Doyouwanna Maart 2007.

 

Vliegweek van 24/03 tot 31/03/2007.

ALICANTE - Doyouwanna.

 

Zaterdag 24/3

Zij die mij kennen weten dat de winter niet meteen mijn favoriet seizoen is. Deze grauwe, donkere en kille periode duurt voor mij altijd veel te lang. Ieder jaar ben ik dan ook steeds blij dat eind maart in zicht komt, want zoals tijdens de voorbije jaren, had ik opnieuw een vliegweek Alicante geboekt bij Doyouwanna. Als je vroeg genoeg boekt kan je genieten van héél voordelige vliegtickets bij Jetairfly.com Op zaterdag ochtend om 06.10 u joeg de piloot van de Boeing 737 de motoren in de hoge toeren en schoten we als een pijl uit een boog richting zuiderse zon. Een goeie twee uur later stap je dan uit het vliegtuig in het zonnige Alicante.

Voor vandaag gingen de vliegplannen van Nick richting Murcia uit. Carrascoy, de startplaats aan de wijdse appelsienplantages. De plaatselijke club hield er hun clubkampioenschap en toen we arriveerden, hingen er al wel 15 piloten in de lucht. Maar de condities aan de startplaats waren er niet ideaal.  De wind zat al héél cross en draaide als maar meer door, zodat de startplaats eigenlijk "onder" de wind kwam te liggen. Dan maar  naar de overkant van de vallei, waar de soarplaats Alhama de Murcia is gelegen. De wind stond er nog fel te blazen zodat we nog meer dan een uur moesten wachten eer de eerste piloten konden starten voor een mooie soarvlucht.

Startplaats Carrascoy.

Soaren te Alhama de Murcia

 

Zondag 25/03

Yes, yes, yes,.... de voorspellingen kwamen uit. Oostenwind 3 bft, dus werd het Cabo de Santa Pola. Om 11.00u stonden we al aan de startplaats, maar de bries was nog wat zwakjes. Een uurtje later startte de eerste piloten die het nog moeilijk hadden om boven te blijven. Een half uurtje later ben ik gestart voor een vier uur durende vlucht. Door de stevige bries was de liftband breed zodat je tot over de zee kon vliegen zonder veel hoogte te verliezen. En het ging ook heel hoog. Tot bijna 300 m boven zeeniveau.  Toplanden, wat eten en drinken en opnieuw de lucht in voor nog een twee uur durende soarvlucht.  Zalig!

Als dit geen prachtige soarstek is!

 

Maandag 26/03

In de ochtend tikten de regendruppels tegen de venster. Inderdaad, er waren buien voorspeld. Afwachten dus. Maar al in de loop van de voormiddag brak de bewolking open en scheen de zon weer volop. Het was meer in het binnenland dat de wolken uitregende. Voor ons geen probleem omdat de wind uit oostelijke richting waaide. Prima dus voor de Cabo. Toen we iets na twaalf op de startplaats aankwamen was de bries nog wat zwakjes, maar na een half uurtje wachten konden we allemaal de lucht in. In de loop van de namiddag wakkerde de wind aan. Vanuit de lucht kon je zien dat het al zeer moeilijk starten was. Dus blijven vliegen was de boodschap. Het werd een vluchtje van 5.41 u om precies te zijn. Een record?

Met dank aan Ton, Dennis en Marco voor de foto's.

Dinsdag 27/03

Omstreeks 06.00 hr. schrik ik wakker. Een onweer barste in alle hevigheid los boven Gran Alicant. Zelfs de thermische beveiliging van de elektrische installatie van ons vakantiehuis was uitgesprongen. Er viel ook een flinke plens regenwater naar beneden. Nick had ons vooraf verwittigd dat er een tweetal niet vliegbare dagen zaten aan  te komen met veel wind en buien. Lang uitslapen en daarna enkele toeristische plekjes in de streek gaan ontdekken, meer zat er niet in.

Woensdag 28/03

Vandaag de hele dag regen. Van zo'n dagen kennen ze er hier niet veel in een jaar.  Het toerisme hier in de streek is volledig gebaseerd op buitenactiviteiten. Indoor kan je niet zoveel doen. In de vooravond zijn we dan gaan bowlen. Tegen 20.00 u was de afspraak bij Nick en zijn we met de hele groep naar Alicante City,  tapa's gaan eten. Daarna heeft Nick ons nog tot in de vroege uurtjes rondgeleid doorheen het nachtleven te Alicante. Van de pittoreske, eeuwenoude kelderbars in het hartje van de stad tot aan de hippe danspaleizen aan de jachthaven.

Donderdag 29/03

Vandaag moest een overgangsdag worden, terug naar het betere weer. Maar het duurde nog tot in de late namiddag eer de zon zich weer liet zien. Daarbij stond er een snoeiharde wind met rukwinden tot 60 km/h. Nick heeft ons de hele namiddag rondgeleid naar de verschillende vliegstekken rond Alicante. Van  El Palomaret tot Carrasquetta. Onderweg tijdig gestopt om er te genieten van de typisch Spaanse eetculturen en producten.  (zie El Lobo)  En 's avonds naar El Taperia in El Altet.  Heeeeerlijk !

Ton, Dennis, Marco en ikzelf

 

Vrijdag 30/03

Voor vandaag was er nog voldoende wind voorspeld. We moesten dus vroeg op de startplek zijn wilden we nog kunnen vliegen. Om 08.30 u hadden we afgesproken bij Nick en van daaruit ging het opnieuw richting Carrascoy. Want hoe meer naar het zuiden, des te beter de condities en de mogelijkheid om nog te vliegen. Een zwakke wind stond er op de startplaats. Eén voor één konden we wegstarten voor een lange glijvlucht met onderweg enkele belletjes.

Net toen we geland waren was Nick er al om ons opnieuw naar boven te voeren. De tweede vlucht was iets beter met onderweg een bel van +1.5 waarin ik makkelijk hoogte kon nemen om zonder problemen het landingsterrein van deze fragiele vliegplaats te kunnen halen. Omdat de wind zelfs iets meer ZW doordraaide werd beslist om naar de overkant van de vallei te verhuizen, maar op startplaats Alhama de Murcia sond de wind te west gericht en was het ook te vlagerig. Op de terugweg naar Alicante zijn we nog gestopt aan een W - gerichte heuvel die als leshelling dienst deed, maar op de startplaats bovenaan blies de wind veel te hard.

 

Zodoende zat de laatste dag van m'n vliegreis erop. in totaal 4 vliegdagen op 7, waarvan de niet vliegbare dagen uitzonderlijk slecht waren met veel regen.

Volgende keer beter. Waarschijnlijk zal dit,  bij leven en welzijn,  ergens rond de periode van eind september, begin oktober '07 zijn.

 

Voor meer info: http://www.doyouwanna.net

 

 HOME