Doyouwanna Maart 2006.

 

Vliegweek van 25/03 tot 02/04/2006.

ALICANTE - Doyouwanna.

Eind maart en hier bij ons wil het winterweer maar niet wijken. Van het lentegevoel is nog lang geen sprake. Het begint voor mij een jaarlijkse gewoonte te worden om in het voorjaar naar Alicante te trekken om daar van het prachtige zomerse vliegweer te gaan genieten.  Eindelijk, na vele lange maanden van barre koude ..... de zon. Zlig!

Natuurlijk moet je steeds nog wel een dosis geluk hebben met het weer. Wel, het was nu reeds de vijfde keer dat ik naar Alicante bij Nick en Kath van Doyouwanna  het goede vliegweer ben gaan opzoeken. En deze keer, opnieuw een schot in de roos!  Slechts n vliegdag gemist op acht dagen! Niet zo slecht voor deze periode van het jaar!

Op zaterdag 24/03 vroeg vertrokken naar de luchthaven van Zaventem, waar Stijn al gearriveerd was. Om 06.20 hr. opgestegen en na een vlucht van iets meer dan 2 uur met jetairfly  gearriveerd op de luchthaven van Alicante. De huurauto stond al klaar en wij waren dat ook, klaar om er een leuke vliegvakantie van te maken.

Zaterdag 25/03.

Na een week van veel wind was dit opnieuw de eerste vliegbare dag en wij konden er al direct van profiteren. Een avondvluchtje op El Palomaret van ongeveer 20 minuten om er opnieuw een beetje in te komen. Meer moet dat immers niet zijn!

  

Landingsplaats en startplaats van El Palomaret.

Zondag 26/03.

De condities waren nu wel hl goed op El Palomaret. Ik heb er drie mooie vluchten van respectievelijk 1u 30 min,  50 min en  nog een laatste van 25 min  uitgeperst. En vooral opnieuw de techniek van het thermieken kunnen aanscherpen.

  

Hoog boven de startplaats van El Palomaret en een start van Stijn.

Maandag 27/03.

De condities waren eerder zwak vandaag te El Pamomaret. Er moest gewerkt worden om boven te blijven. Toch weeral drie vluchten erbij van respectievelijk 1 uur, eentje van 34 min en om te eindigen nog eentje van 20 min.

      

 

Dinsdag 28/03.

Er was veel wind voorspeld. Parawaiting op startplaats Hondon, maar de sterke bries wou van geen wijken weten. De eerste en enige niet vliegbare dag.

  

Bovenstaande foto geeft een zicht op de vliegplaats Hondon en parawaiting  boven op de startplaats.

Woensdag 29/03.

Voor vandaag had Nick vliegplaats Pea Rubia uitgekozen, maar er was te veel wind met stevige thermische briezen tot bijna 40 km/hr. Als noodscenario had Nick op de terugweg nog vliegplaats "La Mola" er uit gepikt. Je moet er te voet naar boven. Bovengekomen waren de condities al fel afgezwakt zodat er niet veel meer overbleef dan 15 minuutjes krabben langsheen de flank van deze heuvel. Maar we hebben toch gevlogen!

  

  Startplaats Pea Rubia en beneden aan het landingsveld van La Mola waar we toch nog vlogen.

Donderdag 30/03.

Opnieuw prachtig vliegweer met sterke condities te El Palomaret. Ik heb er slechts n vlucht gemaakt, maar dan wel ntje van 2 hr 15 min.

  

 

Vrijdag 31/03.

El Palomaret:  twee vluchten, ntje van 30 min en eentje van 1hr 20 min.

  

 

Zaterdag 01/04.

Voor onze laatste vliegdag zag het er naar uit dat de vliegcondities op El Palomaret erg gunstig zouden worden, maar onderweg er naar toe werden de plannen gewijzigd wegens al veel te sterke wind aldaar. Nick besloot met ons naar Benidorm te gaan. Daar aangekomen waren de condities nog erg zwak zodat er niet veel meer inzat dan een ploefke. Daarna zat de wind erg cross en vertrokken we verder naar de rots van Toix. De condities moeten er goed zijn (= min. 16 km/h)  om te kunnen starten, want anders haal je de landing niet.

  

Startplaats  Terra Mitica  achter het pretpark.

  

Wie kent er deze badplaats niet??

  

Startplaats Toix.

  

Achter de startplaats ligt Calpe met de gekende rots aan de horizon.

  

Enkele luchtbeelden.

  

Het landingsterrein onderaan op de linkse foto. Het naaktstrand was reeds leeg, plaats genoeg dus om veilig te landen!

In totaal heb ik 12 vluchten kunnen maken en ongeveer een 10 tal uur met de beentjes in de lucht gehangen.  Al bij al nog niet zo slecht! 

Voor meer info: http://www.doyouwanna.net

 

 HOME