Doyouwanna Maart 2011.

 

Vliegweek van 26/03 tot 03/04/2011.

ALICANTE - Doyouwanna.

 

Einde maart, de winter loopt dan bij ons op zijn laatste benen, maar de Noord en Oostenwinden voelen dan nog barkoud aan en ’s nachts zet je de plantjes best nog binnen, want de vrieskou laat zich dan nog van zijn venijnige kant zien. Naar jaarlijkse gewoonte had ik op m’n werk opnieuw verlof gereserveerd om in Alicante de eerste bergvluchten van het nieuwe jaar te gaan vliegen. En natuurlijk ook om te genieten van de eerste “echte” lente temperaturen van een stuk boven de 20°C.

Aangekomen in het spiksplinternieuwe luchthavengebouw, was het opnieuw even zoeken. De bagage kwam op band 10 aan, maar het sportmateriaal bleef achterwege. Er is daarvoor helemaal vooraan een aparte band voorzien. Voor de keuze van de uitgang heb ik Nick maar even gebeld, want anders hadden we elkaar nooit gevonden.

 

Zaterdag 26/ 03:  Het plan voor vandaag was El Palomaret. Aan het tankstation waar alle piloten samenkomen was het erg druk, want de week voordien was er een hele groep Belgische collega’s neergestreken aangevuld met enkele tweedagsvliegers waaronder Bart, Geert en Frans. Het ging dan in konvooi naar El Palomaret waar de condities super waren en ik direct gestart ben voor mijn 1000 ste vlucht en na een goeie 20 minuten opnieuw ben geland op de startplaats.  Het vloog eigenlijk de hele namiddag zodat ik er nog twee mooie lange vluchten van elk meer dan een uur heb aan toegevoegd. We hebben de dag niet uitgemolken, want er stond nog een Paella avond met alle Belgische piloten op het programma, om samen hun vliegweek af te sluiten.

DSC01537.jpg Geland na mijn 1000 ste vlucht!

Net geland op de take off van El Palomaret na m'n 1000 ste vlucht.

 

Zondag 27/03:   De Weather forcast had een sterke westen wind aangekondigd, en die was ook present. Tijd om te genieten van de eerste warme zonnestralen. In de voormiddag eerst gefietst tot aan de vuurtoren en vervolgens bergaf naar het landingsterrein aan het strand. Daar was een groep jongeren een parcours aan het rijden met Segway's.

DSC01554.jpg

Boven op de rots aan de vuurtoren.

 

DSC01559.jpg

Zigzag met de segway.

Vanaf de middag in zwembroek op het strand om wat vitaminen op te doen. (en een bruin kleurtje)

 

Maandag 28/03:  Om 11 uur aan het tankstation verzamelen had Nick gezegd. Er stond opnieuw een harde W-wind op het programma. De beste vliegkansen lagen in Carrascoy nabij Murcia. Op de startplaats aangekomen moesten we nog even wachten alvorens het windzakje zich in de juiste richting draaide, maar daarna volgde een mooie vlucht. Er was zelfs nog tijd om een tweede keer naar boven te rijden zodat we in zachte condities nog een tweede vlucht konden maken boven de appelsienplantages van Sinterklaas! 

DSC01566.jpg

Even wachten op goede startcondities.

 

Ikke.jpg

Mooie foto van mijn start genomen door Ása Rán van The Flying Effect.

www.theflyingeffect.com

 

DSC01661.jpg

Luchtfoto van de vallei.

DSC01653.jpg

Enorme sinaasappelplantages.

 

Dinsdag 29/03 :  Vandaag opnieuw harde W-wind. Tijd om enkele toeristische uitstappen te maken. Eerst zijn we gaan Karten in Finestrat Benidorm en daarna nog enkele terrasjes langs de wandeldijk aan de Playa Benidorm. 

KartingFinestrat.jpg

 

Benidorm.jpg

Benidorm Beach.

 

Woensdag 30/03: Om 11u aan het tankstation was de afspraak. Nog steeds was er een harde W-wind voorspeld, dus opnieuw richting Carrascoy. Op de landing was er veel te veel wind. We zijn dan verder door gereden naar Mazaron om er te gaan soaren, maar de zeebries bleef achterwege. Terug naar de startplaats te Carrascoy. Er stonden enkele locals klaar om te starten. Daarna was het onze beurt zodat we allen nog een mooi lange avondvlucht konden maken. Het droeg ontzettend goed en waardoor ik zelfs op meer dan 600 m boven het landingsterrein aankwam en het bleef er stijgen.

DSC01571.jpg

Hoog richting Cloudbase.

DSC01588.jpg

M'n vliegmachien.

 

Donderdag 31/03:  Vandaag marktdag in de straat. Afspraak om 12 u aan het tankstation te El Altet. Het ging nu richting El Palomaret. Op de startplaats was de wind al fel aan het blazen. Pepe, Rafa, enz… hingen al in de lucht gepind, maar voor ons was er nog tijd om een namiddagbarbecue te organiseren. Eerst naar de plaatselijke Carrefour en vervolgens de barbecue in gang gestoken.

DSC01678.jpg

Donderdag marktdag in de straat.

DSC01684.jpg

Boodschappen doen voor de barbecue.

DSC01685.jpg

Barbecue nabij El Palomaret.

En daarna….vanaf 17 u vliegen, eerst een vlucht van 45 min met toplanding en dan nog ééntje van 2:30u. Super.

 

DSC01740.jpg

Boven de landing.

 

Vrijdag 1 april:  Voor vandaag zat er een kans in dat we Cabo konden bevliegen. Tegen 12 uur was de afspraak op de startplaats. De laatste voorspellingen hadden iets meer ZO gegeven en de nog zwakke bries duwde de windzak ook in die richting. Het plan veranderde en we gingen meer in het binnenland vliegen, dus ging het richting Onil. Aan het landingsterrein toegekomen, moesten we vaststellen dat het hele terrein door de boer mooi omgeploegd was en klaar lag voor de eerste gewassen. Dit landingsterrein konden we niet meer gebruiken. Volgend plan was Carrasqueta. Op de startplaats aangekomen was de bries erg strak, maar tijdens een wat minder moment kon ik als eerste vlot starten voor een Thermodynamische vlucht van 2u 15 minuten gevolgd door een mooie toplanding. Superdag! 

 DSC01696.jpg

De vallei van Carrasqueta - Jijona.

DSC01695.jpg

Luchtfoto van het grote landingsterrein.

DSC01702.jpg

Startplaats Carrasqueta.

DSC01700.jpg

Prachtige thermodynamische vliegplaats.

 

Zaterdag 2 april:  Laatste vliegdag.Vandaag opnieuw eerst richting cabo. Maar de bries liet nog op zich wachten. Eerst hebben we op de startplaats nog even de kat uit de boom gekeken. Plan B was El Palomaret en het was een goed plan. Opnieuw was het een leuke dag met 3 vluchten en in totaal 2:40 u airtime.

DSC01721.jpg

Briefing op startplaats Cabo.

 DSC01724.jpg Laatste vlucht van een super week.

Net geland na m'n laatste vlucht van de fantastische vliegweek!

 

Besluit: het was opnieuw een mooie vliegweek. Ik heb 12 vluchten opgetekend, waarvan er 8 te El Palomaret, 3 te Carrascoy en 1 te Carrasqueta – Jijona. Toch opnieuw 12:30 u door de Spaanse lucht gevlogen en slechts 2 niet vliegbare dagen. Een meer dan geslaagde vliegvakantie!

 

Voor meer info: http://www.doyouwanna.net

 

Om de 180 foto's te bekijken, moet je op onderstaande link klikken:

Veel kijkplezier!

http://s587.photobucket.com/albums/ss318/Jan-Bernaerts/Alicante%20maart%202011/?start=all

 

Of via de slideshow:

http://s587.photobucket.com/albums/ss318/Jan-Bernaerts/Alicante%20maart%202011/?albumview=slideshow

 

Enkele filmpjes volgen later!

 

 HOME