Vliegweek te Millau.

 

Vliegweek van 05/05 tot 11/05/2013.

Millau.

Het was weeral tijd voor onze voorjaar vliegweek. Door het verlengde weekend van O.H.Hemelvaart, moest ik slechts 3 dagen verlof opnemen om toch een hele week te kunnen gaan vliegen.  Het was een beetje zoeken naar de beste vliegplaats. Het oosten van Frankrijk en ook voor de Alpen was er op de lange termijn voorspellingen veel neerslag voorspeld. Millau had eigenlijk de gunstigste vliegkaarten, zodat we beslisten om er een weekje Millau van te maken.  Op vrijdagavond vertrokken , voorbij Orleans de parking op voor de nodige nachtrust en zaterdag ochtend doorgereden zodat ik op de middag in Millau was.  In de vooravond is ook Bart op zijn moto er aangekomen. We zijn nog naar de startplaats van de Brunas gereden, maar de wind was er te hard om te kunnen starten.

Zondag 5 mei: In de ochtend heeft Bart een vlucht vanaf startplaats Brunas kunnen maken. Daarna was de wind te hard. S’ Avonds verminderde de windkracht, maar draaide hij ook door naar het NO, zodat we niet meer konden starten.

Bart bijna startklaar.

Maandag 6mei:  Vandaag heb ik drie vluchten kunnen maken. Eerst  hebben we elk twee voormiddagvluchten gemaakt. In de vooravond zijn we dan gestart voor een lange vlucht van meer dan een uur met toplanding achter de startplaats Brunas.

Toplanding op de Brunas.

Dinsdag 7 mei:  Voor vandaag was er weinig wind voorspeld.  Ideaal om eens wat ploefkes te vliegen met de Husky 19 m² mini-glider. Toen we op de startplaats aankwamen was het nog even wachten op de eerste bries. In zwakke condities heeft Bart een vluchtje gemaakt en daarna ik één met de mini glider. De wind viel daarna volledig weg zodat we naar de Puncho zijn gereden en nog elk een glijvlucht vanaf de NW start hebben gemaakt. Na de lunch zijn we eerst naar de startplaats Brunas gereden maar daar was geen wind, zodat we verhuist zijn naar de Puncho. Op de W - start waren de condities daar te sterk zodat we nog moesten wachten tot de wind wat afgenomen was en de meeste dreigende wolkenformaties wat voorbij getrokken waren. Eens in de lucht was het zalig met nog enorm grote bellen. Later in de avond droeg het overal. Ik ben zelfs met oren naar beneden gekomen na weeral een mooie lange avondvlucht. Super!

Start met de Kimfly Husky2.

Met de Husky2 achter de startplaats. 

Woensdag 8 mei : Vandaag was er een licht bewolkte dag voorspeld, maar bij het krieken van de dag deed de zon erg haar best.  In de voormiddag is Thierry hier ook toegekomen.  Ik heb twee middag vluchten gemaakt,  één met Sport4 en één met de Husky. ’s Avonds nog een lange vlucht vanaf Puncho van net geen uur.

Starten maar.

 

De W - start van de Puncho 'd Agast.

 

Het landingsterrein.

Donderdag 9 mei : Vanochtend bij nulwind een vlucht vanaf Brunas met de Sport 4 . Daarna naar het stad geweest en daar een piza gegeten .  Na de middag naar startplaats Puncho 'd Agast geweest maar het begon lichtjes te regenen. Niet meer gevlogen !

 

Vrijdag 10 mei : Te veel wind.  Nog naar startplaats Brunas geweest in de voormiddag, maar net te laat om te starten. Al te veel wind. Na het eten is Bart vertrokken en zijn Thierry en ikzelf nog De Pic  d’Andan gaan bekijken en beklimmen. ’s Avonds zijn we nog naar de startplaats van Brunas gereden en hebben er gewacht maar de wind wou niet verminderen.

Zaterdag 11 mei : Voor Millau was er te veel wind voorspeld, dus zijn we maar vertrokken en een eindje opgeschoven naar het noorden. Eerst nog de Puy de Dome bezocht. Je kan er met een treintje naar boven. De top zat in de wolken en het was er ook miezerig nat. Daarna ook nog naar Le Mont- Dore geweest om er met de voeten in de laatste sneeuw te staan. 

Zicht op de Puy de Dome. 

Sneeuwballen gooien aan le Sancy. 

In totaal heb ik 10 vluchten gemaakt. Vooral in het eerste deel van de vliegweek was de meteo vrij goed. Het tweede deel was iets minder goed, met naar het einde te veel wind.

 

Foto's:

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/library/Millau%202013

Filmpjes:

http://www.youtube.com/watch?v=IXgC4LcUVrU

 

 

HOME