Vliegen in juli 2005

 

Vliegweek  van 22 - 29 juli 2005.

Castejón de Sos.

 

De laatste week van mijn groot jaarlijks verlof wordt ieder jaar gereserveerd om een weekje zoveel als mogelijk met de beentjes in de lucht te hangen. En net zoals vorig jaar zijn we met een groepje "Jan van Genten" opnieuw naar Castejón de Sos, gelegen in de Spaanse Pyreneeën,  getrokken. Rudy, Willem, Stijn en Trui, Bart, Thierry, Michel en ikzelf waren dit jaar van de partij om er te vliegen in het hooggebergte van de Spaanse Pyreneeën.

                                           vlnr: Thierry, Stijn, Bart, Jan, Willem en Rudy wachtend op betere startcondities. 

Vorig jaar waren de weergoden ons bijzonder goed gezind geweest en hadden we alle dagen van ons verblijf kunnen vliegen. Het zou moeilijk worden om opnieuw zoveel 'meteogeluk' te hebben. Nog voor het vertrek het internet afgesurft naar precieze  weersvoorspellingen. Bleek dat er in de buurt toch wat fronten op de loer lagen. We zouden wel zien.

Op vrijdag voor dag en dauw vertrokken om in de late namiddag op de camping Alto-Esera aan te komen. Voorbij de tunnel van Viella, enkele kilometers voorbij de grensovergang was het beginnen te regenen en in het laatste stuk richting Castejón viel er zelfs hagel. Vliegen zat er die avond niet meer in zodat we in het plaatselijk restaurantje zijn gaan genieten van de heerlijke Spaanse gerechten.

Het weekend was super, met telkens een glijvlucht van een half uurtje in de morgen, proeven van de eerste thermieken op de middag en 's avonds genieten van de zachte thermiek en restitutie.

                                                 Michel staat startklaar. Optrekken, controleren, draaien en go go go ......  

Op maandag en woensdag lukte telkens één vlucht op de middag omdat 's morgens de condities aan de start ongunstig waren door o.a. rugwind en er 's avonds onweersdreiging in de lucht hing. Op dinsdag hebben we wel drie vluchten gemaakt en op donderdag twee, omdat 's avonds er opnieuw onweer in de lucht hing. Al bij al heb ik toch nog dertien vluchten ingeschreven en in totaal ongeveer een tiental uur door de lucht gevlogen. Prima toch!

Belangrijk bij een vliegvakantie is het transport naar de startplaats. Op de camping Alto -Esera is dit voortreffelijk geregeld. Je kan aan de receptie om 09.00 - 11.00 - 17.00  en 19.00 hr een plaats reserveren en voor acht euro zal je dan gedurende 45 minuten genieten van een jeepsafari over de rotsige weg die leidt naar de startplaats, gelegen op 2315 m.

Aangekomen op starplaats Liri. De bergtop achteraan op de foto is de Gallinero. (2728 m)

Bovenstaande foto is genomen door Bart terwijl ik met mijne oranje Airwave Sport 2

 aan het werken ben om in de zwakke dynamische bries naar boven te geraken.

De Spaanse Pyreneeën: een adembenemend prachtig landschap.

In het midden het landingsterrein met ook de landingsstrip voor ULM's.

Op bovenstaande foto zie je mij tijdens de landing. Het landingsterrein is er heel groot, maar het kan er héél turbulent zijn!