Zaterdag 9 februari 2008.

Vliegen aan de lier te Nieuwvliet.

Mijn eerste vliegdag voor dit jaar te Nieuwvliet aan de lier. En al direct een topdag. Rik, Jan Stael, Jan Martin, Lode,  Michel, Andy, Donald, Tom, Thiery, Peter, Frans en ikzelf waren van de partij. Eerst zat de wind Z - ZO zodat we achteraan op het terrein konden lieren, daarna draaide de wind meer naar Z richting, zodat we diagonaal over het veld konden oplieren. De grote hoogtes werden weliswaar niet gehaald, maar toch een geslaagde dag. In totaal heb ik twee vluchten met m'n Airwave Sport 2 gemaakt en vier vluchten met m'n Speed duoscherm. Jan Martin, Michel Hardies,  Donald en Thiery waren de passagiers van dienst en konden mee genieten van de prachtige vergezichten. Vandaag (9/2/08) werd in Ukkel ook de hoogste temperatuur opgemeten voor 9 februari sinds de start van de metingen. Het kwik steeg er naar 16.8 °C..

 

Meer dan 100 foto's op:

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%2009-02-08/?start=all&mediafilter=all

Veel kijkplezier!

 

HOME

 

 

 

Zondag 10 februari 2008.

Vliegen aan de lier te Nieuwvliet.

 

Vandaag was Jan Stael onze lierman van dienst. Ik was rond 10.30 u reeds op het terrein waar Lode en Donald de lier aan het klaarmaken waren. Even later was Jan Stael er ook. Er was eigenlijk nog weinig of geen wind , zodat we gelijk de lange baan opzochten. Ik had mij achteraan op het terrein al klaar gemaakt en toen Donald met de kabel er aan kwam, kon ik gelijk de lucht in. Even later kwamen Stijn en Trui ons ook vervoegen. Na dat iedereen enkele vluchtjes had gemaakt stak de ZO bries ietsje meer door, waardoor we achteraan helemaal naar de hoek moesten verhuizen en zo recht tegen de wind in konden starten. Het was telkens wel even lopen bij de start want de bries was erg zwak. Andy, Fré en Michel hebben ons ook nog vervoegd en nog wat later was Geert er ook. Slechts één deltist die twee vluchten heeft gevlogen, maar dan wel van boven de 700 m. Geert en Stijn hebben in de namiddag nog een extra lier klaargezet, zodat het wat vlotter ging.  Later in de namiddag was de ZO bries al een stuk sterker geworden waardoor we mooie hoge vluchten tot boven de 350 m konden maken. Geert heeft ook nog twee toeristen met het duo scherm meegenomen. Daarna heb ik ook nog 2 keer meegevlogen en m'n fototoestel op mijn verlengstok nog wat laten werken. De foto's zijn prachtig. Alléz, om een lang verhaal kort te maken.... een prachtig weekend in februari, dat  was het zeker !!  In totaal zijn er bijna 100 liervluchten gevlogen.

 

 

Bijna 150 foto's op:

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%2010-02-08/?mediafilter=all

 

Veel kijkplezier!

 

HOME

 

 

 

Zondag 24 februari 2008.

Vliegen aan de lier te Nieuwvliet.

 

De windvoorspellingen waren een ietsje twijfelachtig. Het zou op het randje zijn want een 3-4 bft is wel het maximum om nog veilig met een parapent te kunnen starten aan de lier. Rond 10.00 u was ik al op het vliegterrein te Nieuwvliet.  Bart en Donald waren ook al aanwezig. Eerst heb ik nog de nodige brandstof gaan inslagen bij het tankstation te Groede, zodat we  probleemloos de dag zouden kunnen doorkomen. Na het testen van het kapmechanisme van de lier met staalkabel, is het mes gebroken waardoor we genoodzaakt waren om met de andere lier van start te gaan.  Omstreeks 14.00 hr brak de bewolking open en verscheen de zon op het toneel, maar trok de wind gelijk wat strakker aan en was het voor de parapenters gedaan met vliegen. De delta piloten waren in hun nopjes en konden niettegenstaande ze niet konden traplieren, toch nog mooie hoogtes halen. Allé, toch weeral enkele vluchten van rond de 300 m bij op de teller.

De startplaats aan de kantine.

Bart is grondoefeningen aan het doen.

Jan Stael in de finale naar het landingsterrein.

 

De foto's (40 stuks) kan je bekijken via onderstaande link !

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%20zondag%2024-02-08/?start=all

 

HOME

 

Zaterdag 08 maart 2008.

20 Jaar Jan van Gent - Walking Dinner te Nieuwvliet.

 

Onze vliegvereniging bestaat dit jaar reeds 20 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Het bestuur had zich extra ingespannen om er een leuk feest van te maken. Vanaf 17.00 u was er een aperitief met warme hapjes en aansluitend Walking dinner. Heel wat van de actieve leden hadden gereserveerd en zich ingeschreven voor deze leuke happening.  Tijdens het aperitief had onze voorzitter een leuke speech voorgedragen met vooral enkele anekdotes uit de beginjaren van de clubgeschiedenis. En Sandré Caron had voor de club nog een leuk geschenk, nl. een webcam. Zo kunnen de thuisblijvers ons binnenkort van achter hun computer hoog in de lucht boven het vliegterrein in de gaten houden.  Het diner bestond uit een boerentafel en achter het nagerecht konden we bij een heerlijk glas genieten van de vele straffe verhalen en werden de komende vlieguitstappen al besproken.

 

Feest in de kantine: 20 jaar Jan Van Gent

 

HOME

 

 

 

Zondag  20 april 2008.

Een "vlieg" - dag te Nieuwvliet.

De weersvoorspellingen waren eigenlijk duidelijk.  Het zou een zonnige dag worden, maar de Oosten wind zou in de loop van de dag aantrekken naar 4 bft  wat te sterk is om met een parapente aan de lier te vliegen. Ik was toch maar naar het vliegterrein gereden, maar had ook m'n fiets meegenomen voor het geval dat er geen vliegactiviteiten waren.  Om 10.00 u op het lierterrein aangekomen. Deltavliegschool Randonearo stond startklaar om er met de leerlingen een aangename vliegdag van te maken. De oosten wind blies een goeie 3 bft. Ideaal om eerst wat grondoefeningen te doen. Daarna kwamen ook Jan Martin en Jan Stael toe en wat later Donald, Marc, Michel en Henk en Francis en hebben we met z'n allen een nieuwe batterij in de quad gemonteerd en het nieuwe mes van de kapinstallatie op de staalkabellier gemonteerd.  Daarna was't voor de deltisten vliegen geblazen waarbij ze werden opgetrokken tot wel 700 m. Inderdaad, de wind was toen al aangetrokken tot 4 - 5 bft.  Ik heb mij nuttig gemaakt met het ophalen van de kabel en het wegstarten van de delta piloten. Want voor de parapenters was het véél te hard.

Inderdaad, enkel deltisten aan de startplaats.

 

De foto's kan je bekijken via onderstaande link:

 

 http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%20zondag%2020%20april%2008/?start=all

 

HOME

 

 

Vrijdag  2 mei 2008.

Vliegen aan de lier te Nieuwvliet.

 

Donderdag 1 mei is een feestdag en dan volgt op vrijdag een brugdag zodat we van een lang weekend kunnen genieten.  De weersvoorspelling zag er vrij goed uit. Er was een zwakke ZO voorspeld die na de middag naar het W zou doordraaien maar nog wel in kracht zou afnemen. Om 10.00 u stond ik al op het vliegterrein.  Eerst de voorraad benzine bij het tankstation gaan bijvullen en de benzinetank van de lier en Quad gelijk bijgevuld. Nadat ik de windzak had geïnstalleerd, arriveerde Lode, de lierman voor vandaag, en konden we direct de lier op het veld uitrijden. Frans was ondertussen ook aangekomen zodat we gelijk konden starten met vliegen. Wat later kwam Bart ook nog toe zodat we redelijk vlot konden werken. Niettegenstaande we in de namiddag even moesten onderbreken, omdat een verloren gewaaide bui langs kwam, heb ik toch weeral 11 vluchtjes kunnen maken. Niet slecht, hé.

Het vliegterrein.

Bart  Vandeveire bijna in de final.

 

Meer foto's op:

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Vrijdag%202%20mei%202008/

 

HOME

 

 

Zaterdag  3 mei 2008.

Gooi- en plooidag reserve noodchute te Nieuwvliet.

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Jan Van Gent een gooi- en plooidag voor de reserve shute. Voor dit jaar was 3 mei gepland voor deze activiteit. Het was ook voor het eerst dat ik twee stuks moest luchten en herplooien, nl. één van m'n solo harnas en één van m'n biplace harnas.

Mijn reserve noodparachute.

Het plooiteam in actie.

Een deltist onder kraan van Jan Aarnoutse Transport.

Ikke onder een deltavleugel

Bart was één van de liermannen op het terrein.

's Avonds toch nog 5 mooie vluchten gemaakt.

 

Meer foto's op:

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Gooi-%20en%20plooidag%203%20mei%2008/?start=all

 

HOME

 

 

Zaterdag 31 mei 2008.

Clubkampioenschap.

 

Zoals ieder jaar wordt door onze vliegvereniging een kampioenschap ingericht waar al de actieve clubleden kunnen voor inschrijven. Vorig jaar was de metéo nog spelbreker en kon hierdoor de wedstrijd niet doorgaan. Maar nu waren de weergoden ons vrij goed gezind. Er was een bries uit vooral noordelijke richting voorspeld en het zou aan de kust ook nog droog blijven. Meer hadden we niet nodig om er een leuke dag van te maken.  Na het opbouwen van de delta toestellen, het monteren van het landingsdoel voor de startplaats en klaarmaken van de beide lieren volgde de briefing. We zouden elk drie vluchten maken waarbij de eerste vlucht de kortste en zo dicht mogelijk op doel landen, de tweede vlucht droppen van een projectiel boven het doel gevolgd door een perfecte doellanding en de derde vlucht moest zo lang mogelijk duren gevolgd door een landing zo dicht mogelijk bij het doel. Je moest er ook voor zorgen dat de starts en landingen mooi uitgevoerd werden, zoniet konden er punten worden afgetrokken.

Ik was eigenlijk van plan om met mijn duo scherm aan de clubwedstrijd mee te doen, maar door omstandigheden moest ik van dit plan afzien en heb ik mijne Airwave Sport 2 uit de zak moeten halen.  Mijn eerste vlucht moest de kortste worden, dus na het ontkoppelen boven de lier met 360's naar beneden en zo kort mogelijk bij het doel geland. Ik zat er 5 m naast.  Bij de tweede vlucht liep het eerst al goed fout.  Na het ontkoppelen boven de lier wou ik mijn projectiel klaar nemen om te droppen boven het doel, maar glipte dit uit mijn handen en viel niet zo ver van de lier. Weg dus 50 punten. Gelukkig kon ik mijn fout goed maken door een perfecte doellanding midden op de stip wat 100 punten opleverde. De derde vlucht moest de langste worden. Dus na het ontkoppelen naar rechts draaien en proberen met de beste glijhoek te profiteren van de opstijgende warmte boven de bewerkte akkers. Mijn landing was nu ook op de stip wat toch nog 40 punten extra opleverde.

Omdat de hele wedstrijd heel vlot verlopen was,  konden we daarna nog verschillende vluchten vrij vliegen aan de lier. Ik heb dan nog enkele duo's gevlogen met officials van de wedstrijd en de chauffeur van de bromfiets, die er voor zorgde dat de kabel na iedere vlucht snel opnieuw aan de start was.

Tegen 18.00 hr waren we ingepakt en klaar voor de prijsuitreiking gevolgd door het heerlijk buffet!

Veel volk aan de startplaats: 7 deltisten en 9 parapenters

Donald in de startfase.

Jan Stael startklaar aan de kabel.

In afwachting van de bekendmaking van de uitslag met z'n allen genieten op het terras.

Het avondbuffet.

Enkel bestuursleden  van de vliegvereniging aan de buffettafel.

De winnaar met de jaarlijkse wisseltrofee.

 

    De uitslag van de clubwedstrijd.                   

                               
naam langste         kortste         doel         totaal
start 1 lierman duur afwerk doel start 2 lierman duur afwerk doel start 3  lierman drop afwerk doel  
                                 
Jan Bernaerts 20 20 82 20 40 20 20 49 20 20 20 20 0 20 100 471
Donald Mincke 20 20 100 20 40 15 15 41 20 10 15 15 20 15 80 446
Mark Perquin 20 20 41 15 0 20 20 56 20 40 20 15 50 20 80 437
Rik Verlinde 20 20 84 20 20 20 20 85 15 40 20 20 30 15 0 429
Jan Stael 20 20 69 20 0 20 20 76 10 0 20 20 30 20 80 425
Jan Martin 20 20 100 15 20 20 20 94 15 20 20 20 0 15 20 419
Frans Dechaene 20 20 57 20 40 15 10 100 20 10 20 20 20 20 20 412
Tom Goeminne 20 20 83 15 10 15 20 66 20 40 20 20 30 20 0 399
Freddie Oosterlinck 20 20 68 20 10 15 15 78 20 10 20 20 40 20 20 396
Michel Dumoulin 20 15 54 20 0 20 15 100 15 40 20 15 0 20 40 394
Bart Vandeveire 20 20 50 20 20 15 15 72 20 10 20 20 50 15 20 387
Bernard Vandenheede 20 20 66 20 10 20 20 92 15 10 20 15 20 10 20 378
Trui Van Belleghem 20 20 100 20 10 15 15 65 15 0 20 20 20 10 20 370
Johan Gysens 20 20 78 20 0 20 20 52 20 10 15 20 20 15 0 330
Philip Decorte 0 15 29 15 0 20 15 90 10 0 10 15 30 15 20 284
Michel Hardies 15 15 37 0 0 15 15 48 15 10 20 20 30 15 0 255

 

Mijn foto's kan je bekijken via:

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Clubkampioenschap%202008/?start=all

Het filmpje:

http://nl.youtube.com/watch?v=vZvcEkGylkg

 

HOME

 

 

 

Zaterdag  9 augustus 2008.

Vliegen aan de lier te Nieuwvliet.

Een hele week wisselvallig zomerweer, soms hevige buien en onweer met her en der wateroverlast. En dan maar hopen dat de weergoden in de weekends ons wat gunstig gezind zijn. Op donderdag zag het er nog héél goed uit voor de zaterdag. Pas in de late namiddag zou een storing met lichte regen passeren waarbij ook de wind zou aantrekken tot vrij krachtig. Maar op vrijdag waren de windkaarten al hertekent en zou de wind al veel vroeger sterk gaan aantrekken. Wilden we vliegen, dan moesten we er al vroeg bij zijn. Rond 08.15u was ik al op het vliegterrein en Lode was ook al present. Omstreeks 8.45u trok Lode mij al de eerste keer omhoog.  In één ruk naar 300 m. Wat  later was ook Frans present en Dominique om met de Quad te rijden.  Rond 10u kwam Jan Stael ook aan zodat Lode ook zijn vluchtjes nog kon maken.  In totaal zijn er 23 liervluchten gemaakt. Ik heb er 7 bij in m'n boekje.

 

Mooie kleurrijke vergezichten.

Jan Stael startklaar met de delta.

 

Al de foto's:

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%20zaterdag%209%20aug%202008/?start=all

 

 

HOME

 

 

Vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus 2008.

Vliegen aan de lier te Nieuwvliet.

 

Vrijdag 15 augustus 2008!

De weersvoorspellingen waren vrij goed voor het lange weekend  midden augustus.  Dus vrijdagochtend al het vliegmateriaal in de auto en richting Nieuwvliet gereden.  De Jan van Gent vliegvereniging was wel niet actief, maar vliegschool Zuidwest wel, dus we zouden wel zien. Toen ik iets na 10 u op het lierterrein aankwam stond er al een lichte bries uit het ZW die later meer en meer richting W draaide. Geert ging net zijn lier uitzetten om met een viertal leerlingen de oefeningen aan te vatten.  Ik had mijn fiets ook meegebracht en heb ondertussen een mooie tocht gemaakt tot aan het zwin en terug. Toen ik terug op het terrein aankwam was het de bedoeling om nog een tandemvlucht te maken met een toerist van op de camping, maar de lieractiviteiten waren gestaakt omwille van de felle zeebries. Om mijn trip naar Alicante wat voor te bereiden heb ik dan na de lunch nog een uur grondoefeningen gemaakt met m'n Sport 2. Het was eigenlijk vrij sportief en maar net te doen. Daarna met Geert  nog wat nagenoten op het uiterst zonnige terras, want aan de kust was geen wolkje te bespeuren!

Stijn maakt ook opnieuw een start, na vele maanden inactiviteit.

 

 

De foto's kan je op onderstaande link bekijken.

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%2015%20-%2016%20augustus%202008/?start=all

 

Zaterdag 16 augustus 2008!

Vandaag zaten Bart Vandeveire en Jan Martin op de clublier. Bart moest nog enkele vluchten oplieren om zijn brevet van lierman te bekomen. En ja hoor, hij is met glans geslaagd!  Daarna heeft Jan Martin het van hem overgenomen om de drie deltisten ook nog enkele malen op te lieren. De windvoorspellingen kondigden  vooral een zuidelijke bries aan, en die was ook present.  Rond de middag was het zelfs thermisch zodat ik toch wel wat in de lucht kon blijven, zelfs met het duo scherm. Tevreden passagiers, dat was het gevolg natuurlijk. En de vergezichten waren uitzonderlijk!  In totaal 6 duo vluchten en 5 solovluchten en dit in uitstekend gezelschap! Prachtig, deze vliegdag! En ook een zonnige dag. Pas 's avonds kwam er wat meer hoge bewolking binnendrijven. En weeral meer dan 100 foto's genomen. De luchtfoto's zijn op naam van Bart, die graag eens meevloog om deze kiekjes te nemen! Bedank!

Onze voorzitter van de vliegvereniging Jan van Gent!

Briefing voor een duovlucht.

Hupsakè, weg ermee!!

Ikke in de landingsfase.

 

Ik heb de foto's van zaterdag (116 stuks) in de map van vrijdag bij gestoken:

Veel kijkplezier!

 

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%2015%20-%2016%20augustus%202008/?start=all

 

HOME

 

 

 

Zaterdag 30 augustus 2008.

Zondag 31 augustus 2008.

Vliegen aan de lier te Nieuwvliet.

 

 

ZATERDAG 30/08/08:

Al vroeg in de week waren de weersvoorspellingen het deze keer eens! Het zou nog eens een 'echt' zomers weekend worden!  Zon, hoge temperaturen en vooral een zacht briesje uit oostelijke richting. Op weg naar het vliegterrein, was het al direct duidelijk dat de oostelijke bries al goed was aangetrokken want de rookpluimen her en der waaiden horizontaal vanuit de schoorstenen weg en de windmolens draaiden aan een behoorlijk tempo rond. Op het vliegterrein aangekomen was er al heel wat activiteit bij de vliegschool Zuidwest. Ook Lode , Bart en Donald en Trui waren al aanwezig en de lier stond al klaar!  Ik mocht meteen al als winddummy fungeren en na het ontkoppelen op grote hoogte ging het haast niet meer vooruit. Net na de middag was Bernard met zijn delta ook op het terrein toegekomen. De harde O-NO wind was voor hem geen probleem terwijl de parapenters een break inlasten. Later in de namiddag kon er opnieuw worden gevlogen. Hoogtes van om en bij de 500 m. De liermannen moesten soms meer kabel uitlaten dan binnenhalen.  In totaal zijn er toch bijna 30 vluchten gemaakt.

 

De foto's zijn te bekijken op onderstaande link:

 http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%20zaterdag%2030-08-08/?start=all

 

 

ZONDAG 31/08/08:

Vooreerst gaven de weersvoorspellingen voor zondag al van rond de middag onweerswolken, maar op zaterdag waren ze al gewijzigd en zouden de stapelwolken pas tegen de avond geleidelijk groeien tot onweerswolken.  Weinig wind was er voorspeld vanuit een zuidelijke richting, maar op het lierterrein blies nog steeds de O-NO wind van op zaterdag. Pas na een aantal vluchten en zowat tegen de middag draaide hij steeds meer en meer door naar Z - ZW en konden we aan de kantine starten. Net voor de zeebries (W) doorbrak heb ik nog een mooie lange thermische vlucht kunnen vliegen boven het vliegterrein. De dorsmachine die Piet zijn graszaad aan het dorsen was, moet heel wat warmte hebben afgegeven, want het was al lang geleden dat ik nog zo lang had kunnen boven blijven. Na het doorsteken van de zeebries hebben we nog enkele korte vluchtjes gemaakt, maar uiteindelijk zijn we toch tijdig gestopt om nog wat na te genieten van het prachtige zonnige weekend op Piet zijn terras! Ik geloof dat er wel 45 liervluchten zijn gemaakt!    Super!

 

De foto's zijn te bekijken op onderstaande link:

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%20Zondag%2031-08-08/?start=all

 

DSC05893.jpg picture by Janbernaerts

Ikke onder mijne Airwave Sport2.

 

 

HOME

 

 

Zaterdag 20 september 2008.

Vliegen aan de lier te Nieuwvliet.

 

De hele week al was het hoge drukgebied hier in de buurt geparkeerd wat zonnig, droog weer had gebracht. De Oost - Noordoosten wind kwam soms wel schraal uit de hoek!  En voor het weekend was het niet anders. Zonnig en een bries uit het NO. Over de windkracht waren de verschillende weersites het niet helemaal eens, maar we gingen er van uit dat die om en bij de 3 tot 4 bft zou liggen. En inderdaad, tot de middag een goeie vliegbare bries, vanaf de middag iets meer. De vliegschool Zuidwest moest zelfs de lieractiviteiten stopzetten want voor de leerlingen was het te hevig. Maar aan de clublier bleef er activiteit. Voor Jo en Jan, elk met hun delta,  was het prima weer. Zij konden ook mooie vluchten maken. In totaal zijn er 70 liervluchten gemaakt, waarbij we meestal werden afgezet boven de 300 m. Niet slecht!

Heel wat piloten aan de start. Er werden dan ook precies 70 vluchten aan de clublier ingeschreven.

Jan Stael in de startfase.

Jo,  klaar om te landen.

 

Voor al mijn foto's, 120 stuks :

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%20zaterdag%2020%20sept%202008/?start=all

 

HOME

 

Zaterdag 29 november 2008.

Een vliegdag te Nieuwvliet.

Het was ondertussen weeral twee maanden geleden dat ik nog eens aan de lier had gevlogen. De voorbije weekends was de meteo niet meer zo gunstig geweest om te kunnen vliegen aan de lier. Maar voor deze zaterdag zag het er goed uit. Een wind met een kracht van 3 bft uit zuidelijke richting, dat was de voorspelling. En het zou max. 4°C warm worden. Dus voldoende kleding meegedaan om de koude  te kunnen trotseren. Om 10.30 was ik op het terrein waar de collega's het materiaal al aan het klaar zetten waren. De wind was nog even aan het beslissen uit welke richting hij nu uiteindelijk zou gaan blazen. Uiteindelijk werd het ZO en kon de lier achteraan gezet worden. In totaal zijn er 55 liervluchten gemaakt waarvan ik er 7 voor mijn rekening nam. Ook nog 2 tandemvluchten gemaakt met Bart Vandeveire als passagier!

 

Rik Verlinde klaar om te starten.

Onder de tandem met Bart als passagier.

Net geland met de tandem.

De startplaats van uit de lucht.

Geert op de quad.

 

De rest van de foto's kan je vinden op onderstaande link.

 http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%2029%20nov%202008/?start=all

 

HOME

 

 

Woensdag 24 december 2008.

Vliegen aan de lier te Nieuwvliet !

 

Via het Jan van Gent - forum hadden enkele lierpiloten afgesproken om er vandaag een leuke vliegdag van te maken. Jan Stael was de lierman van dienst. De weersvoorspellingen waren vrij gunstig. Er was een W wind voorspeld van 3 bft die vanaf de middag stilaan zou doordraaien naar NW en 's avonds verder naar N. Er was wel lage bewolking voorspeld en op veel zon zouden we niet moeten rekenen, maar eens in de lucht bleek het zicht nog goed mee te vallen. We kwamen ook mooi hoog, meestal rond de 250 m met een uitschieter van 283 m. 

Bart DVi, Geert VIs, Lode DP en ikzelf waren de piloten , later in de namiddag kwam ook Jean, een Zuidwest leerling nog enkele vluchtjes maken onder begeleiding van GeertL. In totaal toch weeral 8 vluchten kunnen bijschrijven in het boekje. Ik had ook een doel (stip) op het terrein gelegd om de doellandingen wat in te oefenen. En dat lukte aardig!

Het zicht van de startplaats van uit de lucht.

Geert net gestart.

Bart in de landingsfase.

Ikke recht naar het doel.

 

Voor al de foto's, klik op onderstaande link.

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%20woensdag%2024%20dec%2008/?start=all

 

HOME

 

 

Dinsdag en woensdag 30 en 31 december 2008.

Vliegen aan de lier te Nieuwvliet !

 

Een krachtig hogedrukgebied had zich boven Noorwegen en Denemarken geparkeerd waardoor een Oostelijke circulatie van zeer koude lucht over onze streken trok. Zonnig, droog maar zeer koud winterweer was het gevolg. Alle fronten moesten afbuigen naar het zuiden van Europa. Het voorbije weekend was de oostenwind nog veel te sterk met pieken tot 15 kn, maar vanaf maandag zou deze verminderen en vanaf dinsdag nog meer afzwakken tot een 5 à 6 kn. Ideaal dus om de laatste dagen van het jaar met liervliegen in te vullen.

Voor dinsdag was er via het JVG forum al héél wat belangstelling van de actieve leden om er nog eens een leuke afsluiter van te maken. Uiteindelijk waren we met zo'n 15 tal piloten op het terrein aanwezig. Het oostelijk briesje was ook present. Via de lange baan werden we afgezet op meer dan 300 m hoogte en konden we genieten van mooie vluchten.

Veel volk aan de startplaats.

Een pauze met warme chocomel.

 

 

Mijn fotookes kan je terugvinden via onderstaande link:

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%20dinsdag%2030%20dec%202008/?start=all

 

Woensdag, de laatste vliegdag van het jaar.....

Toen ik omstreeks 10.30 u op het lierterrein aankwam was Donald zich al aan het klaarmaken voor z'n tweede vlucht.
Er was nog weinig of geen wind aan de startplaats. Ook Roland E was al present.
Op de lange baan werden we weeral opgelierd tot tegen de 300 m. Het was boterzacht en het droeg goed. In de namiddag draaide de wind meer naar het Noorden, zeker vanaf zo'n 200 m hoogte.
Inderdaad, we zijn blijven doorvliegen tot ±16.00 u.
En ondertussen ook nog wat de doellandingen ingeoefend. Mijn eerste vier landingen midden op de stip van één m². M'n laatste ook!
Hopelijk kan ik dit niveau aanhouden tot en met het clubkampioenschap van 2009 zodat ik m'n titel kan verlengen! 
 

Nog even wachten op de kabel.

Starten.

Vertrokken voor m'n laatste vlucht van 2008!

Klaar voor de landing.....

.....op de stip!

 

 

Voor de fotooookes moet je maar eens klikken op onderstaande link!

http://s194.photobucket.com/albums/z272/Janbernaerts/Nieuwvliet%20woensdag%2031-12-08/?start=all

 

HOME