Zaterdag 7 april 2007.

Vliegen aan de lier te Nieuwvliet.

Mijn eerste vliegdag voor dit jaar te Nieuwvliet aan de lier. Naast enkele deltisten was ik de enige parapenter voor de clublier. Veel piloten hadden immers met het lange paasweekend een driedaagse vlieguitstap gepland. Geert van Vliegschool Zuidwest was ook actief op het terrein met enkele beginnende leerling piloten. Toen de clublier was uitgezet kon ik terwijl de deltisten hun vleugel opbouwden, als eerste enkele vluchtjes maken. Na de middag trok de N - NW wind met behulp van de zeebries nog wat aan zodat enkel de delta's nog konden starten.. Maar we hebben gevlogen, de eerste liervluchten voor 2007 staan op m'n teller.

M'n vliegmachien.

Delta aan de lierkabel.

Na het vliegen lekker in 't zonnetje op het terras.

 

 

HOME

 

 

Zondag 15 april 2007.

Vliegen aan de lier te Nieuwvliet.

Voor vandaag was er N - NO voorspeld, dus starten achteraan het terrein aan de beek en dus een vrij lange lierbaan. Maar de weergoden dachten er anders over. Bij de eerste twee vluchten die ik maakte was de wind nog Zuid. Maar algauw deed de zeebries haar werk en moesten we 180° draaien. In de namiddag draaide hij zelfs lichtjes door richting W, zodat we konden vliegen over de korte baan met toch nog vluchtjes tussen de 150 en 200 m hoogte.

Ikke, klaar om te starten.

Afbouwen boven de baan.

 

HOME

 

 

Zondag 22 april 2007.

Een vliegdag aan de lier.

 

Heel wat piloten waren naar Nieuwvliet afgezakt. Frans staat startklaar.

Bart in opleiding bij onze voorzitter Jan Martin.

 

Ikke tijdens de startfase voor nog een mooie avondvlucht.

 

HOME

 

 

 

Maandag 30 april 2007.

Noodchute werpen.      

Ook dit jaar had onze vliegclub "Jan van Gent" weer een reserve gooi en plooidag ingericht. Opnieuw was Jan Aarnoutse present met z'n grote kraan. Maar de NO wind waaide te fel, zodat we niet van onder de kraan konden gooien. Veiligheidshalve het noodscherm aan een paaltje vastgemaakt en dan voorzichtig in de wind laten openen om hem te verluchten. Daarna opnieuw vakkundig geplooid.

Een foto van vorig jaar toen we wel het noodscherm konden gooien van hoog onder de kraan.

 

HOME

 

 

Zondag 20 mei 2007.

Tandemvliegen aan de lier.

 

M'n nieuw tandemscherm was al enkele weken gearriveerd bij Geert, maar de weergoden hadden sinds de zomerse opstoot in april het laten afweten en niet meer voor gunstig vliegweer gezorgd. Voor vandaag was er weinig wind voorspeld. Alleen zou er in de loop van de namiddag een regenfront vanuit het zuiden naderen. Dus op naar Nieuwvliet.  Er stond een lichte NO-bries, dus starten achteraan het terrein op de lange baan. Michel wou als eerste passagier m'n nieuw tandem - vliegmachien mee invliegen. Daarna heeft Trui ook nog een vluchtje meegevlogen. Net voor de zeebries er aan kwam, Geert nog wat geholpen met het afwerken van de duo's en ook twee toeristen superblij gemaakt en hen mee laten genieten van het landschap hoog vanuit de lucht. Alvast een geslaagde start van m'n tandempiloot carrière aan de lier. M'n familieleden staan al te popelen om eens mee te vliegen!

Klaar om te starten.

En weg zijn wij...

 

Van links naar rechts: Jan, Michel en Jan.

 

HOME

 

 

Zondag 03 juni 2007.

Vliegen aan de lier.

Er was N 3-4 bft voorspeld aan de kust. Dus nog eens naar Nieuwvliet gereden. Geert had één van de clublieren al klaarstaan toen ik er arriveerde. Eerst nog wat startofficier gespeeld voor enkele beginnende piloten. De bries was nog zwak maar blies wel uit de goede richting. Vervolgens ook nog enkele vluchtjes gemaakt met m'n Sport2 en samen met Thierry  als passagier ook nog met m'n duo een vluchtje gemaakt. Na de middag trok de wind aan tot een dikke 4 bft en draaide iets meer door naar NW. We hebben dan nog enkele vluchten in het korte baantje geprobeerd, maar het was eigenlijk wat te hevig. Voor de deltisten bleef het prima vliegweer. In de late namiddag heeft Geert nog een vluchtje gemaakt, maar de condities waren nog te fel zodat we wijselijk besloten om al ons vliegmateriaal in te pakken en nog ne goeie te pakken in de kantine bij Piet en Jetti.

Jan Martin, onze voorzitter van de vliegvereniging startklaar.

Op het terras bij piet was een rockbandje aan het spelen.

Geert startklaar om een achterwaartse start te maken aan de lier bij veel wind.

 

HOME

 

 

Zondag 17 juni 2007.

Vliegen aan de lier.

Windfinder en Windguru voorspelden 4-5 bft met buien tot aan de middag en daarna zou het opklaren en de windkracht vlug afnemen. Dus niet te vroeg vertrokken richting lierterrein. Toen ik 's middags aankwam was de wind nog iets te hard en te vlagerig. Geert, Lode en Annemie, Frans en Peter waren ook al aan het parawaiten.  Later volgde ook nog de Zuidwest leerlingen Erwin en Francis. Na de middag als eerste hoog opgetrokken, want er stond nog een pittig windje. Maar naar mate de dag vorderde, werden de opklaringen breder met een verder afnemende windkracht. Iedereen toch nog een tiental vluchtjes kunnen maken. Prachtig! Gelukkig kon Geert de taak van lierman voor zijn rekening nemen, waarvoor dank!

De deltavliegschool van Aernout Drijver was ook present met leerlingen.

 

De vlag wapperde nog flink bij aankomst met 4 - 5 bft.

 

Onderstaande foto's van mij zijn genomen door Annemie en Frans, waarvoor m'n dank!

Opgetrokken aan de lierkabel.

 

Fun, Fun, Fun,......

 

Artistiek kiekje.

      

HOME

 

 

Zaterdag 30 juni 2007.

Vliegen aan de lier.

De voorspellingen waren ZW  (lange baan) en 8 à 9 knopen. Ideaal dus om nu al het derde weekend van deze maand naar Nieuwvliet te trekken. Jan Martin was de lierman van dienst en hij heeft zijn werk gehad, hoor. Ongeveer 55 lierstarts, helemaal niet slecht voor op een bewolkte zaterdag. Ik heb weeral 10 liervluchten in m'n vliegboekje kunnen bijschrijven. En de eerste waren er mooie, afgezet op 345m en het droeg héél goed. Boven de lier en de baan steeg het zelfs met +0.5 zodat het ook nog vrij lange vluchtjes werden. Zelfs in de late namiddag, toen de wind al wat viel,  haalden we nog makkelijk een hoogte van meer dan 200 m.

De startplaats van vandaag lag voor de zandbak.

De deltavliegschool van Aernout Drijver was ook present met een achttal vleugels.

 

De Belgische driekleur van Vliegschool Zuidwest.

 

Michel als enige deltist vandaag.

 

 

De nieuwe quad.

 

U-turn Obsession.

 

HOME

 

 

Zaterdag 11 augustus 2007.

Vliegen aan de lier.

Een 3 bft uit noordelijke richting....dat was zowat de voorspelling. Op tijd opgestaan want het zou nogmaals een leuke vliegdag kunnen worden te Nieuwvliet. En inderdaad, opnieuw hééél goed kunnen vliegen. In eerste instantie blies de wind NO en hadden we de lange baan, maar hierin kwam vrij vlug verandering. De zeebries deed haar werk en dus draaide hij naar het Westen. Gelukkig kon onze voorzitter achteraan het lierterrein voor een lange lierbaar zorgen. Bedankt Jan!  De lier stond wel twee velden verder bij de buren. De twee clublieren naast elkaar helemaal achteraan het afgemaaide tarweveld zorgde voor een héél lange lierbaan, zodat we toch nog makkelijk boven de 250 m werden afgezet. Tussen de beek en de bomenrij zat er ook nog thermische activiteit, waardoor we telkens toch wat langer in de lucht konden blijven. En het was ook heel helder, waardoor de vergezichten adembenemend waren. Leuk natuurlijk voor de passagiers die ik met m'n tandem heb meegenomen.

Dus weeral twee solovluchten en vijf tandemvluchten bij op de teller!    Onderstaande foto's zeggen meer dan 1000 woorden.

Veel volk op het vliegterrein.

Thierry als eerste mee met de tandem.

Rik geniet ook met volle teugen van z'n duo vlucht.

Anick ook mee de lucht in.

Lopen , lopen, lopen...

Klaar voor de landing!

Geen wolkje aan de hemel!

De hele dag een brandende zon.

Met z'n allen op het terras,  nagenietend van een mooie vliegdag.

 

Al de foto's op :   http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/

 

 

HOME

 

 

Zaterdag 18 augustus 2007.

Vliegen aan de lier.

 

Allé hup.... nog maar eens een zaterdag naar Nieuwvliet. De voorspellingen waren niet erg gunstig. Er was een Z - wind  met een kracht van 4 bft voorspeld. Eigenlijk wat te sterk om te genieten van de vluchten. Daarbij was er in het westen van het land meer bewolking met mogelijk een spatje regen voorspeld. Wel.... de voorspellingen klopte. Ik was om 10.00 hr al op het vliegterrein. Er stond al een mooi Z - windje.  Ideaal om nog wat grondoefeningen te doen. Wel 50 keer had ik m'n vleugel opgetrokken toen Lode en Annemie arriveerden. Zij gingen met de tandem de reverse start wat oefenen. Toen Fréke belde dat hij ook kwam, heb ik Jan Martin maar gebeld en hij kwam de lier bedienen. Ook Geert arriveerde nog  en in de namiddag Frans en Peter.  Allé, 'k heb toch weeral 5 liervluchten bij in 't vliegboekje. De laatste waren bij een strakke wind. Jan Martin op de lier moest zelfs kabel uitgeven waardoor ik op 300 m kon ontkoppelen. Tussendoor hebben we ook nog even moeten schuilen toen een verdwaald buitje passeerde. Rond 16.00 hr zijn we er mee gestopt, te hevig die wind. De dag dan maar afgesloten met een goed glas op het terras van Piet en Jetty!

 

 

HOME

 

 

 

Zaterdag 25 augustus 2007.

Duo - vliegen aan de lier.

 

Ik zit mee in de redactie van het bedrijfsblad van m’n werk, waar ik de rubriek “De techneut” verzorg. Het blad wordt volledig gemaakt door medewerkers van het bedrijf. Vier keer per jaar geven wij een nummer uit. In één van de vorige edities had ik aan m’n artikel een prijsvraag gekoppeld. De winnaar kon een gratis duo-parapentevlucht aan de lier winnen, eens wat anders dan een boek of een T-shirt. Er waren ondertussen al enkele weekends voorbij gegaan alvorens een datum kon vastgelegd worden die voor beide partijen paste. Maar op 25 augustus kon de vlucht doorgaan. Na een natte week met regen en buien was er opnieuw een mooi weekend voorspeld. Het zoveelste op rij eigenlijk, want zeg nu zelf…. we hebben in de weekends de laatste maanden toch al goed kunnen vliegen aan de lier. Vrijdagavond kwam de mail van Rik toe. Op zaterdag zou onze voorzitter, Jan Martin de lier komen bedienen en op zondag Rik en Jan Stael. De weersvoorspellingen waren vrij gunstig. Er was een NW voorspeld van een 3 bft. Dus op zaterdag was de winnares van de prijsvraag present met de hele familie. Ik had hun immers vooraf gemeld dat ze er best een mooie vakantiedag met de familie van konden maken, want er zijn immers nog vele leuke dingen te doen en te bezichtigen hier in de streek.

De weersvoorspellers waren wel wat in de fout gegaan, want er blies een mooie strakke bries uit het ZW die na de middag meer en meer W draaide en ook nog wat aanwakkerde. Het was dan echt wel op het randje, mede omdat de lier ietsje cross stond opgesteld waardoor je bij de start met zo’n duo toch wel attent moet zijn.  Maar allé, om een lang verhaal kort te maken, achteraf enkel lachende gezichten op het zonnige terras van Piet en Jetty. Want de zon die was heel de dag van de partij geweest, terwijl het wat verderop in het binnenland de hele dag grijs en bewolkt was gebleven. Hierdoor droeg het goed en waren er onderweg boven het stoppelveld wel enkele kleine thermiek belletjes ontstaan. De winnares heeft twee vluchten kunnen meevliegen en de familieleden elk één. Ook de meegereisde fotograaf van dienst heeft een vluchtje meegevlogen.  Dat kon omdat Lode in de namiddag ook nog was gearriveerd en met z’n duo vleugel mij wat heeft geholpen en ook nog twee vluchtjes heeft gemaakt. Bedankt aan al de aanwezigen voor de hulp bij de start en natuurlijk aan Jan Martin, onze voorzitter die zijn werk op de lier opnieuw met veel vakmanschap heeft volbracht!

 

 

Ann, de winnares klaar bij de start.

 

                                                                                                                             Meer dan 100  foto's op:

http://www.joeri-laurence.be/Pages/Parapente%2025-08-2007/index.html

 

 

HOME

 

 

 

Zaterdag 08 september 2007.

Vliegen aan de lier.

 

Tja, ik moet weer in herhaling vallen..... weeral een superdag te Nieuwvliet!  Jan Martin, onze voorzitter, had vorige week, toen het clubkampioenschap werd afgelast wegens te veel wind, al beloofd om de lier te bedienen indien het vliegweer zou zijn. Gisteren Jan Martin nog even gecontacteerd en ja hoor... hij was zijn belofte nog niet vergeten! De meteo voorspelde een NW van 3 Bf. De kust zou ook weeral van de opklaringen kunnen genieten, terwijl er in het binnenland zware bewolking en een drupje regen werden voorspeld.  Dus maar op tijd vertrokken naar het vliegterrein. Geert was al present met enkele beginnende leerlingen en de lierman was ook op de afspraak. Eerst blies de wind nog ZW, maar meer en meer draaide hij door naar W en tegen de avond NW.  Geen probleem, want Jan had even de buren gecontacteerd en de lier mocht weeral achteraan op hun veld, zodat we opnieuw een lange lierbaan hadden. Bernard en Jo waren de enige deltisten en Lode en ikzelf de parapenters aan de "Jan Van Gent" lier!  Eerst was het nog wat bewolkt, maar naar mate de dag vorderde klaarde het helemaal uit en waren de vergezichten grandioos! Alles bij elkaar zijn er weeral een 35 liervluchten gemaakt en maakte ik 8 solo vluchten en 1 tandemvlucht met een tevreden passagier. Er waren verschillende vluchten bij van net boven de 300m en het droeg fantastisch. Je kon boven het stoppelveld zelfs blijven vliegen aan - 0.3 m/s. Tegen de avond stak de wind nog een tandje bij waardoor het op de startplaats tegen het randje aan was, maar in de lucht was het laminair en raakten we nog steeds vooruit.  Allé, weeral een grandioze vliegdag.

 

Bedankt Jan, om weeral een hele dag de lier vakkundig te bedienen.

 

Aan de horizon.... Vlissingen.

 

De passagier onder m'n tandem had ogen te kort !

Meer foto's van deze duo vlucht op de website van de passagier:

http://www.joeri-laurence.be/Pages/Parapentevlucht%20Laurence/index.html

 

Bernard aan het wachten op de kabel

 

 

Jo startklaar.

 

Jo, Geert en Jan op de Quad.

 

Veel meer foto's (50 stuks) op:

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%208%20september%202007/

 

HOME

             

 

 

 

Zaterdag 20 oktober 2007.

Vliegen aan de lier.

 

Niettegenstaande er vandaag geen lierman bij de Jan van Gent vliegvereniging was voorzien, toch maar naar Nieuwvliet gereden. Ik had namelijk afgesproken om met een collega van 't werk een duo-vlucht te maken. Geert wou mij alvast optrekken. Maar door omstandigheden kon m'n passagier er niet geraken. Dus enkele uren grondoefeningen gedaan, vooral met m'n tandemscherm. Er was immers niet zo veel wind op het terrein, net zoals voorspeld was. In de late namiddag is Lode ook nog op het terrein aangekomen en nadat de school haar activiteiten had gestaakt, zijn we beginnen vliegen. Eerste Stijn op de lier, daarna Geert. En Donald, Lode en ikzelf als piloten. Twee keer meegevlogen als passagier onder Lode zijn tandem en ondertussen m'n camera laten werken. Van de beelden is er nu een filmpje!!   Klik hier voor het filmpje.
Daarna zelf nog drie vluchtjes met m'n oranje vliegmachien!

 

Heel goed zicht!

 

Geert op de lier.

 

Lode met mijn vliegmachien.

 

Zonondergang te Nieuwvliet.

 

Meer foto's op :

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%2022%20oktober%202007/?start=all

Het  filmpje  kan  je  hier  bekijken.

 

HOME

 

 

Zondag 21 oktober 2007.

Vliegen aan de lier.

Vandaag maar wat later vertrokken, zodat ik pas kort na de middag op het vliegterrein aan kwam. Er was al heel wat activiteit op het terrein. De blauwe lucht en vooral de zon die gisteren nog goed haar best had gedaan,  die was vandaag niet van de partij. De grijze wolken waren vandaag in de meerderheid. In de namiddag trok ook de wind wat steviger aan.  Hierdoor werd ik door Rik afgezet op meer dan 300 m. Mooi vluchtjes!

Rik op de lier.

 

Grijze wolken aan de kust.

 

M'n vliegmachien.

 

Meer foto's op :

 

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%20zondag%2021-10-07/?start=all

 

 

HOME

 

 

 

Zaterdag 27 oktober 2007.

Vliegen aan de lier.

Op vrijdagavond kwam de mail van Rik. Jan Stael zou op zaterdag de lierman zijn.  De weersvoorspelling zag er helemaal niet zo slecht uit. ZW 3 bft en in de namiddag zou de bewolking open breken.  M'n neef wou al geruime tijd eens meevliegen met m'n duo - vleugel. Dus rond 11.30 u stonden we op het lierterrein te Nieuwvliet. Jan Stael en Geert Laisnez waren ook reeds op het terrein. Nadat we de lier en quad hadden bijgetankt, kon ik de lier aan de trekhaak hangen en naar achter op het terrein brengen.  Aernout Drijver van de delta vliegschool Rononaero stond er ook al met z'n lier. De voorspelde ZW bleef weliswaar achterwege. Het bleef een strakke Z die tegen de avond  toenam tot tegen het randje. Jan Stael moest de trommel van de lier stil laten staan toen ik met m'n tandem aan de kabel hing en maar bleef stijgen. De landing was dan ook makkelijk. Je viel als het ware als het pluimpje recht uit de lucht. Alleen de bewolking had wat meer mogen open breken. De prachtige vergezichten bleven achterwege. Je kon amper tot aan de kustlijn zien.  Allez, toch een leuke dag met weeral heel wat vluchtjes in het boekje! 

 

Geert met de Belgische driekleur.

Ikke startklaar met m'n Airwave Sport 2.

Een tandemvluchtje met m'n neef.

Jan Stael zat op de lier en maakte ook enkele lineaire vluchtjes met de delta.

 

In de landingsfase met de tandem.

Geert maakte ook enkele vluchtjes met de tandem.

 

Veilig geland.

 

Een greep uit de genomen foto's kan je bekijken op:

 

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%20zaterdag%2027%20oktober%202007/?start=all

 

 

 

HOME

 

 

 

Zondag  04 november  2007.

Vliegen aan de lier.

 

 

 

 

Al de foto's op:

 

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%20zondag%204-11-07/?start=all

 

 

HOME

 

 

Zaterdag  17 november  2007.

(Weeral) vliegen aan de lier.

 

De voorspelling zag er prima uit,  Z - ZW lange baan en een goeie 3 bft.  En inderdaad ..... het was prima vliegweer! Lode, Jan Stael en Geert wisselden af op de lier. Verder waren er ook nog Stijn, Marc,Tom en ikzelf. Gestart rond 10.00 u met een ideale bries op de startplaats, maar eens in de lucht meer wind waardoor we zelfs tot 370 m hoog kwamen. Weeral een tiental vluchten erbij in 't boekje zodat ik .... jawel aan 102 liervluchten zit voor dit jaar. Een absoluut persoonlijk record is dit. En weeral een 150 foto's kunnen maken. (Zie ook de link onderaan)

Jan Stael startklaar onder zijn delta.

Tom  met z'n helmcamera.

Ikke.

 

Marc met  U-turn.

Geert op de quad.

Tot in de late uurtjes....

 

Véééél meer foto's op:

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet/Nieuwvliet%2017%20Nov%202007/?mediafilter=all

 

 

HOME