Bezoek Coupe Icare.

 

St. Hilaire du Touvet van 19/09 tot 22/09/2015.

 

Eén van de openstaande punten op m’n “Paragliding To Do” - lijstje, was een bezoek aan de 42 ste Coupe Icare. Aangezien dit jaar de Xtreme Xperience Day niet gelijk viel met het enorme evenement te St. Hilaire du Touvet, had ik mijn laatste dagen verlof die nog moesten ingepland worden, hiervoor gereserveerd. Dus vrijdag na het werk de auto in gestapt voor een eerste etappe richting Grenoble. Het was zaterdag tegen de middag toen ik m’n auto niet zo ver van het landingsterrein aan de funiculaire kon parkeren. Tijdens de wandeling beneden rond het landingsveld kon ik nog enkele deelnemers van de Icarnaval (verkleed vliegen) zien landen en ook de acro’s waren nog actief boven het landingsterrein.

Het landingsterrein.

Met de funiculaire naar boven.

Ik was nog aan een ticket geraakt en om 15 u kon ik mee met de funiculaire naar boven. Op de startplaatsen kon je bijna over de koppen lopen en in de verschillende tenten liep er een expo met vele standhouders.

Panoramafoto van de startplaats.

 

Het evenement was al op donderdag gestart met iedere dag een goed gevuld programma. Al wat vliegt kwam wel aan bod, van een boemerang tot papieren vliegers, helikopters, ULM’s, luchtballons, paramotors, delta’s , Parapente, modelbouw, demonstraties acro vliegers, jets,enz…

Op zaterdagavond ben ik naar de camping  “inter-communal de La Terrasse”, nabij het Lac de La Terrasse gaan overnachten.

Zondagochtend ben ik dan met de wagen naar boven gereden en heb de hele dag op de startplaatsen en in en rondom de expo vertoefd.

Expo op de oefenhelling en op de parking.

De opvolger van de Tala.

 

Zondag avond was de camping Les petites Roches te St Hilaire bijna leeg gelopen en was er plaats genoeg om mij er te installeren.

Voor maandag was er een mooie vliegdag voorspeld, maar ik ben uiteindelijk met Carl en Patrick mee naar de top van Dent de Crolles gestapt om er te vliegen vanaf de top naar beneden. Maar tegen alle verwachtingen in stond er een stevige westelijke wind van bijna 40 km/u.  Na een lunch op de top zijn we dan langs een andere spectaculaire route opnieuw omlaag gestapt.

 

Adembenemend mooi.

De Mont Blanc.

Met de hele uitrusting naar boven.

Samen met Carl onderweg.

 

Op de top van de Dent de Crolles.

 

Ik heb na de middag dan nog vanaf de zuid start een mooie vlucht kunnen maken. Gelukkig kon Carl voor zijn vertrek naar huis, mij op de landing komen oppikken en terug naar boven voeren, want de Funiculaire ligt tijdens de werkdagen stil. Het toeristisch seizoen loopt dan ook op zijn einde.

 

 

Op dinsdag heb ik dan nog een toer gemaakt naar de verschillende start- en landingsplaatsen in de buurt. Allevard en de Collet ‘d Allevard. Ik heb er nog een flinke wandeling gemaakt tot op “le super collet”. Daarna nog eens tot op de landing en startplaats van de Montlambert geweest. De wind stond er perfect op de startplaats, maar er was niemand te zien, ook niet op de landing dus ben ik er  maar niet gestart. Op de terugreis nog langs Annecy gereden en dan zo verder naar het noorden.

Ik ben blij om de Coupe eens meegemaakt te hebben. Het is zeker een aanrader voor iedere piloot.

   

Foto's: Klik hier.

 

 

Filmpje:

Hier klikken !

 

 

HOME