Doyouwanna sept.- okt. 2005.

 

Vliegweek van 28/09 tot 09/10/2005.

ALICANTE - Doyouwanna.

Eind september, begin oktober. Ja, de zomer is hier bij ons dan wel definitief voorbij. Het was nu al voor de derde opeenvolgende keer dat ik rond deze periode naar Alicante bij Nick en Kath van Doyouwanna  nog wat goed vliegweer ben gaan opzoeken. En deze keer, zij het door omstandigheden, ineens maar voor tien dagen geboekt. De winter duurt immers bij ons nog lang genoeg en dan kan je maar best voldoende zonne-energie hebben opgeslagen, om deze donkere periode door te geraken.

Het was ook n van mijn doelstellingen begin dit jaar, om zoveel mogelijk bergvluchten en vlieguren op de teller bij te schrijven. ik kan je nu al verklappen, het was weeral een succes. Drientwintig ( 23 ) vluchten en meer dan tweentwintig ( 22 )  uur gevlogen! En ook weeral vijf ( 5 ) nieuwe sites bevlogen !  Maar Nick is nog lang niet uitgeput in zijn keuze uit vliegplaatsen zodat..... ik volgend jaar beslist nog eens terug moet naar daar!!

Op woensdag 28/09, na een vlucht van iets meer dan 2 uur met een Fokker 100 van Jet-only goed gearriveerd op de luchthaven van Alicante, waar Nick aan de uitgang mij stond op te wachten. Veel tijd werd er niet verloren en we vertrokken  direct naar Col des Rates om er uren te soaren. Donderdag stond Carrasqueta op het programma en op vrijdag El Palomaret en 's avonds nog Cabo. Op zaterdag naar vliegplaats Caudete om er te soaren en te thermieken. Deze vliegplaats is vrij indrukwekkend omdat ze midden in een windmolenpark is gelegen.

Vooraan staat Sean startklaar en ik sta in het midden te wachten op een briesje.

Op zondag was er te veel wind zodat er tijd was om het strand en ook de stad Alicante te bezoeken. Maar  vanaf de maandag was het opnieuw alle dagen vliegweer zodat we nog uren op de vliegplaatsen Pea Rubia, El Palomaret, Guadalest, Benidorm, Cabo  (meer dan 4.5 uur) en Caudete hebben gevlogen.

   

Soaren aan de Cabo met mijn Airwave Sport 2, zlig!!

Bovenstaande foto geeft een zicht vanaf de startplaats te Guadalest.

De steile, ruwe, rotsige en moeilijk begaanbare helling zorgde voor spectaculaire starts.

Vliegen in dit decor is een onvergetelijke ervaring. Rechts bovenaan zie je nog net de startplaats. Het landingsterrein is gelegen links bovenaan het Lac. De foto is genomen vanaf het dorpje Guadalest, het toeristisch drukst bezochte dorpje van Spanje. Als je in de buurt van Benidorm komt, moet je er zeker eens naartoe.

Kent er iemand deze badplaats?? Tip: Vooral zr gekend onder de Belgen op hogere leeftijd!

Klik op onderstaande link voor de fotoreportage.

http://users.pandora.be/zw04/Alicante%202005.wmv

 

Voor meer info: www.doyouwanna.net