Doyouwanna najaar 2009.

 

Vliegweek van 26/09 tot 04/10/2009.

ALICANTE - Doyouwanna.

 

Zaterdag 26/09/2009 : 

Met een half uurtje vertraging draaide de piloot van de boeiing de motoren in de hogere toeren en stoven we weg over de startbaan richting Alicante. Tja, het was aanschuiven aan de start en er waren nog een zevental toestellen die ons voor moesten. Maar onderweg was er niet veel tegenwind zodat we klokslag 8.30u landen in een licht bewolkt maar warm Alicante.  Aan de uitgang van de luchthaven stond Nick mij al op te wachten en daarna ging het richting vakantiehuis.

Voor vandaag was er Oost voorspeld, dus dat is soaren aan de Cabo de Santa Pola.  Toen we omstreeks 11.00u op de startplaats kwamen, hingen er al enkele piloten in de lucht want de condities waren ideaal. Tijdens het klaarmaken van het vliegmateriaal voelde je dat de wind al meer en meer begon aan te trekken, zodat ik niet lang heb getreuzeld en nog net op tijd de lucht in kon voor uren vliegplezier. Uren vliegplezier? Inderdaad, gestart omstreeks 11.20 en geland omstreeks 19.25 u.  Allé, zo'n goeie 8 u gevlogen zonder tussenlanding en tot zo'n 310 m boven zeeniveau gevlogen. Gelukkig had ik voor de start voldoende brandstof opgeslagen want een toplanding zag ik niet direct zitten. Op de Middellandse zee kon je de windstriemen duidelijk zien en soms kwam er hier en daar zelfs een "white horse" te voorschijn. Ook op de startplaats zag je piloten die poogden om te starten maar sommige zonder veel resultaat. De weersvoorspellingen voor zondag en maandag zagen er niet zo goed uit wat nog een extra stimulans gaf om even op de tanden te bijten en de airtime van deze vliegvakantie al op een mooi niveau te krikken. De brandstoftank hebben we 's avonds voldoende kunnen bijvullen tijdens het bezoek aan de buffet chinees!

DSC08962.jpg picture by Jan-Bernaerts

Cabo de Santa Pola.

DSC08990.jpg picture by Jan-Bernaerts

Landingsterrein.

Zondag 27/09/2009:

Toen ik omstreeks 09.30u wakker werd, blies de wind al stevig en nog wat later plensde de regen met bakken uit de lucht en verlichte de bliksemflitsen het hele vakantiehuis. Gota Fria heet dat hier. Rustdag vandaag! Na de middag klaarde het opnieuw wat uit zodat er toch nog een bezoek inzat aan het kasteel te Alicante.

DSC09001.jpg picture by Jan-Bernaerts

Slecht weer in Alicante.

DSC09005.jpg picture by Jan-Bernaerts

Wind en regen.

Maandag 28/09/2009:

Vandaag de hele dag heftige buien en veel wind. In de namiddag waren er toch nog droge perioden en heb ik langs de kustweg Villajoyossa en Benidorm bezocht. Je kon gemakkelijk in T-shirt een terrasje doen want de temperaturen die zaten een flink stuk in de 20°C.

DSC09007.jpg picture by Jan-Bernaerts

Benidorm.

DSC09011.jpg picture by Jan-Bernaerts

Dreigende regenwolken over de Middellandse zee.

Dinsdag 29/09/2009:

De weersvoorspellingen gaven voor vandaag een vliegbare oostenwind, maar nog wel buien. Het was dus nodig om bij de pinken te zijn om het juiste vliegvenster niet te missen. Toen ik na het ontbijt de krant ging halen was het grijs en bewolkt. De opklaringen aan de kust zijn er wel geweest, maar de oostenwind was te hard en de zee vol met "white horses".

 DSC09016.jpg picture by Jan-Bernaerts

Bezig aan het dagelijks verslag.

DSC09021.jpg picture by Jan-Bernaerts

Wolken formaties boven ons zwembad.

Woensdag 30/09/09:

Vanochtend heeft het hier lelijk geonweerd en hevig geregend. Maar tegen het ontwaken scheen de zon. Eindelijk!  Nadat we nog enkele UK piloten hadden opgepikt aan de luchthaven ging het richting El Palomaret. Het zag er veelbelovend uit toen we vertrokken, want de hemel was mooi blauw. Op de startplaats stond een perfect windje. Maar de wolken achter de startplaats ontwikkelden zich razendsnel en even later was al het blauw verdwenen. Na een "Cafe con Leche" in Agost zijn we opnieuw naar de kust gereden. Op de Cabo waren een vijftal piloten aan het vliegen, maar zo'n 10 minuten later draaide de wind meer ZO en viel tenslotte weg  waardoor iedereen moest landen. Nog wat later begon het te regenen en vormde donderwolken zich samen met het bijhorende gekletter. De vierde opeenvolgende dag aan de grond!

DSC09024.jpg picture by Jan-Bernaerts

Een lege startplaats te El Palomaret.

Donderdag 01/10/2009:

Vanochtend bij het ontwaken "Blue Sky" en zon! Zomerweer! Om 10.15u aan het tankstation te El Altet was de afspraak. Er was een ZW voorspeld dus trokken we richting Toix. Op de startplaats was er nog weinig beweging in de windzak te bespeuren. Na een uurtje parawaiting was er nog steeds geen enkele meeuw te zien. De windzak had soms zelfs de behoefte om een rugwind aan te geven. Dus dan maar opnieuw de rots af. Onderweg zagen we enkele piloten krabben onder de startplaats La Cortina en verder naar beneden vliegen. Het zag er inderdaad erg zwak uit zodat we onze kans gingen wagen te El Palomaret en we er wachtte tot de zuidelijke bries op de startplaats binnendrong. Tot Agost stonden de vlaggen in de goeie richting, maar korter bij de startplaats overheerste de W-wind. We hebben nog enige tijd gewacht, maar zonder resultaat.

  DSC09028.jpg picture by Jan-Bernaerts

Briefing aan de landing Toix.

DSC09033.jpg picture by Jan-Bernaerts

Dit kiekje mag natuurlijk niet ontbreken.

DSC09030.jpg picture by Jan-Bernaerts

Parawaiten op de startplaats te Toix.

DSC09037.jpg picture by Jan-Bernaerts

Enorme wolkenopbouw te El Palomaret.

Vrijdag 02/10/2009:

Om 10.30u aan het tankstation had Nick afgesproken. Van daaruit ging het richting Murcia naar vliegplaats Carrascoy (Librilla), zo'n 25 km van Murcia.De weg naar boven is er alsmaar slechter geworden en tot aan de startplaats enkel met een goeie 4x4 te bereiken. Boven toegekomen stond de wind perfect zodat ik direct de lucht in kon. Toen ik voor de start wat hoogte had gewonnen ben ik de vallei ingevlogen, maar er was enkel boven het landingsterrein wat thermische activiteit. Gelukkig stond Nick klaar om ons opnieuw naar boven te voeren. De tweede vlucht was thermisch waardoor we allemaal mooie hoogtes konden halen. Toen iedereen was geland, was het tijd voor een "cafe con Leche" en daarna hebben we allemaal nog een mooie avondvlucht gemaakt.

DSC09049.jpg picture by Jan-Bernaerts

Mooi kunstgras op de startplaats te Carrascoy.

DSC09048.jpg picture by Jan-Bernaerts

Nick zag dat het goed was.

DSC09053.jpg picture by Jan-Bernaerts

Toni onder zijn nieuwe Hook.

DSC09058.jpg picture by Jan-Bernaerts

Op het landingsterrein.

Zaterdag 03/10/2009:

Vandaag was het m'n laatste vliegdag en het was El Palomaret dag. De regionale kampioenschappen waren er voor dit weekend gepland, dus heel wat volk in de lucht. 's Middags voor de start van het kampioenschap hebben we allemaal een vlucht kunnen maken, maar het was druk in de bellen. Je moest goed uit je doppen kijken. In de vooravond maakte ik nog een vlucht. Je kon makkelijk tot tegen de lage wolken vliegen en met oren bleef je er netjes onder hangen. Tof!

DSC09063.jpg picture by Jan-Bernaerts

Veel volk op de startplaats.

DSC09073.jpg picture by Jan-Bernaerts

De vochtige lucht komt binnen gedreven.

Besluit:  Bij parapente ben je afhankelijk van het goede weer. Tijdens deze vliegweek liet dit het wat afweten en passeerde er zelfs een "GOTA FRIA" ofwel een "koude druppel". De temperatuur van het zeewater gecombineerd met een lagedrukgebied op een bepaalde plek met de wind uit een bepaalde hoek veroorzaken dan stortbuien die voor ondergelopen parkeergarages en afgesloten wegen zorgen. Maar de lange vlucht te Cabo en de mooie thermiekvluchten te Carrascoy en El Palomaret maakten toch nog veel goed!  En dat alles heeft mij maar één vakantiedag op het werk gekost!  Leuk. 

 

 Voor meer info: http://www.doyouwanna.net

 

Om de meer dan 114 foto's te bekijken, moet je op onderstaande link klikken:

Veel kijkplezier!

http://s587.photobucket.com/albums/ss318/Jan-Bernaerts/Alicante%20sept-okt%2009/?start=all

Of via de slideshow:

http://s587.photobucket.com/albums/ss318/Jan-Bernaerts/Alicante%20sept-okt%2009/?albumview=slideshow

 

 

Voor het filmpje klik je onderstaande link.

http://www.youtube.com/watch?v=q2enQqN5C7k

 

 HOME