Doyouwanna najaar 2007.

 

Vliegweek van 26/09 tot 07/10/2007.

ALICANTE - Doyouwanna.

Het was de derde keer dit jaar dat ik richting Alicante - Doyouwanna trok.  Opnieuw tijdig m'n ticket geboekt via Jetairfly, want de prijzen stegen daarna met de regelmaat van een klok.  Als je dan een midweek vlucht kan boeken kom je er nog  goedkoper van af. Dus vertrokken op woensdagochtend en na een vlucht van 2u15 geland in een bewolkt Alicante. Maar vanaf de middag brak de bewolking al open aan de kust.  En in de vooravond opende het venster op de startplaats van de Cabo. Een vlucht van 2u15 en een mooie hoogte kunnen halen.

Zicht vanaf het balkon.

Op donderdag waren de wolken allemaal verdwenen, maar er was nog meer wind voorspeld.  Zelfs in de vooravond wou de bries niet voldoende afnemen. Een dag zonder vliegen. Maar vanaf vrijdag tot en met maandag volgde een dolle vierdaagse te El Palomaret, met mooie hoge vluchten, pittige thermiek, overbruggen van zwakke momenten door hard te werken en boterzachte avondvluchten. Op zaterdag en zondag werd er ook nog het Valenciaans kampioenschap gehouden.  Leuk om mee te maken. Op maandag kon ik er naast twee vluchten, één van 40 en één van 50 minuten, 's avonds ook één maken van .... 3u. Maakt natuurlijk véél goed!

Briefing voor de Task 1.

Foto van mezelf genomen door Nick.

Foto genomen door Frans. Startplaats El Palomaret.

Foto genomen door Frans.  Ikke tijdens een avondvlucht.

Foto genomen door Nick.  Aprés Fly, een biertje met calamares.

 

Dinsdag en woensdag waren opnieuw net niet vliegbaar. Een regenfront dat in de nacht en ochtend was gepasseerd veroorzaakte veel te veel onstabiliteit. We hebben nog geprobeerd te Hondon, maar te gevaarlijk met die enorme cumulonimbus in de buurt. Ook op donderdagochtend regen en de doortocht van een hevig onweer, dat 's avonds het nieuws haalde.

Mamatuswolk.

In de namiddag klaarde het uit en in de vooravond een venster van een uurtje op de Cabo, dat ik net miste. Toch nog drie vluchtjes kunnen maken. In de avond met z'n allen naar El Altet. Eerst Tapas in El Taperia en daarna de stoet met aansluitend "La fiesta".

 

 

 

Op vrijdag al om 10.00 u aan het tankstation te El Altet. Het plan van Nick was El Carche. We zouden starten vanaf de westelijke start. Voor mij ook een nieuwe startplaats. Ik vloog er al wel enkele keren vanaf de zuidelijke startplaats aan de antenne.

Briefing aan het landingsterrein van El Carche.

Briefing op de startplaats.

Ikke op de startplaats.

Zaterdag  met z'n allen naar Toix. Maar de zeebries wou niet voldoende aantrekken om er veilig te kunnen vliegen. Na 3 uur parawaiting volgde plan B, nl. Vliegplaats Terra Mitica  - La Cortina.

Toix

Nick geeft een briefing.

Toplanding  van Marcel.

Met veel in de lucht.

 

Meer foto's kan je bekijken op:

 

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Alicante%20najaar%202007/

 

 

Voor meer info: http://www.doyouwanna.net

 

 HOME