Er waren heel wat "Jan van Genten" die dezelfde beslissing hadden gemaakt, mede omdat ze er vorig jaar ook prima hadden gevlogen. Kenny, Andy, Fré,Geert J,Jan V, Lode, Michel, Geert, Rudy en Willem om er maar enkele te noemen en vanaf de zaterdag kwamen er nog de stageleden van Zuidwest bij.

Donderdagochtend voor dag en dauw vertrokken en ±900 Km later stond ik aan de camping "Le clair Matin", op wandelafstand gelegen van het landingsterrein aan het meer van Allevard, waar ook de vliegschool Pegase&Particule is gelegen. Willem en Rudy kwamen wat later ook toe en diezelfde avond nog hebben we met z'n allen nog een avondvluchtje kunnen maken vanaf de zuidstart boven op de Collet D' Allevard. Ideaal om er opnieuw een beetje in te komen.

De volgende dagen maakten we steeds een drietal vluchten per dag. Meestal s' morgens vanaf de N - NW en ook vanaf de Z start op de Collet en vanaf de startplaats St. Pierrre - Site de Bagin. Deze laatste is enorm groot, licht hellend en héél gemakkelijk.

 

k' Ben bijna klaar om te vertrekken.

Voorwaartse start vanaf de Collet D' Allevard.

   

 

(links) Willem en (rechts) Rudy maken zich klaar op de Collet.

Bovenstaande foto is voor mij wel een bijzondere, nl, m'n eerste tandemvlucht in de bergen als piloot. Ik heb in het verleden al wel meerdere tandemvluchten meegevlogen als passagier, omdat dit de ideale manier is om vanuit de lucht te filmen en foto's te menen. De condities waren ideaal. Een mooi briesje aan de startplaats St. Pierre D' Allevard zodat we na enkele passen lopen al snel los kwamen. In de lucht en aan het landingsterrein was er een flinke bries. De landing was dan ook gemakkelijk af te ronden, zonder één stap te moeten lopen. Rudy, bedankt om als passagier voor de nodige ballast te hebben gezorgd onder dit hééééél grote scherm!

 Met in totaal 17 vluchtjes waaronder 1 duo-vlucht kan ik toch spreken van een geslaagde vliegvakantie. Het waren vooral kortere vluchten, gemiddeld 20 minuten lang. M'n langste vlucht duurde één uur.  En héél eigenaardig: allemaal voorwaartse starts, wat ik nog nooit meemaakte tijdens een vliegweek in de bergen. 

Met dank aan Rudy voor de leuke foto's. De filmpjes volgen later!

 

Meer foto's op:    http://www.pixagogo.be/6068875183

 

 

HOME