Vijfdaagse te Haulmé.

 

Vliegvijfdaagse van 10/05 tot 14/05/2008.

Haulmé - Le Liry.

 

Zoals ieder jaar plannen we steeds rond Pinksteren een vliegweek in het zuiden van Frankrijk.  Enkele dagen voor de vertrekdatum bekijken we dan de weerberichten en bepalen dan na gezamenlijk overleg welke richting we uit gaan. En het was weer erg moeilijk om een beslissing te nemen, omdat de voorspellingen ons opnieuw niet zo gunstig gezind waren. Door de hogedrukgebieden in het noorden van Europa bewogen de fronten zich meer ten zuiden, m.a.w. hoe meer naar het zuiden, hoe slechter de voorspellingen waren op gunstig vliegweer. Ook de Oostenwind maakte het niet zo eenvoudig om een geschikte vliegregio te vinden. Maar na wat mailtjes en telefoontjes hadden we beslist om onze vliegweek te starten in Haulmé, gelegen in de Franse Ardennen. Deze piepkleine gemeente telt nog geen 100 inwoners. Deze Oostelijk georiënteerde vliegsite, gelegen aan de Semoy had ik ook al eens eerder enkele keren bevlogen.

Zaterdag ochtend vertrokken en 180 km later was ik al aan het landingsterrein, waar we samen afgesproken hadden. Tom en Rudy en wat later Roland en Willem waren ook present. Door de strakke vlagerige wind was het toch niet start- en vliegbaar zodat we voldoende tijd hadden om een mooi plekje uit te zoeken op de camping en ons comfortabel te installeren.

Opzetten van de tenten.

Meer info over de camping:

http://www.eurocampings.net/nl/europa/frankrijk/champagne-ardennen/ardennen/camping-base-de-loisirs-departementale-d'haulme-100239/

Toen we in de vooravond op de startplaats toe kwamen was het nog erg turbulent. Pas rond 20.00 u kon ik starten voor een kort avondvluchtje.

Zicht van op de startplaats richting Haulmé.

Ikke ..... go go go !

Toen we zondagochtend al om 11 u op de startplaats toe kwamen, waren we net te laat. Het was veel te vlagerig om nog te starten. Heel de dag rafales tot 37 km/h. Ook Bart was ons dan komen vervoegen voor zijn tweedaagse. Pas tegen de avond verminderde het en hebben we toch nog met z'n allen een avondvluchtje kunnen maken.

Van L naar R: Tom, Bart, Willem, Roland en Rudy.

Maandagochtend waren we al om 10.00 u op de startplaats zodat we ons ochtendvluchtje deze keer zeker niet zouden missen. Toen Tom en Willem net gestart waren voor hun tweede vluchtje, trok de oostenwind aan en nog geen 5 minuutjes later blies hij al tot 40 km/h. Pas in de vooravond viel de wind weg zodat we nog 2 en sommige 3 avondvluchtjes konden maken.

Startplaats.

Dinsdagochtend na het ontbijt hebben we elk 3 vluchten kunnen maken waarbij het al een eindje uitsteeg boven de startplaats. In de namiddag draaide de wind meer Noord  en zijn we 's avonds nog naar Nohan geweest, een vliegplaats die Noord gericht is, maar veiligheidshalve hebben we er niet gevlogen.

Ikke, net gestart

Woensdagochtend opnieuw een blauwe lucht. Op de startplaats waren de condities zeer zwak. We hebben toch nog twee vluchtjes gemaakt en daarna stond er een rugwind en was het gedaan met vliegen. In Thilay , op de hoek aan de kerk, zijn we dan nog in "Le café aux amis de la Semoy" de weersvoorspellingen gaan bekijken op Internet. Je kan daar via "La boutique verte" , een service van Crédit Agricole du Nord Est,  gratis op internet surfen. Maar de voorspellingen voor de rest van de week waren niet meer vliegbaar. Tegen de avond, net nadat we al het kampeermateriaal hadden ingepakt, begonnen de onweerswolken van zich te laten horen en onderweg naar huis vielen er daar flinke plensbuien.

Al bij al hebben we toch nog het maximum uit onze vliegvakantie gehaald. Ik heb in totaal 10 vluchtjes in mijn boekje kunnen bijschrijven. Meer info over de vliegplaatsen in de Franse Ardennen:       http://www.pap08.eu/accueil.htm

 

Al mijn foto's kan je bekijken op:

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Haulme%202008/?start=all

De foto's van Rudy kan je bekijken op:

http://s279.photobucket.com/albums/kk149/rudytheeagle/HAULME%202008/?start=all

De foto's van Willem kan je bekijken op:

http://s86.photobucket.com/albums/k93/Schorpioen_2006/Haulme%202008/?start=all

 

De link naar de filmpjes:

http://www.youtube.com/watch?v=wHpemXiry6Q

http://www.youtube.com/watch?v=3NoCHjU0yKM

 

HOME