Vliegweek te Millau.

 

Vliegweek van 23/07 tot 30/07/2016.

Millau.

Omdat de feestdag van 21 juli op een donderdag viel, konden we gebruik maken van het lange weekend om onze jaarlijkse vliegweek nog enkele dagen te verlengen. Ik was al op de feestdag, rond 18:30 u vertrokken om zonder veel problemen voorbij Parijs te kunnen geraken. Net voorbij Orléans had ik mij op de parking aan de kant gezet om op vrijdagochtend uitgerust de laatste etappe richting Millau te rijden. Het was rond de middag dat ik op de camping Les erables toekwam en ontvangen werd door Michel, die al eerder was gearriveerd.  In de namiddag passeerden er geregeld dreigende wolken met af en toe wat neerslag, zodat er niet kon gevlogen worden. In de vooravond is Roland ook toegekomen.

Zaterdag 23 juli 2016 :  Voor vandaag was er te harde wind voorspeld. We stonden rond 10 u op de startplaats Brunas, maar de windvlagen waren al te hevig om nog te kunnen vliegen. Dan maar naar de supermarkt geweest om de voorraadkast wat aan te vullen en in de namiddag rustig op de camping doorgebracht.  Zicht vanaf de startplaats Brunas op de langste viaduct van Europa.

Zondag 24 Juli 2016: Voor vandaag was er wel minder wind voorspeld, maar vanaf de middag zou hij wel aantrekken. Het was dus belangrijk om op tijd op de startplaats te staan om zeker onze ochtendvlucht niet te missen. En we waren op tijd. Er was zelfs nog bijna geen wind op de startplaats.

’s Avonds heb ik dan nog een mooie vlucht van één uur gemaakt in stevige wind condities en met een mooie zonsondergang.

Met een ondergaande zon.

Tot 1120 m hoog gevlogen.

Maandag 25 juli 2016 :  In de ochtend heb ik één vlucht gemaakt. Bij de tweede vlucht net te laat om nog te kunnen starten. De wind was al stevig aangetrokken. Ook 's avonds kon er niet worden gevlogen want de windkracht wou maar niet afnemen.

Een leuke voormiddagvlucht. 

Dinsdag 26 juni 2016:  In de ochtend waren we deze keer naar de NW start boven op de Puncho d' Agast getrokken voor een mooie vlucht. Toen we opnieuw op de camping waren toegekomen, was Tom  ook gearriveerd. In de namiddag ben ik met de fiets naar de startplaats Puncho gereden voor ruim 8,5 km klimwerk.  s’ Avonds nog een vlucht vanaf de Brunas. Ik was eigenlijk iets te laat gestart waardoor het wat moeilijker was om boven te blijven. Maar ik heb toch nog een half uurtje kunnen vliegen.

NW start op de Puncho. 

 

Met de fiets tot boven op de startplaats.

Woensdag 27 juli 2016: In de voormiddag hebben we opnieuw vanaf de Puncho gevlogen. Twee vluchten waarvan de tweede met landing op de grote delta landing aan het ronde punt waar de Dourbie in de Tarn vloeit. Bij de tweede vlucht was ik nog net gestart vanaf de west start in stevige condities.  s' Avonds was er opnieuw te harde wind.

Landing inzetten op de grote delta landingsplaats. 

 

In de namiddag met de fiets naar de startplaats Brunas gereden en tot aan het view point.

Donderdag 28 juli 2016:  In de ochtend hebben we een vlucht vanaf de Brunas gemaakt. Daarna zijn we vlug op de camping iets gaan eten en de hele namiddag gaan kajakken op de Dourbie. s' Avonds heb ik nog een avondvlucht van 1:30 u vanaf de Brunas gemaakt.

Kajakken op de Dourbie. 

 

Vrijdag 29 juli 2016:  Voor vandaag waren er uitstekende condities voorspeld met minder wind. In de ochtend hebben we een eerste vlucht gemaakt vanaf NW start Puncho. Terug boven was het wachten op de thermische condities. Ik heb nog een tweede vlucht van 22 min gemaakt tot boven de antenne.  In de avond zijn we opnieuw naar de Puncho met de navette gegaan. Ik heb er nog een mooie dynamische vlucht van net geen uur kunnen maken.

 

Starten vanaf de grote startplaats.

Zaterdag 30 juli 2016: Er was vandaag opnieuw erg weinig wind voorspeld uit een zuidelijke richting. Prima om nog voor het vertrek naar huis nog een vluchtje te maken van de zuid start van de Puncho.


Het was een fantastische vliegweek waarin ik zeven dagen na elkaar heb kunnen vliegen. Vele van m'n vluchten kan je bekijken op mijn Syride pagina door HIER te klikken.

 

Meer foto's:

Klik hier.

 

Filmpjes volgen spoedig !

 

HOME