Zondag 1 mei 2016.

Mijn eerste vliegdag te Nieuwvliet.

 

Na mijn meniscusoperatie op 18 maart en aansluitend de revalidatie, was het opnieuw tijd om de lucht in te gaan. Het was zalig om opnieuw door de lucht te zweven. De eerste zeven vluchten aan de lier zijn een feit.

 

Cruisen door de lucht boven het lierterrein.

 

 

HOME

 

Het lange weekend van O.H. Hemelvaart.

 

Wat een leuke driedaagse op het lierterrein. Ik heb een 30 tal vluchten kunnen maken in verschillende condities. En met al m'n verschillende gliders. Van de mini tot de tandem!  Ik denk dat ik ook m'n langste vlucht boven Nieuwvliet heb gemaakt, precies 1 uur lang.

 

 

Zicht op de Scheldemonding vanop zo'n 1100 m.

 

 

Mijn jongste passagier ooit.

Vliegen tot Sunset !

 

 

HOME

 

Pinkstermaandag  : 16 mei 2016.

 

De eerste vlucht van de dag kon ik in mijn vliegboekje bijschrijven. Het was ook de eerste vlucht waarbij ik gebruik gemaakt heb van m'n nieuwe Syride.

De link naar de gegevens van de vlucht kan je HIER terugvinden.

Voor de rest van de dag heb ik met het lieren bezig geweest. Het was dan ook een drukke dag waarbij 87 vluchten zijn opgetrokken met 20 piloten. 

 

Luchtfoto genomen tijdens m'n ochtendvlucht.

 

HOME

 

Zaterdag 28 mei 2016 : Liervliegen te Nieuwvliet.

 

Bij aanvang van de vliegactiviteiten hing de mist nog erg laag en kon ik de eerste vluchten enkel maar lineair oplieren. Maar al gauw verschenen de eerste blauwe gaten en deed de zon haar werk. Geholpen door een mooie bries konden we tot laat in de namiddag mooie hoge vluchten maken. Na twee trappen hingen de meesten al rond de 750 m hoog. Verschillende piloten vlogen tot boven het strand en terug. In de late namiddag stak de bries nog een tandje bij en hebben we even een pauze ingelast. In de vooravond zijn we opnieuw het veld opgegaan, maar de wind was nog erg vlagerig. Arnold heeft dan nog twee vluchten met zijn mini vleugel kunnen maken alvorens we het materiaal rond 19 u opgeborgen hebben. Ik kon toch weeral 30 vluchten op het lierblad noteren.

Dagje op de lier.

Selfie. 

HOME

 

Zaterdag 4 juni 2016 : Liervliegen te Nieuwvliet.

Toen ik in de ochtend naar het vliegterrein reed, hing de grijze mist erg laag. Maar volgens de voorspellingen zou de zon het grijs wel laten verdwijnen.
De lierbaan stond uitgezet, maar het was nog wachten tot de mist wou optrekken. Bart De Vilder was de dummy van de dag met enkele lineaire vluchtjes tot onder de wolken.
Na de middag klaarde het iets meer uit maar het trappen was vandaag niet aan de orde. Het grijs wou van geen wijken weten.
We hebben dan maar verder gewerkt aan Johan zijn lierbrevet. Hij heeft de resterende vluchten opgetrokken nodig voor zijn lierbrevet.
Met dank aan Klaas en Frederick die respectievelijk 17 en 14 lineaire vluchten maakten en aan Tom E. , Ignace en Bart voor de hulp op de Quad en om alles in goede banen te leiden op de startplaats. 
In totaal zijn er 48 vluchten opgetrokken.

Een mistige dag.

HOME

 

Zondag 19 juni 2016 : Liervliegen te Nieuwvliet.

Toen ik zondagochtend de wagen startte stond m'n linker voorband helemaal plat. Dus eerst nog het reserve wiel gemonteerd alvorens in onder een grijze bewolking richting vliegterrein kon vertrekken. Boven het lierterrein begon het wolkengrijs al wat open te breken en de eerste blauwe openingen kwamen hier en daar al piepen.
De windrichting was wel wat onverwacht en zeker niet voorspeld, maar dat kwam goed uit, want het was de eerste keer dit jaar dat we op de lange ZW baan konden postvatten. De zachte bries zat soms wel een tikkeltje zuid, maar dat was helemaal geen probleem. In de namiddag deed de zon haar werk en brak het wolkendek helemaal open. Ik zag van op de lier toch meerdere piloten lange tijd boven blijven en mooie vluchten maken. Pas rond 17:15 u was de zeebries daar plotseling en ben ik met de lier doorgereden naar de westhoek bij het brugje over de beek. De startplaats moest verplaatst worden naar de dam bij de baan zodat we nog tot na 19 u konden blijven doorgaan op een mooie lange W - baan. Uiteindelijk telde ik 15 piloten op het lierblad die precies 52 vluchten hebben gemaakt. 

 

Ikke voor de lier. 

Heel wat drukte op de startplaats. 

 

HOME

 

 

Zaterdag 25 juni 2016 : Liervliegen te Nieuwvliet.

Er waren mooie condities voorspeld op een lange westelijke baan. Nadat ik de lier in de westhoek van het terrein had geplaatst konden we van start gaan. De bewolking zat eerst nog wat laag, maar brak meer en meer open en de wolkenbasis steeg. Meestal was één trap genoeg om daar te geraken. Ik zag van op de lier bij momenten 3 gliders gelijktijdig in de lucht, dus het droeg ook nog goed.  Na het ontkoppelen viel de kabel mooi op de startplaats waardoor de quad vandaag veel heeft mogen rusten. Daardoor ging het dan ook vlot vooruit. In de namiddag kwam ook Tom Haagdorens toe met de “staalkabellier en 5 delta piloten. Ik heb elke deltapiloot nog twee keer kunnen optrekken alvorens de westenwind te hard aantrok. In totaal 43 vluchten opgetrokken. Een leuke dag op de lier ! En gelijk ook m’n brevet van “winchman – deltaplane” behaald. Tof!

Mooie wolken boven het lierterrein. 

 

Deltavliegschool Trike Valley was ook op het vliegterrein.

 

Deltaplane aan m'n lierkabel. Op het einde van de dag 10 deltisten opgetrokken.

 

 

HOME

 

Zaterdag 6 augustus 2016 : Liervliegen te Nieuwvliet.

 

Het was even wachten tot de harde wind ging verminderen. Ik ben dan maar als eerste de lucht ingegaan met m'n Kimfly Husky II miniwing. De condities waren eerst nog stevig maar daarna werd het kalmer zodat  iedereen kon vliegen.

 

 

HOME

 

Zondag 14 en maandag 15 augustus 2016 : Liervliegen te Nieuwvliet.

 

Toen ik zondagochtend op het lierterrein aankwam hebben we meteen maar alles in gereedheid gebracht, want het zou een drukke dag worden. Rond 10 uur kwam immers de eerste groep van 5 passagiers aan. Toen Bart arriveerde kon hij de lierbediening gelijk van mij over nemen, zodat ik ook m'n duovleugel kon uithalen om wat te helpen met de wachtende passagiers in de lucht te steken. Toen ook Johan wat later aankwam slonk de rij met passagiers vlug, zodat iedereen nog kon vliegen.
Ook Bernard was met zijn Delta toestel naar het terrein gekomen en kon bij een stevige namiddagbries drie vluchtjes maken.
In totaal stonden er 42 vluchten op het lierblad. 
Op maandag zijn er ook 44 vluchten gemaakt. Het was een drukke dag op de lange NO baan.

 

De ochtend van half oogst.

 

HOME

 

Zaterdag 3 september 2016 : Liervliegen te Nieuwvliet.

De windvoorspellingen waren op het randje, vooral de windvlagen zouden stevig voor de dag komen. En op het lierveld was het niet anders. Tussen de windvlagen door kon er gestart worden en eens wat hoger in de lucht waren de condities laminair. Wat later in de namiddag nam de wind wat af zodat ik nog vier leuke vluchten kon maken.  Bij de start van m'n laatste vlucht was de wind haast volledig weggevallen op de startplaats, zodat ik nog moest lopen bij de startfase.

Op de lange baan.

 

HOME

 

Zaterdag 10 september 2016 : Liervliegen te Nieuwvliet.

Toen ik op zaterdagavond de Quad ben gaan ophalen voor de XX day 2016 te Boom, waren de condities mooi zodat ik nog twee mooie vluchten kon maken.

 

 

Mooie vergezichten.

HOME

Dinsdag 13 september 2016 : Liervliegen te Nieuwvliet.

Op dinsdag zag het er een mooie vliegavond uit, zodat ik de quad ineens maar mee naar Nieuwvliet heb teruggebracht. De condities waren goed zodat ik nog enkele mooie avondvluchten kon maken.

 

Bij zonsondergang.

 

 

HOME

Zondag  09 oktober 2016 : Liervliegen te Nieuwvliet.

 

Na de stevige wind van de voorbije dagen was er op zondag wat minder windkracht en ook veel zon voorspeld. Dus was ik iets na 9 uur al op het terrein om het vliegmateriaal klaar te zetten. Het was wel even schrikken toen we de windzak op de startplaats wilden planten. Het veld was helemaal omgeploegd en met de NNO wind moesten we even improviseren. Gelukkig voor de vele tandempassagiers kon Johan toch vrij snel de lucht in met de eerste passagier. Het was erg druk aan de tandem, maar tussendoor kon Geert toch ook nog een solopiloot optrekken. In de loop van de namiddag waren de passagiers met een happy smile verdwenen en konden we nog verschillende mooie solovluchten maken. Later in de namiddag kwam de de zeebries nog doorgestoken en moesten we nog even de lierbaan bijstellen. Ik heb ook nog twee mooie vluchten kunnen maken. Het was een leuke vliegdag.

Aan de kabel.

Zaterdag 29 oktober 2016 : Een zonnige namiddag op het lierterrein te Nieuwvliet.

Nadat ik de koppeling van de gele lier had hersteld, was het moment aangebroken om ze te te gaan testen op het terrein.

 

Nadat de trommel en de lierkabel waren aangebracht kon ik Pieter als eerste oplieren. In begin was het even wennen aan de veranderde pedaalslag voor de koppeling, maar daarna ging het vlot. In totaal heb ik 30 vluchten opgetrokken. waaronder ook enkele duo's.  De voorspanning gekoppeld is erg klein wat goed nieuws is voor de lichtere piloten.

 Op de lier.

In de vooravond heb ik ook nog een vluchtje gemaakt met m'n BGD - Tala.

 

KLIK HIER VOOR HET FILMPJE

 

In de lucht.

Hoog in de lucht bij een ondergaande zon.

In de landingsfase.

HOME