Doyouwanna mei 2005.

 

Vliegweek van 07/05 tot 14/05/2005.

ALICANTE.

 

Naar jaarlijkse traditie ga ik eind september nog een weekje vliegen bij Nick, Kath en hun zoontje Paco van Doyouwanna, in de streek rond Alicante.  Maar Stijn, een vliegcollega wou begin mei nog eens naar ginder trekken en ik dus......... mij weeral maar opgeofferd om mee te gaan! In laatste instantie had Geert ook nog een vliegticket vanaf Oostende op de kop kunnen tikken. 

           

Het was de bedoeling om er met z'n drie een geslaagde vliegvakantie van te maken en... dat is het ook geworden! Zes van de zeven dagen kunnen vliegen.

De zaterdag ochtend na een twee uur durende vlucht met een Boeing 737 zonder problemen tot Alicante gevlogen, waar Nick ons aan de uitgang stond op te wachten. In de late namiddag al direct een vlucht van 2u 40 minuten te El Palomaret.  Ideaal om er opnieuw wat in te komen. Op zondag was de afspraak aan de Cabo. (rechtse foto)  Ook  weeral 2 u 30 min met de beentjes in de lucht gehangen en de toplandingen wat aangescherpt. Op maandag was het onweerachtig rond Alicante en zijn we richting Murcia getrokken naar vliegplaats Fortuna. Maar de lucht was er te onstabiel om te vliegen zodat we ons die dag hebben beperkt tot een "top to bottom" avondvluchtje vanaf de Cabo.

 

Dinsdag opnieuw El Palomaret (zie foto) en woensdag 2u 30 min op de Cabo gevlogen.

Ook op donderdag was het te fel en hebben we samen met Nick een nieuwe vliegplaats te Orito gaan bezoeken. De startplaats ligt vlak bij de kapel van "San Pascual". De rest van de dag was er geen mogelijkheid tot vliegen.

 

Vrijdag, onze laatste vliegdag, stond er vliegplaats Toix op het programma.  Deze vliegplaats is gelegen vlakbij Calpe met zijn gekende rots.

http://www.luisso.net/toix.htm

 

Op de rechtse foto een zicht van Calpe vanaf de achterkant van de startplaats van Toix.

 

 

 

 

 

Zicht vanaf de startplaats op Benidorm.

 

 

 

 

     

Op bovenstaande foto's zie je mijn start na ongeveer een uurtje gewacht te hebben tot de wind voldoende was aangetrokken. De condities mogen er niet te zwak zijn, anders haal je het landingsterrein niet. Ik heb er 1 u 30 min. kunnen soaren en een hoogte van 530 m. kunnen bereiken. Je kan er echt genieten van adembenemende vergezichten. De landing is ook uniek. Je bouwt er af over de zee voor de appartementen en land er op de "nudist beach". 's Avonds hebben we dan nog met z'n allen genoten van een heerlijke barbecue bij Nick thuis. 

In totaal toch weeral  8.30 Hr. met de beentjes in de lucht gehangen. Al bij al niet slecht zou 'k zo zeggen.

Meer info over de vliegplaatsen vind je op volgende link:

http://www.luisso.net/norte_parapente.htm