Liervliegen bij de Hoekse Vliegers.

 

Zondag 25 maart 2018:  De eerste lente liervliegdag.

De eerste vliegdag van het nieuwe jaar.  Ik had met Egbert rond de middag afgesproken voor de eerste liervliegdag van 2018. De NW wind stond mooi op de lierbaan en was nog niet te fel aangetrokken zodat Frederico met zijn parapente gelijk al enkele trapliervluchten kon maken. Egbert had zijn toestel ook opgebouwd en ik kon hem meermaals afzetten op een mooie hoogte. In de latere namiddag draaide de wind meer naar N en trok ook aan zodat we veiligheidshalve er mee gestopt zijn.

 

HOME

 

Zondag 20 mei 2018: De hoekse vliegers.

De windrichting zat niet optimaal, maarik heb toch Egbert en Frederico enkele malen kunnen optrekken. Op het einde was de zeebries doorgestoken en moest er met een crosswind worden gestart. Bij momenten stond de wind bijna 90° op de lierbaan, maar het lukte vrij aardig om nog te starten met een parapente.

 

 

Klaar om de eerste vlucht op te trekken.

 

 

HOME

 

 

Zondag 2 september 2018 :  Een liernamiddag bij de Hoekse Vliegers.

Het was al van het voorjaar geleden dat ik nog eens bij de Hoekse Vliegers was gaan lieren, maar vandaag waren de conditie prima zodat ik rond de middag al de eerste piloot kon optrekken. Het droeg goed, maar weinig thermiek te vinden. In de loop van de namiddag heeft Egbert de hendels even komen overnemen, zodat ik ook een trapliervlucht kon maken. Leuk.

Voor meer gegevens van mijn vlucht : klik HIER.

Voor de foto's : Klik HIER.

Filmpje  : klik HIER.

 

 

HOME

 

Vrijdag 15 februari: De eerste liervliegdag bij de Hoekse Vliegers.

Het hoogdrukgebied boven onze streken zorgde al zeer vroeg in het jaar voor blauwe lucht en een heerlijk zonnetje. De windkracht was perfect voor een eerste liervliegdag. Dus dan maar wat vroeger gestopt met werken en omstreeks 14 u stond ik al op het lierterrein. Egbert heeft drie mooie trapliervluchten gemaakt en ik heb de laatste vlucht van de dag voor mijn rekening genomen. Super leuk om nog eens naast de Schelde hoog in de lucht te hangen.

Startfase.  Ik ben van de grond.

De Schelde. 

Hoog in de lucht. 

In de landingsfase. 

 

Foto's 

https://photos.google.com/album/AF1QipNdOCf_q5tcjprcmjz5C6OGPjndPQhQQeTSLGGc

 

Filmpje: Klik HIER. 

Bekijk de vlucht. 

 

HOME

 

Woensdag 27 februari 2019: Een zonnige vliegnamiddag.

 

Ik had op het werk een halve dag verlof genomen, want de weergoden waren nog een laatste keer gunstig gezind, met een echte lentezon zo vroeg op het jaar. Er was een mooi briesje uit het ZW voorspeld, ideaal voor een lange baan te Hoek. Het ging dan ook vlot omhoog en na enkele trappen kon Egbert ontkoppelen op een mooie hoogte.  Bij de tweede vlucht kon hij zelfs in wat zwakke thermiek draaien. Bij de start van de derde vlucht kwam plotseling de zeebries roet in het eten gooien en moesten we uiteindelijk de lierbaan 90° draaien. Ik heb dan nog een afsluitende vlucht gemaakt. 

 

Net gestart.

Boven het terrein.

In de landingsfase.

 

Meer foto's: Klik HIER.

 

FILMPJE

 

HOME

Vrijdag 22 maart 2019: Een zonnige lentevliegnamiddag.

Een zonnige lentedag was er voorspeld, met een mooi briesje uit een zuidelijke richting. Toen ik op de middag op het terrein aankwam was er nog erg weinig wind uit een noordelijke richting. Wellicht al wat zeebries die kwam binnen gewaaid. Ik heb Egbert dan twee keer kunnen optrekken vooraleer de lierbaan moest verplaatst worden. Ik heb de laatste kabel opgevlogen. Van over de Schelde kwam dan al de mist opzetten. Na zes trappen kon ik de kabel ontkoppelen op zo'n 400 m. Het zicht was door de mist niet zo ver, maar het was leuk om na het onstuimig wintereinde, opnieuw in de lucht te zijn.

 

 

Achter de lierhendels.

Egbert net geland.

Net gestart.

Volgende trap.

In de landingsfase.

 

 

Meer foto's :

https://photos.google.com/album/AF1QipP0th2rHOdNJ8xLlbS5rZeUJsm-GYA5m0QOaNPJ

Mijn vlucht:

https://www.syride.com/en/pilots/Jan_Bernaerts/680065

 

HOME

 

Paaszondag 21 april 2019: Lieren op een zonnige namiddag.

Er waren overlandcondities voorspeld, zodat naast Egbert ook Koen en Tom present waren om een lange vlucht over land te maken. Toen ik de lier op het terrein had uitgezet, heb ik eerst een vluchtje gemaakt, zodat ik zeker ook eens gevlogen had. Want bij goede condities wilden al de overige piloten wegvliegen. Uiteindelijk waren de condities minder gunstig als voorspeld. Toch een leuke vliegnamiddag.

 

 

Hoog boven het terrein.

 

Meer foto's:

 https://photos.google.com/album/AF1QipO-B4C645Pz9CTRVaAo8Hj5VEwhaW6bTIKE7eKk

 

HOME

 

 

Donderdag 23 mei 2019: Een zonnige namiddag.

 

Er was een mooie namiddag voorspeld met thermische activiteit. Dus nog eens afgesproken met Egbert om de lier te gaan bedienen. Toen ik op het terrein aankwam hing er al een deltist hoog in de lucht en stond Egbert klaar zodat ik hem gelijk kon oplieren voor een lange thermische vlucht.  De wind was daarna gedraaid zodat ik de lierbaan al had verplaatst. Nadat Egbert geland was heeft hij mij ook nog eens opgetrokken. Het zicht in de lucht was uitstekend. Na enkele trappen kon ik de kabel ontkoppelen op zo'n 400 m.  Na de landing heb ik Egbert nog eens opgetrokken en heeft hij een korte overland vlucht gemaakt.

 

Aan de lier.

 

Hoog boven het terrein.

 

 

Meer foto's op :

https://photos.google.com/album/AF1QipMd2vkOBieb2LirqeilwMteEastZLbUtyZXGS3t

 

 

HOME

 

Zondag 23 juni 2019 : Een namiddagvlucht bij de Hoekse Vliegers.

De basis te Beauvechain  was het hele weekend open, zodat ik met Egbert had afgesproken om te komen lieren. Toen ik kort na de middag de lierbaan had uitgezet, heb ik mij eerst klaargemaakt voor de eerste vlucht van de dag. In twee trappen zat ik rond de 500 m en heb de kabel ontkoppeld. Er was nog weinig activiteit in de lucht. Ik ben naast de lier geland om daarna Egbert nog enkele vluchten op te trekken. Het was blijkbaar te stabiel weer want een thermische vlucht zat er niet in. Toch een leuke ontspannende dag op het lierterrein.

 

Net voor mijn start.

 

 

FOTO'S :

https://photos.google.com/album/AF1QipPSkpznEuJz6tXV_QkgcIhoxICL2ZRJn5xR0arS

 

 

HOME

Donderdag 4 juli 2019:  Namiddag lieren te Hoek.

Ik had een uurtje verlof opgenomen zodat ik omstreeks 14 uur op het lierterrein stond. Egbert heeft mij eerst opgetrokken en na de vlucht heb ik hem opgelierd. Nadat hij hoog kon ontkoppelen, is hij vertrokken voor een overlandvlucht tot in Aalter. Mooi !

 

Boven het terrein.

 

Meer foto's :

https://photos.google.com/album/AF1QipP1NqO-h-ceOdRfXS6P55808T-PaBdqKKWegz2K

 

HOME

 

Zaterdag 24 augustus 2019:  Namiddag lieren te Hoek.

De basis te Beauvechain was open waardoor er niet kon gelierd worden. Maar Koen was al van vroeg in de week aan m'n mouw aan het trekken om bij de Hoekse Vliegers te komen lieren. Hij had grote plannen voor een overlandvlucht. Dus in Zelzate Koen en Tom opgepikt en gelijk richting Hoek. Ik heb de eerste vlucht gemaakt en het was al licht thermisch. Ik kon boven het terrein een bel pakken waardoor ik m'n vlucht kon verlengen tot zo'n 20 min. Na de landing op de lier. Nadat ik Egbert hoog afgezet had, is hij nog kunnen doorstijgen en heeft hij een mooie  overlandvlucht kunnen maken.

https://www.syride.com/en/pilots/Jan_Bernaerts/825579

 

 

Klaar voor de eerste vlucht van de vliegdag.

 

FILMPJE ...  KLIK HIER

 

 

HOME

 

Zaterdag 19 september 2019:  Middag lieren te Hoek.

De basis te Beauvechain was het hele weekend open, maar Koen was al van enkele dagen aan m'n mouw aan het trekken om te komen lieren te Hoek. Ze hadden daar met de voorspelde NO wind een plan voor een overlandje. Dus nog voor 11 uur Koen en Tom opgepikt aan het busstation te Zelzate en wat later waren we onze lierbaan aan het uitzetten op het terrein. Nadat Koen, Tom en Mathieu vertrokken waren op cross, heb ik ook Egbert nog enkele vluchten opgetrokken, maar hij geraakte niet meer weg en moest lokaal van zijn vluchten genieten.

 

Aan de lier.

 

 

HOME

 

Maandag 21 september 2020 : De Hoekse Vliegers.

 

 

 

Aan de lier.

 

 

HOME

Zaterdag 7 november 2020 : De Hoekse Vliegers.

Er was nog een mooie, zonnige dag voorspeld met een zacht briesje uit een ZO richting.  Ideaal om nog eens op een corona veilige vliegplaats in de polders van Hoek te gaan lieren.  Nadat ik Egbert met zijn delta tot twee keer toe, met steeds verschillende trappen tot een mooie hoogte kon optrekken, heb ik ook nog een leuke trapliervlucht gevlogen. Zalig om nog eens naast de Schelde door de lucht te zweven.

 

Naast de Braakmankreek.

 

Meer Foto's: Klikkerdeklik hier.

FILMPJE

 

HOME

 

Donderdag 20 mei 2021 : De eerste liervliegdag bij de Hoekse vliegers.

 

 

 

 

 

HOME

 

Zondag 30 mei 2021 : Bij de Hoekse vliegers.

 

 

 

!!!  FILMPJE  !!!

HOME

Zaterdag 21 augustus 2021 : De Hoekse vliegers.

Het was ondertussen al even geleden dat ik nog eens bij de Hoekse Vliegers was gaan lieren. De kwakkel - zomer zat daar zeker voor iets tussen. Maar nu was er mooi vliegweer voorspeld, dus nog eens afgesproken met Egbert om er te lieren. Op het einde van de dag heb ik zelf ook nog twee vluchten kunnen maken.

 

Aan de kabel.

 

Bekijk het filmpje !

 

HOME

Zondag 24 oktober 2021: Een trapliervluchtje met de mini.

Het was een last minute beslissing, maar achteraf gezien een goeie. De voorspellingen waren eigenlijk net over de limiet. Er was 10 kt wind voorspeld met vlagen tot 15 kt. Eigenlijk iets te veel. maar op het terrein aangekomen viel het allemaal nog wel net mee. Ik heb de eerste vlucht kunnen maken met mijn kleine 19mē vleugel. Er was op de grond eigenlijk maar net genoeg wind om gemakkelijk te kunnen starten. Maar hoger in de lucht stond er duidelijk meer wind. Daarom heb ik het maar bij drie trappen gehouden en na de derde trap boven de lier ontkoppeld. Het zicht was uitstekend in de lucht.

Nog even wachten op de kabel.

 

HOME

 

Donderdag 28 april 2022 : De Hoekse vliegers.

 

Filmpje

 

HOME

 

Donderdag 2 juni 2022 : De Hoekse vliegers.

 

Filmpje

 

HOME

 

Zondag 3 september 2023 : De Hoekse vliegers.

 

Hoek 3 9 23

 

Klik hier voor het filmpje nr 1.

Klik hier voor het tweede filmpje.

 

HOME

Zondag 30 juni 2024 : Een trapliervlucht bij "De Hoekse vliegers".

 

Hoek 30 6 2024

Hoog boven het lierterrein.

 

Klik hier voor het filmpje.

 

 

HOME