Doyouwanna Maart 2009.

 

Vliegweek van 21/03 tot 29/03/2009.

ALICANTE - Doyouwanna.

 

Zaterdag 21/03 : 

Toen ik met pak en zak het luchthavengebouw te Zaventem binnenstapte, viel het mij direct op dat het bijlange niet zo druk was als bij vorige gelegenheden. Op rij 6 van Jetairfly.com waar ik moest inchecken stonden amper 25 personen aan te schuiven. Het ging dus vlot vooruit. Maar het vliegtuig was wel goed gevuld met passagiers, dit kwam omdat de reizigers met bestemming Palma de Mallorca ook meevlogen met onze Boeing 737 - 700 met winglets.

Allé, om een lang verhaal kort te maken.... om 8.45 hr stond Nick daar om mij op te pikken en naar het vakantiehuis te brengen. Daar logeerde ook Ann die eind september van vorig jaar er ook bij was. En Frans was er ook voor een lang weekend maar die zat in een ander vakantiehuis. Omstreeks 12.00u stonden we op de startplaats van de Cabo de Santa Pola. Gestart voor een vlucht van 3u 7min.  Prima voor een eerste dag!

DSC07268.jpg picture by Janbernaerts

The Lighthouse.

DSC07281.jpg picture by Janbernaerts

Prachtige soarplaats.

Zondag 22/03:

De afspraak was om 11u aan het tankstation. Geen soaren vandaag, maar thermiek in het binnenland. Het plan van Nick was Caudete, de bekende vliegsite voor de "windfarm". Het was een leuke zonnige dag en dus weeral drie vluchten erbij in het vliegboekje. De eerste vlucht was net na de middag, waarbij het er met momenten heftig aan toe ging. De tweede vlucht was korter omdat het in de volle namiddag was en voor mij de vliegcondities wat heftig waren, met vooral hamerthermiek. De derde vlucht, later in de namiddag was veel beter, met rustigere thermiek en na het binnenwaaien van de koude lucht steeg het plots tot een heel eind in de valei. Zalig!

DSC07296.jpg picture by Janbernaerts

Startplaats voor de windmolens.

DSC07298.jpg picture by Janbernaerts

Zicht vanaf het landingsterrein.

Maandag 23/03:

Als ik Spanje zeg, denk ik ook al in één tijd aan de zon, en die was vandaag op de afspraak. Blauwe lucht van 's morgens tot 's avonds. Alleen de wind was iets te hard. Eerst richting Benidorm waar we aan de start en landingsplaats van La Cortina zijn geweest. Daarna nog richting Toix, maar daar was de vlieggarantie ook niet zo groot. Dus gingen we richting Carrasqueta, waar we een uurtje konden soaren.

DSC07330.jpg picture by Janbernaerts

Uitzicht van op de startplaats.

Dinsdag 24/03:

Vandaag ging het richting Murcia. Meestal kan je daar dan vanaf de middag vliegen te Carrascoy en 's avonds dan naar Alhambra aan de overkant van de vallei om er te soaren. De startcondities waren prima maar toen Nick was geland voor een verkennend vluchtje adviseerde hij ons om niet te starten.  De condities in de lucht waren ongunstig.  We zijn daarna nog naar Alhambra gaan kijken maar daar was veel te veel vlagerige wind. Morgen beter!

DSC07337.jpg picture by Janbernaerts

Nick  net gestart te Carrascoy.

Woensdag 25/03:

Al voor 09.30hr stuurde Nick ons al een berichtje. Het vloog al aan de Cabo, dus wij daarheen. Perfecte startcondities en 1:30 hr in de lucht. Tegen de middag draaide de wind wat meer naar een zuidelijke richting en zijn we verhuist naar El Palomaret. Van 16:00 hr tot 18:00 vliegen, thermiek en dynamiek. Twee maal erg laag geweest, maar het toch nog kunnen redden en dan de laatste in de lucht. Hoogte pakken voor de crest en dan de vallei invliegen zonder hoogte te verliezen, genietend van het uitzicht zonder al te veel bezig te zijn met het vliegen, prachtig!

DSC07362.jpg picture by Janbernaerts

De heraangelegde startplaats.

Donderdag 26/03:

Voor vandaag was het plan van Nick om in Fortuna te gaan vliegen. Voor mij een nieuwe vliegsite. Ik was er vroeger al eens op de hoge start, maar toen waren de condities ongunstig en kon er niet worden gevlogen. Eerst maakten we op de middag een vlucht op de lage startplaats en toen het daar te heftig werd, zijn we verhuist richting hoge startplaats. Na wat parawaiting konden we allemaal de lucht in voor een vlucht van 1:30 hr. 

DSC07372.jpg picture by Janbernaerts

Fortuna lage startplaats.

DSC07409.jpg picture by Janbernaerts

Fortuna hoge startplaats.

Vrijdag 27/03:

Om 12 hr aan het tankstation om van daaruit te vertrekken richting El Palomaret. Zij die de vliegplaats kennen weten wat dit betekend. Toen we op de startplaats aankwamen waren de condities al prima en konden we met z'n allen de lucht in tot het te hevig was. Na de siesta zwakte de condities erg snel af, zodat het werken geblazen was om nog boven de startplaats  uit te geraken. Toch nog twee vluchten kunnen maken waarbij het krabben was langs de helling en van elke cyclus zoveel mogelijk gebruik maken om de verloren hoogte opnieuw wat goed te maken.

DSC07439.jpg picture by Janbernaerts

El Palomaret

Zaterdag 28/03:

Laatste vliegdag vandaag. De weersvoorspellingen zagen er eigenlijk niet zo goed uit omdat er een front vanuit het zuiden naderde, met regen. Maar hier in Alicante weet je maar nooit. Om 09:30 hr naar Nick gebeld voor het dagelijks plan. Er was niet zoveel hoop dat het zou vliegen.  Tijd om de toerist uit te hangen?  Nee, dus!  Tegen de middag waren we al aan de Cabo toen de wind lichtjes begon aan te trekken. Direct maar gestart voor een ietwat uitgestelde "top to bottom" zodat ik zeker al eens gevlogen had. Terug boven was de bries al wel wat aangetrokken , maar ook al gedraaid richting zuid. Nadat we Oyvin, een Noorse piloot hadden afgezet aan de luchthaven gingen we te El Palomaret eens kijken, maar de condities waren te ongunstig. Terug te El Altet bleek op de Cabo de wind opnieuw oost te blazen en kon ik nog een mooie, onverhoopte, afsluitende vlucht van een uur maken met bijhorende toplanding, om deze prachtige vliegweek mee af te sluiten. Zeven dagen op de acht vliegen is nog niet zo slecht! Pas nadat we 's avonds terugkwamen van het restaurant begon het te regenen. De timing kon niet beter!  

DSC07452.jpg picture by Janbernaerts

Een bewolkte Cabo.

Dit was de dertiende en zeker één van de beste vliegweken die ik al had te Alicante. Je ziet het, dertien hoeft niet steeds ongeluk te brengen, al moet ik toegeven dat ik toch wel erg oplettend ben geweest, je weet maar nooit. Maar dat moet je hier altijd wel zijn met al het typische "Spaanse gras" en de prachtige "Arizona" looks!   Goeie starts en verzorgde landingen maken, dat is de sleutel om hier veel vliegplezier te hebben. Voor de rest zorgt Nick wel, hij brengt je iedere dag steeds weer naar de juiste plek voor heel wat vliegplezier op ieders niveau!  Bedankt, Nick.

 

Voor meer info: http://www.doyouwanna.net

 

 

Om de meer dan 180 foto's te bekijken, moet je op onderstaande link klikken:

Veel kijkplezier!

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Alicante%20Maart%202009/?start=all

 

Of via de slideshow:

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Alicante%20Maart%202009/?albumview=slideshow

 

Kijk ook naar het filmpjes:

http://www.youtube.com/watch?v=ElqJWDCjIgI

http://www.youtube.com/watch?v=vS_J_0mXq1A

 

 

 HOME