Dune du Pyla juni 2005.

 

Vliegweek van 29/05 tot 05/06/2005.

Dune du Pyla.

Zoals naar jaarlijkse gewoonte, gaan we in de lente met enkele "jan van gent" piloten een weekje parapenten in het zuiden van Frankrijk. Vorig jaar waren we naar St. Andre les Alpes getrokken en voor dit jaar stond Millau bovenaan het lijstje. Op de dag voor ons vertrek nog eens de weerberichten bekeken. Daaruit bleek dat het er eigenlijk niet zo goed uit zag voor héél Frankrijk. De Vogezen, Grenoble, Centraal Massief, Millau,.... overal verschillende regendagen!  Enkel het ZW van Frankrijk zag er prima uit, dus.... Dune du Pyla, met zijn 114 m de hoogste duin van Europa, net onder Arcachon op goed een 70 km van Bordeau, werd onze bestemming. Op zondag vroeg in de ochtend vertrokken zodat we al tegen 16.00 Hr op de camping Panorama onze tenten stonden op te slaan.

vrnl: Tom, Willem, Rudi en ikzelf.

Dezelfde avond viel er nog een spatje regen, maar dat was dan ook het laatste dat we de rest van de week hebben gezien. 

Op maandag drie vluchten met in totaal meer dan zeven uur in de lucht. Op dinsdag twee vluchten waarvan de eerste ook weeral langer dan drie uur heeft geduurd.

Op woensdag begon het Wagas-festival en hebben we de hele namiddag gezellig op de duin gezeten en naar het showspel van de acro specialisten gekeken. 's Avonds hebben we dan nog een kort vluchtje van een half uurtje gemaakt, nog net voor dat de zeebries weg viel.

   

Op donderdag bleef de zeebries uit en kon er niet gevlogen worden. Maar op vrijdag en zaterdag hebben we de opgelopen schade deftig ingehaald met verschillende vluchten van 2.45 Hr.

In totaal weeral tien vluchten erbij en ongeveer zeventien uur en half gevlogen. Schitterend !!

Onderstaand kan je een greep uit de 96  foto's vinden die ik genomen heb.

HPIM4573.JPG (437279 bytes) HPIM4614.JPG (463400 bytes) HPIM4582.JPG (447774 bytes) HPIM4603.JPG (404030 bytes) HPIM4610.JPG (377010 bytes)

Klik op de foto voor een vergroting en vervolgens maximaliseren.