Doyouwanna december 2008.

Vliegweek van 12/12 tot 20/12/2008.

ALICANTE - Doyouwanna.

Vrijdag 12 december 2008:

Omdat de herfst op z'n laatste benen loopt en alvorens de winter eind volgende week het heft in handen neemt, leek het mij nog eens leuk om voor een weekje wat meer naar het zuiden van Europa te trekken. Het werk zit er toch voor dit jaar op, want al het verlof moet nog opgenomen worden. De lange termijnvoorspelling gaf voor zo ver te zien was een zonnetje met temperaturen van 15 à 16 °C te Alicante. In het zonneke en uit de wind was het zalig vertoeven. De W - wind zou in de namiddag in kracht wat afnemen, dus waren we vertrokken richting Murcia om er te Carrascoy te vliegen. Aan het landingsterrein was er maar weinig wind uit de goeie richting, maar boven aan de start bleek dat de wind een andere richting had gekozen en 90°cross stond. Onmogelijk om te starten!

Startplaats Carrascoy

Zaterdag 13 december 2008:

Vanochtend blauwe lucht en volle zon. Pas in de late namiddag kwam er meer bewolking vanuit het binnenland tot over de kustregio. De W - wind was van in de ochtend al goed aan het blazen. Volgens Nick zou hij alleen maar aantrekken. Dus was er tijd voor toeristische bezigheden waaronder een wandeling in de bergen te El Palomaret, kasteel Alicante en Playa El Pinet.

Strandwoning te Playa El Pinet.

Zondag 14 december 2008:

Vanochtend heeft het even geregend hier in Gran Alicant, maar daarna scheen de zon alweer. Er was ook weer veel wind voorspeld. Op het programma een bezoek aan Guadalest.    http://www.costablanca-bb.com/castell-guadalest.html  Het museum is er zeker de moeite waard om te bezoeken en gelijktijdig kan je dan ook naar boven om er de toren en de begraafplaats te bezoeken. Er was daarboven wel wat wind. M'n windmetertje gaf 65 km/h weer!  Daarna ook nog even tot beneden aan het meer gereden. Tja, het is ondertussen al van in september 2005 geleden dat ik hier over het meer vloog. Daarna nog de startplaats Toix bezocht om het vakantiegevoel nog wat meer naar boven te laten komen en op de terugweg nog een terraske  te Benidorm aangedaan. Het was er rustig op de wandeldijk.

Toren Guadalest.

Maandag 15 december 2008:

Terwijl Markus en Gaby met de wagen naar Alicante trokken, heb ik met Nick zijn fiets de streek wat afgereden. Tot aan de haven van Santa Pola waar ik dacht de boot te nemen naar het eiland Tabarca, maar de laatste boot was reeds vertrokken. Dit bezoek aan het eiland blijft dus nog open voor een volgende vliegvakantie!

Haven Santa Pola.

Dinsdag 16 december 2008:

Vanochtend zwaar bewolkt en later regen. Met de fiets eens tot aan de Cabo en daarna de prachtige zonondergang gaan bekijken.

Met de fiets op de startplaats Cabo.

Prachtige zonsondergang.

Woensdag 17 decmber 2008:

Vandaag was de afspraak om 10.30 u aan het tankstation te El Altet waar het verzamelen was geblazen. Misschien  zou de wind wel  in de late namiddag verminderen. in afwachting daarvan had Nick een flinke, bijna 4 u durende wandeling uitgestippeld van La Rabosa naar Cumbre (top) El Cid.   http://pateos1000.iespana.es/cilla_del_sit.htm

De top van El Cid.

 

Donderdag 18 december 2008:

's Morgens nog te harde wind, maar tegen 12.15u stonden we aan het verzamelpunt. Het ging richting Pena Rubia. Op de startplaats stond een zwak briesje. Bij de eerste vlucht zijn we allemaal gestart bovenaan, voor de antenne, maar het was telkens wachten op een briesje om er weg te geraken. Ik ben er dan maar voorwaarts gestart. Bij de eerste poging droeg m'n scherm niet en moest ik de start afbreken. De tweede was de goeie. De laatste twee vluchten zijn we allemaal beneden reverse kunnen starten. Er was dan ook al wat meer wind maar het was krabben tegen de helling om wat boven te blijven!

Startplaats Pena Rubia.

 

Vrijdag 19 december 2008:

Het plan van Nick was om vanaf El Cid een eerste vlucht te maken en daarna door te trekken naar El Palomaret. En alles verliep volgens het plan. Eerst vanaf de W - start boven aan de antennes op El Cid een vlucht naar beneden en daarna richting El Palomaret waar de locale piloten reeds in de lucht hingen toen we er toekwamen. Direct gestart en ongeveer 3 u later geland. Een schitterende afsluiter van de vliegweek.

Landingsplaats El Cid. (voor het grote reservoir)

Zonsondergang gezien vanaf El Palomaret.

 

Voor al de foto's (172 stuks) klik je op onderstaande link.

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Alicante%20december%202008/?start=all

 

Voor meer info:

 http://www.doyouwanna.net

 

 HOME