Zondag  31 maart 2013.

Eerste vliegdag aan de lier te Nieuwvliet.

 

Mijn eerste lierdag te Nieuwvliet.
Voor
zaterdag was er nog wat te harde wind voorspeld, maar de windkaarten gaven voor Paasdag een vliegbare wind, nog steeds uit het NO. Dus hebben we de kans gegrepen om nog wat vluchtjes op de teller bij te zetten.  Nadat de paaseitjes waren opgeraapt, ben ik direct richting Nieuwvliet vertrokken.  Onze voorzitter was met de delta vliegschool al volop in actie. Ook Bart was paraat om enkele vluchten te maken. De kunststofkabel lier startte onmiddellijk, maar de quad gaf geen kik wegens een platte batterij.  De snorfiets startte wel zodat we met de lieractiviteiten konden starten. Met de startplaats achteraan tegen de beek en de lier aan de camping hadden we een mooie lierbaan. Bart heeft eerst een drietal vluchten gemaakt. Daarna heb ik er ook een viertal gemaakt. Na de boterhammen hebben we eerst nog wat grondoefeningen gemaakt. Toenwe in de late namiddag opnieuw de lierkabel hadden uitgerold kwam er een winters buitje langs zodat we moesten inpakken. We hebben toch gevlogen, want wie weet hoe lang de winter nog gaat duren en we nog eens opnieuw onze vleugel kunnen uithalen.

Ikke startklaar.

Go go go ..

 

 

Startklaar.

Op de lier...

 

Grondoefeningen kan je nooit te veel doen.

Meer foto's op:

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/library/Liervliegen%20op%20Paasdag%20te%20Nieuwvliet?page=1

HOME

 

Zondag  07 april 2013.

Liervliegen te Nieuwvliet.

 

Met de passage van een hoogdrukgebied pal boven onze streken, viel de harde ONO wind tijdelijk wat weg. Pas in de late namiddag zou de wind opnieuw aantrekken vanuit het NO. Ideaal dus om nog wat liervluchtjes te maken op de lange baan. We zijn gestart op de lange baan, maar in de latere namiddag trok de N-wind meer en meer aan zodat we de lier achter de camping moest verplaatsen, zodat we preciezer op de windrichting stonden. Bart heeft mij op de lier nog afgelost zodat ik ook nog een tandemvlucht heb gemaakt. Daarna werd de wind te hard en te vlagerig om nog veilig te kunnen starten en zijn we wijselijk gestopt. We hebben in het zonneke, uit de wind, de dag afgesloten op het terras van Piet en Jetty. Hingen aan de lierkabel: Antoon, Bart, Michel Lisa, Geert, Arnold en Jan.

Ikke op de lier.

 

Grondoefeningen.

 

 

Bijna klaar voor een tandemvlucht.

 

Meer foto's op:

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/library/Nieuwvliet%207%20april%202013#

 

 

HOME

 

Zondag  21 april 2013.

Liervliegen te Nieuwvliet.

 

Toen ik iets na 10 u vanochtend op het vliegterrein aankwam, hingen de delta's al op de lange baan in de lucht. Na een zaterdag met erg veel wind, hadden zij ervoor gekozen om vandaag erg vroeg te starten. Wat later begonnen de leerlingen van Luk Van Sand en de eerste JVG-piloten toe te stromen. Tijd dus om ons liermateriaal in stelling te zetten om er een mooie vliegdag van te maken. De wind was ondertussen ook al wat aangetrokken en gedraaid naar een N richting. We zijn gestart op de N-baan maar naar mate de wind meer aantrok, draaide hij zoals was voorspeld, naar een meer NW richting. Nadat ik de lier had verplaatst stonden we mooi recht op de wind en ging het erg vlot vooruit. Ik heb vandaag dan ook precies 42 vluchten kunnen optrekken. Super! Ik denk dat Pieter met zijn duo de langste vlucht heeft kunnen maken, want op een bepaald moment droeg het erg goed. Johan is gestart met de liermanopleiding en heeft vandaag zijn eerste lineare vluchten kunnen optrekken. En de leerlingen van airxperience deden het ook uitstekend en maakte heel wat vorderingen. Kortom, een geslaagde vliegdag onder een stralende lentezon!  
Hingen aan de lierkabel: Antoon, Arnold, Bram, Luc, Pieter, Bart, Roland en Tom. Zijn ook nog gespot op het lierterrein: Bart DV, Johan G en Alain B en Luk VS.
Ikzelf ben vandaag niet op de startplaats geweest en heb er dan ook geen foto's van.
 

 

HOME

Zondag  28 april 2013.

Een mooie lierdag te Nieuwvliet.

In de voormiddag wou de zwakke, voorspelde NO wind zich niet zo strikt aan de richting houden, zodat ik na 5 liervluchten al op 3 verschillende plaatsen met de lier had gestaan. Van NO ging het plots naar ZO en verder naar Z, dan even N om uiteindelijk op de NW baan, mooi recht in de wind te eindigen. En daar hebben we vanaf de middag kunnen blijven staan. Een prachtige lierdag is het geworden. In totaal hebben we 47 vluchten opgetrokken. Ook de leerlingen van AirXperience deden het voortreffelijk aan de kabel. De eerste passagier met een Nature's Gift" bon en nog een andere met een JVG-cadeaubon kwamen ook op het terrein en konden genieten van de prachtige vergezichten van onder de tandemvleugel. De lucht was immers kristalhelder. Achteraf enkel en alleen maar blije gezichten, na deze onvergetelijke ervaring.
Ikzelf kon mij met m'n solo scherm van de kabel loskoppelen op zo'n 200 m en bij momenten droeg het erg goed, zodat de vlucht wat kon verlengd worden. Een leuke vliegdag !

Bijna klaar met de tandem.

Opgepast, de spanning komt op de kabel.

 

 

 

Klaar om te starten met m'n solo scherm.

 

 

 

Alle foto's op:

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/library/Nieuwvliet%20%2028%20april%202013

 

HOME

 

 

Dinsdag  11 juni 2013.

Een mooie lieravond te Nieuwvliet.

 

Het was ondertussen al zo’n 6 weken gelden zijn dat we nog eens de lier op het terrein konden rijden. Week na week te harde wind of neerslag. Maar nu de dagen alsmaar langer worden, was het tijd om op één van de weekdagen de lier van stal te halen. Volgens de voorspellingen zou dinsdag de beste vliegcondities geven. Toen ik iets na 16 u op het terrein aankwam was de deltaschool al klaar. De zeebries had immers net haar intrede gedaan. Peter en Geert waren de lieren al aan het buitentrekken. Eerst hebben we nog de slechte stukken uit de staalkabel geknipt en toen de motor was warm gedraaid konden we van start gaan. Eerst op de NW baan, maar al vlug begon de wind met ons voeten te spelen en draaide naar N. De lier dan maar verplaatst, maar enkele vluchtjes later terug NW. We hebben dan nog verder kunnen vliegen tot de kunststofkabel kuren begon te krijgen en verschillende keren het begaf. Toen de wind uiteindelijk helemaal was weggevallen, hebben we nog enkele vluchten met de staalkabellier op de lange baan kunnen maken. Luk die zijn eerst vluchtjes met de lier optrok, kon mij iets boven de 200 m afzetten. Het droeg dan nog vrij goed en de condities waren boterzacht. Al bij al geen superdag, maar we hebben na een lange periode van inactiviteit toch nog eens gevlogen.

Startklaar voor een leuke vlucht.

 

Aan de lierkabel.

 

Meer foto's op :

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/library/Nieuwvliet%20dinsdag%2011%20juni%202013#

 

HOME

 

Vrijdag  14 juni 2013.

Een mooie lieravond te Nieuwvliet.

 

Nadat we eerst de kunststofkabellier hadden voorzien van een stevige lierkabel, was de zwakke zeebries ondertussen weggevallen en konden we van start gaan op de lange baan. Nadat iedereen een vluchtje had gemaakt draaide de wind naar zuid en moesten we de lierbaan verplaatsen. Vanaf dan ging het vlot en door de strakkere wind, mooi recht op de lierbaan, konden er toch nog mooie hoogten worden gehaald.

Ikke op de lier.

 

HOME

 

Zondag  16 juni 2013.

Liervliegen te Nieuwvliet.

 Nadat we door omstandigheden wat later ons materiaal op de juiste lierbaan hadden geplaatst. Begon het, net toen we klaar stonden om de eerste piloot op te trekken, lichtjes te regenen. Na een break van een uurtje was het buitje voorbij en zijn we dan toch van start gegaan. Peter en Johan hingen aan de kabel en ook Hans Nuytten, in opleiding bij Luk van http://www.airxperience.org/ heeft zijn allereerste vluchtjes gemaakt. Proficiat ! Knap gedaan. Ook nog een dikke mercie aan Thierry die met ons brommerke steeds de kabel ophaalde.
Veel foto's heb ik niet gemaakt, ik stond wat veraf van de actie met de lier
.

Op de lierstoel.

HOME

 

Zaterdag  6 juli 2013.

Een leuke liervliegdag te Nieuwvliet.

De beste vliegdag van dit vliegseizoen..... tot nu toe. Zoals was voorspeld hadden we een mooie bries uit het NO, zodat we tot in de late namiddag op de lange baan konden vliegen. Onder invloed van de zeebries draaide de wind uit een meer N richting zodat we de lierbaan moesten verplaatsen. Maar we konden blijven vliegen. Prima! Een mooie lierdag waarbij ik 38 vluchten op het lierblad heb kunnen schrijven.

 

Op de lier.

Meer foto's:

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/slideshow/Nieuwvliet%20zaterdag%206%20juli%202013?sort=3

Een filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=JRdOv32qc08&hd=1

 

HOME

 

 

Zondag  7 juli 2013.

Liervliegen te Nieuwvliet.

Vandaag hadden we dezelfde omstandigheden als gisteren, alleen had de windkracht een tandje bijgestoken.  Ik heb 18 vluchten kunnen op het lierblad opgeschreven. Eerst op de lange baan, maar op de middag moesten we de N - baan opzoeken. Onder een stralende zon kon ik de piloten op een mooie hoogte afzetten. We hebben de mooie vliegdag nog afgesloten met een frisse pint op het terras.

 

 

 

 

 

Meer foto's:

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/library/Nieuwvliet%20zondag%207%20juli%202013

 

HOME

 

 

Zaterdag 13 juli 2013.

Liervliegen te Nieuwvliet.

Nadat we het materiaal klaar voor gebruik hadden gemaakt, konden we van start gaan op de NNW baan.  Maar na enkele vluchtjes trok de wind toch wat meer aan en draaide naar NW. Toen de lier terug mooi op de windrichting was geplaatst, zijn we er letterlijk en figuurlijk ingevlogen. In totaal 36 liervluchten opgetrokken. 

 

De lier op de NW baan. 

 

Meer foto's op:

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/library/Nieuwvliet%20zaterdag%2013%20juli%202012?sort=3&page=1

 

HOME

 

 

 

Zondag  21 juli 2013.

Liervliegen te Nieuwvliet.

Nadat Tom de motorolie van de quad had ververst konden we van start gaan met de lieractiviteiten. Ook Luk Van Sand met de school was met een viertal leerlingen actief op het terrein. En de eerste passagiers voor een duovlucht stonden ook al te wachten. Naar mate de dag vorderde stroomde er meer piloten toe, want de voorspelde weercondities waren thermisch. In totaal heb ik 15 piloten op het lierblad ingeschreven. Ik denk dat Roland de hoogste en langste vlucht heeft gemaakt. Maar ook Luk met de duo kon lange vluchten maken. Een superdag met 66 vluchten !

 

 

Meer foto's op:

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/library/Nieuwvliet%20zondag%2021%20juli%202013?sort=3&page=1

 

HOME

 

 

 

Zaterdag 27 juli 2013.

Liervliegen te Nieuwvliet.

De planning was om rond 10 te starten met de lieractiviteiten, maar een front met hevige regen en onweer dat passeerde, gooide wat roet in het eten. Dus moesten we noodgedwongen het startuur aanpassen naar 13 u. Toen al het materiaal klaar stond, konden we er rond 14 u tegenaan gaan. Met 8 piloten op de startplaats ging het vlot vooruit  en kon ik nog 37 vluchten optrekken. 

 

 

 

 

Meer foto's op:

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/library/Nieuwvliet%20zaterdag%2027%20juli%202013?sort=3&page=1

 

HOME

 

Zondag  4 augustus 2013.

Liervliegen te Nieuwvliet.

Er was een ZW bries voorspeld, zodat we op de lange baan konden vliegen. Maar de zeebries was te sterk zodat we al vrij snel naar een kortere NNW baan moesten verhuizen. Ook de school was actief met enkele leerlingen waardoor het een leuke, drukke dag werd op het vliegterrein. Met 11 piloten zijn er 60 vluchten gemaakt

Lin in de landingsfase.

 

Meer foto's op:

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/library/Nieuwvliet%20zondag%204%20augustus%202013?sort=3&page=1

Filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=0TxvRABJPOc&hd=1

 

HOME

 

Zaterdag 10 augustus 2013.

Liervliegen te Nieuwvliet.

De wind wou dit weekend niet goed meewerken. Te hard. Maar op zaterdagavond was er toch kans op een mooi vliegvenster en dit hebben we met beide handen gegrepen. Ik schreef precies 35 vluchten op het lierblad, verdeeld onder 10 piloten.  Johan vloog de 6 tandemvluchten die waren gepland.
Ik denk dat het rond 17 u was toen we het materiaal op de W - baan op het terrein konden opstellen. En we zijn doorgegaan tot sunset. 
En hoe later op de avond, hoe mooier de vluchten. Er werden gemakkelijk hoogten van 300 tot 350 m gehaald. Tof !

 

Aan de lier.

HOME

 

Woensdagavond 14 augustus 2013.

Avondliervliegen te Nieuwvliet.

De wind wou dit weekend niet goed meewerken. Te hard. De vooruitzichten voor het lange OLV Hemelvaart weekend zagen er niet zo gunstig uit, waardoor we elk venster moesten benutten om te kunnen vliegen. En dat hebben we ook gedaan. Rond 17 u stonden we op het terrein met ons materiaal, maar de zeebries draaide nog van W naar NW zodat we nog even moesten wachten om de juiste lierbaan uit te zetten. Het is uiteindelijk de W - baan geworden en toen later de wind meer wegviel konden we verhuizen naar de lange ZW - baan.  Het was heerlijk in de lucht bij zonsondergang. Het droeg geweldig goed en door de lange baan kon Bart ons op een mooie hoogte afzetten. Zaaaaaalig !

Ikke in de lucht bij zonsondergang.

Aan de lierkabel.

Mooie zonsondergang.

 

Meer foto's op:

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/library/Nieuwvliet%20woensdagavond%2014%20augustus%202013?sort=3&page=1

HOME

 

Woensdagavond 21 augustus 2013.

Avondliervliegen te Nieuwvliet.

De zeebries weerhield ons om er meteen op de lange lierbaan te kunnen invliegen, zodat het nog eerst wat zoeken was naar de juiste lierbaan. Eerst geprobeerd op de Noord baan en vervolgens op de West baan. Maar eens de zeebries het voor bekeken hield konden we op de lange baan van start.

 

HOME

  

 

Dinsdagavond 3 september 2013.

Avondliervliegen te Nieuwvliet.

Opnieuw een erg leuke vliegdag te Nieuwvliet. Rond 18 u zijn we gestart op de zeebries maar meer en meer draaide de wind naar Noord zodat we op een mooie lange baan konden vliegen. De avond hebben we afgesloten op de lange baan met mooie hoge vluchten.

Avondvliegen te Nieuwvliet.

 

HOME

 

Zondag  6 oktober 2013.

Liervliegen te Nieuwvliet.

Toen ik iets na 9 uur op het vliegterrein aankwam, was de hardnekkige mist die ik onderweg moest trotseren, boven het lierterrein al lang opgetrokken. Toen al het materiaal klaar stond, kwam Johan en Arnold ook toe, zodat we er gelijk konden invliegen. En we hadden ook een groep passagiers op ons terrein, die het polderlandschap ook eens van uit een ander perspectief wilden bewonderen. Arnold, de kampioen van het meest gemaakte vluchten voor dit jaar, heeft zijn saldo nog met 10 stuks opgeschroefd. En we hadden ook twee gastpiloten, Luc uit Mechelen en Andreas Allman uit Duitsland, een ervaren lierpiloot die vliegt bij zijn club http://www.dgcn.de    in totaal zijn er 35 vluchten opgetrokken op een mooie WNW baan.

 

Michel in de landingsfase.

 

Sunset

 

Meer foto's op :

 

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/library/Nieuwvliet%20zondag%206%20oktober%202013?sort=3&page=1

 

HOME

 

 

Zaterdag 12 oktober 2013.

Jubileum 25 jaar vliegvereniging JVG

Met argusogen had ik de weerberichten dag na dag bekeken, en hoe dichter 12 oktober naderde, hoe optimistischer de voorspellingen werden. En uiteindelijk .....is het een prachtige dag geworden! De wind trok in de voormiddag mooi aan uit een ONO richting zodat we direct al van start konden gaan op de lange baan. En het ging gelijk naar een mooie hoogte. Geert die de eerste vluchten maakte, zat zelfs boven de lage wolken. Maar het klaarde gedurende de dag meer en meer uit zodat er uiteindelijk een blauwe lucht overbleef.
Vanaf de middag stroomde meerdere piloten toe zodat er vandaag 16 piloten aan onze kabel hingen. Geert, Bart, Francis, Arnold, Andy, Lin, Jonas, Lisa, Luc, Ivo, Johan, Antoon, Jan V, Peter, Tom en ikzelf
Ook bij de duo passagiers enkel lachende gezichten. Ik denk dat ik zelfs één van de langste vluchten heb gemaakt met de tandem. Het droeg erg goed boven de Boerenhoeve zodat ik kon stijgen naar bijna 450 m. Super! Maar ik denk dat de meeste piloten wel werden afgezet rond de 350 à 400 m.
In de vooravond kwam er nog ander vliegend tuig ons vervoegen op het lierterrein. Ik denk dat Arnold en Tom daar mooie kiekjes van hebben, geschoten van erg kortbij in de lucht!
Wat later dan voorzien kon onze voorzitter aan zijn dankwoordje beginnen, gevolgd door een toespraak van Jean Solon van de BVVF en van Jan Martin, de legendarische oud voorzitter van onze vliegvereniging, en werden er enkele prijzen uitgedeeld, oa aan de 3 piloten die op het doel geland zijn en aan de kampioen lierman, en konden we na ons glaasje cava aanschuiven aan het stoofvleesfestijn met groenten en frietjes. Met dank aan Piet en Jetty voor het verzorgde lopend buffet.
Veel foto's heb ik niet genomen, maar ik ben er zeker van dat er veel door jullie zijn genomen. Vergeet ze niet te delen.
Hartelijk dank aan al de aanwezigen die er hebben voor gezorgd dat het een leuke dag is geworden. 25 jaar JVG.... we hebben het niet zo maar laten voorbij gaan!

In de landingsfase...

 

Groepsfoto.

 

Meer foto's:

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/library/12%20oktober%202013%2025%20jaar%20JVG?sort=3&page=1

 

HOME

 

 

Zondag  1 december 2013.

Liervliegen te Nieuwvliet.

Vandaag was er nog eens een mogelijkheid om te liervliegen, en die hebben we met beide handen gegrepen. Rond 10 uur kwam ik op het lierterrein aan waar Piet mij al stond op te wachten om de schuur te openen. Niet veel later kwamen Bart en Arnold ook aan en na het aanvullen van het brandstofniveau van de lier en quad zijn we er onmiddellijk ingevlogen. De wind zat eerst nog wat meer uit W richting zodat Bart en Arnold enkele mooie vluchten konden maken op een erg lange lierbaan. Door de stevige bries ging het lekker hoog en zag Arnold het zitten om een tweetal trappen te maken waardoor ik hem net niet op 500 m kon afzetten. Om boven de 500 te geraken, hadden we er nog één trap moeten bijdoen. Maar ok, de eerste ervaringen zijn opgedaan en het ging al vrij goed. De wind trok nog een tandje aan en draaide maar NW, zodat we de lierbaan op het straatje hebben gezet. Aangezien er geen kampeerders meer te bespeuren waren, konden we de lier helemaal achter de camping zetten en de kabel er over. Zo hadden we ook een mooie baan en konden we toch nog hoogten van om en bij de 200 m halen. Ook Manu arriveerde nog op het terrein om verschillende liervluchten te maken. En zoals afgesproken kwamen de twee Nature's Gift passagiers ook hun duovlucht maken. Ik heb gelijk met elk van hen twee vluchten gemaakt, gevolg .... na afloop enkel maar blije, lachende gezichten ! Tof. Nadat de wind wat meer wegviel, zijn we ermee gestopt zodat we tijdig al het materiaal konden opbergen en aan de toog met Piet er nog een paar hebben gedronken ! In totaal zijn er 21 vluchten gemaakt. Knap gedaan!

 

 

 

Foto's:

http://s587.photobucket.com/user/Jan-Bernaerts/slideshow/Nieuwvliet%20zondag%201%20december%202013

 

Filmpje:


http://vimeo.com/81016483

 

 

HOME