Doyouwanna najaar 2008.

 

Vliegweek van 24/09 tot 05/10/2008.

ALICANTE - Doyouwanna.

 

Met een kwartiertje vertraging taxiede de Boeiing 737- 800 van Jetairfly richting startbaan. Het moest vooruit gaan, want op de startbaan aangekomen werden de motoren direct naar een hoger toerental gebracht zodat we  als een pijl uit een boog wegstoven richting ... zuiderse zon, om er voor een elfdaagse te gaan vliegen op de verschillende vliegsites rondom Alicante. Nu voor mij moest de piloot zich niet zo haasten, want ik had de weersvoorspellingen al eens doorgenomen en die zagen er voor de eerstvolgende dagen niet zo goed uit voor de Costa's. In de streek rond Valencia was er al heel wat hemelwater naar beneden gekomen met overstromingen tot gevolg.

Na een twee uur durende vlucht zette de piloot  het toestel in een bewolkt Alicante zachtjes neer op de landingsstrip en even later volgde een blij weerzien met Nick, de plaatselijke gids. Na de café con leche heb ik mij dan in het vakantiehuisje geïnstalleerd. De rest van de dag toch nog wat toeristische activiteiten kunnen doen. Op de middag scheen zelfs de zon even, maar de witte schaapjes op de zee waren er te veel aan.

Nadat Willem en Rudy waren gearriveerd hebben we nog even de toerist uitgehangen met ondermeer een bezoek aan Alicante.

Zicht vanaf het kasteel.

Heel wat dadels aan de boom voor ons vakantiehuisje.

Op zondag zijn we samen met Nick naar Villena getrokken om er de Via Ferrata te beklimmen. We hebben de route van bovenaf naar beneden afgedaald. Heel avontuurlijk en veel fun! Het was de eerst keer dat ik met dit soort klimwerk kennis maakte en het smaakte zeker naar meer. Het uitzicht is immers wondermooi als je zo hoog tegen de loodrechte flank hangt.

Ikke op de kabel over een diepe kloof.

Vanaf maandag zijn we gaan vliegen. Het was opnieuw zonnig zoals het daar hoort te zijn. Het hoge drukgebied had zich boven de Azoren geparkeerd en dat is prima. Zomerweer!  De vliegplaats was Col de Rates, vlak nabij Parcent. Ik vloog er al eens enkele jaren terug tijdens één van mijn eerste vlieguitstappen naar Alicante. Prachtig uitzicht en je hebt er ook best een kompas mee in de lucht, want de wolken die passeren veroorzaken heel wat cloudsuck. Willem en Rudy waren bijna in de wolken!

Hoog onder de wolken!

Op dinsdag was de afspraak om 12.30u  aan de startplaats Cabo de Santa Pola. We waren er al een uurtje vroeger en ja, de condities begonnen voldoende te zijn om boven te blijven. Iets na 12 u gestart voor een eerste vlucht van 2.30 u. We zijn dan allen eerst wat energie gaan opdoen. Na een verfrissend ijsje en daarna nog een broodje met kaas konden we er opnieuw tegen aan gaan. Na meer dan een uurtje vliegen, geland op de startplaats boven voor een sanitaire stop en terug de lucht in om nog een uurtje op de teller er bij te vliegen. Het was echt een prachtige dag voor Marcel, Ann, Rudy, Willem en mezelf.

Startplaats Cabo de Santa Pola.

Ikke onder mijne sport 2.

Op woensdag was het plan van Nick vliegplaats El Palomaret. Om 11.30 u was het verzamelen aan het tankstation te El Altet van waaruit het richting Agost ging. Toen we op de startplaats aankwamen was de Z - bries al present. Na het verkennend vluchtje van Nick verbeterde de condities snel en konden we gaan thermiek vliegen. Na een uurtje moesten we allen uit de lucht omdat de helikopter moest langs komen, zodat we wat tijd hadden om ons broodje op te eten.  Een plaatselijke jonge piloot had een harde noodlanding moeten maken. Later bleek gelukkig zonder zwaar letsel. Vanaf een uur of vier vloog het opnieuw heel goed.  Met grote oren ging het nog omhoog tot in de wolken.

Opgezogen tot onder in de wolken.

Net voorbij Benidorm en voor Calpe ligt de rots van Toix. De startplaats is gelegen op 250 m. De vliegcondities moeten er ideaal zijn om er te kunnen vliegen. De juiste windrichting en vooral niet te zwak, want anders haal je de landing niet. Toen we op de startplaats aankwamen was het nog wat zwak om te kunnen starten, zodat Nick voldoende tijd had voor de briefing aan de nieuwelingen. Kort daarna begon de wind wat aan te trekken en begonnen de meeuwen te soaren. Wij er allen achteraan. Na enige tijd ging het goed omhoog tot meer dan 400 m. Ook de landing op het naaktstandje is speciaal. Geduldig afbouwen voor de appartementen en de rots, en dan precies indraaien naar het strand toe. Toch speciaal!

De rots van Toix.

De landing beneden op het strand.

Op vrijdag was er zeer veel wind voorspeld zodat we een toeristisch dagje hadden ingelast. Een bezoek aan het strand van El Pinet, gevolgd door een lange strandwandeling tot aan de havenmonding aan Las Pesqueras, afgerond met een vissoepje in het plaatselijk hotelletje.

Playa El Pinet.

Van L naar R:  Willem, Ikke, Ann en Toni.

Zaterdag, de laatste vliegdag hebben we dan nog gevlogen te El Palomaret. Het plan van Nick was eigenlijk om te gaan vliegen te Pena Rubia maar de wind wou maar niet in de goede richting draaien. Via Onil zijn we dan doorgereden naar El Palomaret waar we nog een laatste mooie vlucht konden maken van 1.40 u.

Zonsondergang te El Palomaret.

Niettegenstaande de weergoden vooral de eerste vijf dagen het weerbeeld ongunstig bepaalden, heb ik in totaal toch nog 8 vluchten in mijn vliegboekje bijgeschreven en net geen 12 uur in de lucht geweest.

Meer dan 170 foto's kan je bekijken op:

 

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Alicante%20sept-okt%202008/?start=all

 

De foto's van Rudy:

http://s279.photobucket.com/albums/kk149/rudytheeagle/Alicante%202008/?start=all

De foto's van Willem:

http://s86.photobucket.com/albums/k93/Schorpioen_2006/Alicante%202008/?start=all

 

Voor meer info: http://www.doyouwanna.net

 

 HOME