Doyouwanna december 2007.

Vliegweek van 15/12 tot 22/12/2007.

ALICANTE - Doyouwanna.

Dit jaar mochten er helemaal geen vakantiedagen overgedragen worden naar volgend jaar, zodat ik op 14 december nog een halve dag moest gaan werken en daarna was het gedaan voor de rest van het jaar. De week voor de kerstvakantie had ik niet direct veel plannen gemaakt, dus waarom niet nog een weekje naar het zuiden, ook al om de ijskoude oostenwind en de vriestemperaturen hier bij ons te ontvluchten.

De lange termijnvoorspellingen waren voor Alicante al bij al nog vrij goed. Op zaterdag volle zon, zondag en maandag zou een regenfront passeren en daarna voor de rest van de week licht bewolkt met overdag temperaturen tot zo'n 16°C. Dus donderdag nog geboekt bij jetairfly.com en enkele minuten later kan je de reisbiljetten afprinten. Voor de prijs moet je het niet laten, want zeg nu zelf, voor 49,-€ krijg je heden ten dagen je brandstoftank van je wagen niet meer volgetankt. Het was ook een beetje raar dat, naarmate de vertrekdatum naderde, de prijzen niet stegen. Op de heenvlucht zaterdagochtend werd duidelijk waarom. De Boeing 737- 800 met 189 zitplaatsen was maar voor 3/4 volgeboekt. Om 08.30hr waren we veilig geland en was Nick daar om mij op te pikken. Na de "cafe con leche" zijn we vertrokken richting Péna Rubia.

Zaterdag: 15 december 2007.

Aangekomen op de startplaats van Pêna Rubia stond er een zacht briesje uit N - richting, maar eer we uitgepakt waren en klaar om te starten, was het briesje te zwak geworden. Gevolg: Parawaiting.  Na een uurtje wakkerde de wind opnieuw aan en draaide meer naar NW - W richting. Gestart, maar het was krabben om boven te blijven en na een tiental minuutjes moeten landen. Terug boven was de wind prima van kracht en richting en ben ik op het W - startje beneden aan de antenne gestart voor een dynamische vlucht van 45 minuten. Het steeg tot hoog boven de antenne.

Startplaats Pena Rubia.

Zondag: 16 december 2007.

Voor zondag was er regen voorspeld, maar daar hebben we hier aan de kust weinig van gezien. Alleen de harde N - O wind van om en bij de 40 km/h was van de partij. Nick had ons gemeld dat die pas laat op de dag zou afnemen. Dus tijd voor toeristische bezigheden. Het werd een dagje Alicante.

Het Kasteel gezien vanaf de jachthaven.

Maar tegen  16.00 u stonden we al op de startplaats  van de Cabo de Santa Pola. Het was nog wat hard, maar de witte schaapjes verdwenen geleidelijk. Om 17.00 u was er een venster op de startplaats dat ik gebruikt heb voor een vluchtje van een goeie 20 minuten.

Cabo de Santa Pola

 

Maandag: 17 december 2007.

Het plan van Nick was El Palomaret. Aangekomen op de startplaats stond er een ideaal briesje. Dus snel uitgepakt, klaargemaakt en vertrokken, want er kwamen dreigende wolken, vrij snel in onze richting aangedreven. Het steeg heel goed, tot zelfs een heel eindje boven de startplaats, net onder de cloudbase. Door de zuigende wolken kon ik zelfs met oren een heel eind de vallei in vliegen. Maar hoe langer de vlucht duurde, hoe lager de wolkenbasis zakte, tot zelfs een stuk onder de startplaats. Na 45 min. toch maar gaan landen want ik had eigenlijk verkeerde handschoenen aan voor deze tijd van het jaar, waardoor m'n vingertopjes helemaal bevroren waren.

Klaarmaken voor een eerste vlucht.

 

Lage wolkenbasis.

De tweede vlucht was bijna onder dezelfde omstandigheden, alleen was de zuidelijke bries al wat afgenomen waardoor het meer een typisch dynamische vlucht werd van 50 min.

Gair, uit Noorwegen maakt zich ook klaar.

Dreigende regenwolken.

De derde vlucht was de kortste. De wind was bijna helemaal weggevallen en het begon lichtjes te regenen toen ik startklaar stond. Vlug een voorwaartse start gemaakt en in zeven haasten direct richting landingsterrein. Ik was goed natgeregend!

Op de terugweg zijn we nog langs de Decathlon gereden achter lekkere warme Silk handschoentjes en vervolgens nog naar het landingsterrein van de Cabo, zodat na een half uurtje grondoefeningen, mijne Sport2 al terug droog was.

 

Dinsdag: 18 december 2007.

Vandaag was de afspraak te Cabo. De NO - wind zou meer O - draaien, maar ook wel toenemen. Rond 10.00 u stonden we al op de startplaats waar de NO wind al sterk aan het blazen was. Op zee waren de eerste witte schaapjes en de windstrepen te zien. Nee, de condities waren niet ideaal zodat we wijselijk besloten om er een leuke toeristische dag van te maken. Het was de 10 de keer dat ik hier kom vliegen en nog nooit Benidorm kunnen bezoeken. Daar is nu verandering in gekomen. En de zon deed flink haar best zodat je uit de wind in een T-shirt op het terras kon genieten. Tja, Benidorm is eigenlijk het Blankenberge van Spanje, alleen zijn de flats er 3x zo hoog. We zijn daarna nog even verder gereden tot op de startplaats van Toix om er te genieten van de vergezichten over Altea Hills en Calpe.  's Avonds nog het internetcafé bezocht en inderdaad, zoals Nick had gebrieft, morgen lang uitslapen. Wind tot 50 km/h is wat veel voor mijne Sport2.

Zicht op Benidorm.

 

Woensdag: 19 december 2007.

Lang uitgeslapen, stevig ontbijt met spek en eieren, dus .... klaar voor een dagje toerisme. Santa Pola, El Pinet waar de kitesurfers het naar hun zin hadden en vervolgens via Torrevieja verder naar Elche. Ik wou al lang eens "La huerta del cura" bezoeken, de tuin van de pater, die een hele verzameling van exotische palmbomen bevat. En dat hebben we dan ook gedaan. Prachtig!

El Pinet.

La Huerta del Cura.

Een prachtige verzameling exotische palmbomen kan je hier bewonderen.

 

Donderdag: 20 december 2007.

Vandaag een wat luie vakantiedag en dus enkele winkels bezocht met "toys for boys". De wind zou pas laat in de avond vallen. Heel de dag o - wind van meer dan 5 bft. Morgen beter.

 

Vrijdag: 21 december 2007.

Vandaag moest de kers op de taart worden gezet! Heel de dag oosten wind van 2 bft was de voorspelling. Al om 08.00 u opgestaan om na een stevig ontbijt met spek en eieren tijdig op de startplaats te staan.  Nick belde zelf al van op de startplaats. Er stond al een flinke bries van meer dan 20 km/h. Mits een klein zetje in de rug van Nick toch nog probleemloos kunnen starten om ± 09.45 u en .... geland om 16.30 u. Tussendoor momenten dat de wind nog wat toenam zodat ik een heel eind voor het reliëf kon blijven vliegen en waarbij hij ook wat minderde zodat zelfs de leerlingen van de plaatselijke school hun glijvluchten konden vliegen. Zelfs de zon was even van de partij waardoor het opwarmde tot 18°C. Niet slecht voor de tijd van het jaar. Al bij al een uitstekende afsluiter voor deze "last minute" vliegweek eind december en wellicht ook wel voor dit jaar.

Geland na een vlucht van meer dan 6.30 u !!

Op bovenstaand diagram kan je het windverloop aflezen tijdens m'n vlucht.

 

Meer foto's op:

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Alicante%20december%202007/?start=all

 

 

Voor meer info: http://www.doyouwanna.net

 

 HOME