Een dag in de Franse Ardennen.

 

Zaterdag 24 april 2010.

Haulmé - Revin.

 

De weersvoorspellingen gaven een mooie oostelijke bries van zo'n 5 kn.  Haulmé moest vliegbaar zijn. Rond 11.30 u stond ik aan het landingsterrein en was klaar voor de wandeling naar boven. Het best is om naast de kerk van Haulmé te wandelen en dan verder door via het pad rechts naast het huis tot bij de grot. Daar ga je dan verder rechts schuin naar boven. Je volgt het pad tot onder de hoogspanningsleidingen en daar draait het dan terug richting startplaats. Onderweg had ik Bart Vandeveire zien voorbijvliegen, maar toen ik aan de startplaats aankwam was hij al geland. Er stonden twee locale piloten klaar om te vertrekken, maar ze moesten nog even wachten op de goeie cyclus. De condities op de startplaats waren eigenlijk niet zo ideaal. Er stond een Zuidelijk briesje vanaf de camping en het was dus wachten tot het windzakje  zich in de goeie richting posteerde. De Oostelijke meteowind was eigenlijk te zwak. Toen ik klaar stond was het nog even wachten op een nieuwe goeie cyclus. M'n  start was perfect, maar in de lucht was het werken om een beetje boven te kunnen blijven in deze zwakke condities. Af en toe wat belletje waar je zo doorheen vloog. Dat maakte het ook wat bumbie in de lucht. Na de landing dan maar eerst de sandwiches opgegeten en terwijl het windzakje wat in de gaten houden. Nee, het zakje draaide in alle richtingen. Bart was ondertussen ook terug boven en hij bevestigde de wispelturige condities. Ik ben dan maar een tweetal uren de toerist gaan uithangen en heb ook nog eens de start en landingsplaats van Nohan bezocht. Terug aan de landing kwam Bart er ook net aangereden en zijn we verder gereden naar Revin. Volgens locale piloten zou het daar ook wel eens kunnen vliegen. Aan de parking toegekomen hing er één vleugel in de lucht en we zijn dan samen naar boven geklauterd. Wie zegt dat parapente geen sport is! Boven op de start stond een mooi briesje en nadat we uitgerust waren zijn we samen nog gestart voor een mooi avondvluchtje van zo'n half uur waarbij ik toch nog zo'n 80 m  boven de startplaats heb kunnen uitstijgen. Aan de parking ook nog Pieter ontmoet die met de familie ook had genoten van een zonnig dagje Franse Ardennen.

DSC09928.jpg Haulmé picture by Jan-Bernaerts

Start en landing Haulmé in één beeld.

 DSC09930.jpg Haulmé picture by Jan-Bernaerts

Zicht vanaf de startplaats Haulmé.

DSC09947.jpg picture by Jan-Bernaerts

Ikke op de startplaats te Nohan.

DSC09959.jpg picture by Jan-Bernaerts

Bart Vandeveire klaar om te vertrekken te Revin.

DSC09969.jpg Startplaats. picture by Jan-Bernaerts

Startplaats Revin.

DSC09981.jpg Revin picture by Jan-Bernaerts

Revin vanuit de lucht.

 

Voor al de foto's:

http://s587.photobucket.com/albums/ss318/Jan-Bernaerts/Haulme%20-%20Revin%2024%20april%202010/?start=all

 

Filmpje van m'n landing.

http://www.youtube.com/watch?v=2EMT7EL63Dk

 

 

HOME

 

 

 

 

Zondag 5 september 2010.

Haulmé op zijn best.

 

De weersvoorspellingen gaven een zonnig weekend met een oostelijke bries. Daarvoor zorgde een krachtig hogedrukgebied voor, dat naar Scandinavië doorschoof. Voor zaterdag was de windvoorspelling nogal zwakjes, maar voor zondag was er een tandje meer voorspeld, al was de uiteindelijke 5 kn eigenlijk nog wat zwakjes. En dat was ook te zien op de startplaats.  Toen ik na een fikse wandeling bergop van zo'n 25 min. er toe kwam was er niemand te zien.

DSC00456.jpg picture by Jan-Bernaerts

Zicht vanaf de startplaats.

De condities waren nog wat zwakjes, maar voldoende om reverse te kunnen starten. Eens in de lucht was het super. Het ging goed omhoog en wat uiteindelijk een lange ploef moest worden, werd een mooie vlucht van bijna een uur.  Na m'n landing ben ik met de wagen opnieuw naar de startplaats  gereden om er de condities nog even te bekijken. Er stonden net 2 locale Franse piloten klaar om te starten.

DSC00458.jpg picture by Jan-Bernaerts

Startplaats Haulmè.

De condities waren quasi hetzelfde, maar wel meer thermisch. Ik heb er dan nog een tweede vlucht gemaakt van nog zo'n uurtje. Er waren mooie bellen tot +3 m/s en het droeg uitstekend, zelfs in de vallei.

Veel foto's heb ik niet genomen, maar beide vluchten staan wel op m'n HD Contour cam.  Ik heb de beeldopnames van beide vluchten gemonteerd in één filmpje.  Klik op onderstaande link.

http://www.youtube.com/watch?v=jihbJUbYX1Q&hd=1

 

Veel kijkplezier! 

 

HOME