Zaterdag  22 maart 2003.

Vliegen te Nieuwvliet

Rik Verlinde was de lierman van dienst. De piloten die er vroeg genoeg bij waren, konden in de voormiddag nog enkele vluchten maken. In de loop van de namiddag trok de O - wind iets te fel aan, zodat enkel de delta's nog konden opgetrokken worden. In de vooravond werd het opnieuw iets rustiger. Bij de laatste vlucht, werd ik tot op een hoogte van 524 m opgetrokken. Het was echt genieten van het zicht over de Noordzee, de Westerschelde en het polderlandschap. Vanaf  20.00 hr. was er het gezellig samenzijn in de kantine van Piet en Jettie, waarbij op een groot scherm verschillende videomontages en foto's over onze vliegsport werden vertoond.

Op bovenstaande foto sta ik klaar om opgelierd te worden.

 

 

Zaterdag  19 april 2003.

Noodscherm werpen te Nieuwvliet.

 

Opgehangen aan de kraan van Jan Aarnoutse trok ik aan de hendel van mijn noodscherm.

De stevige NO wind deed het noodscherm onmiddellijk openen.

Opnieuw neerlaten na de oefening.

Opnieuw opplooien van het scherm onder deskundige begeleiding.

 

              

 

 

Zaterdag  10 mei 2003.

Wedstrijdvliegen te Nieuwvliet.

Omdat de meteo op zaterdag 3 mei ongunstig was, werd het wedstrijdvliegen verschoven naar de uitwijkdatum van 10 mei 2003. De weergoden waren die dag goed gezind. Om 08.30 was ik reeds aanwezig op het vliegterrein. Enkele delta piloten waren reeds aangevangen met de opbouw van hun toestel. Rond 09.00 hr vond de briefing plaats en werd de vliegvolgorde door middel van loting vastgelegd. De lieren werden in de juiste richting gepositioneerd. Om beurten werd een delta en een parapente opgelierd. Er waren 3 manches voorzien: De eerste vlucht was de langste vlucht, de tweede vlucht moest de kortste worden. Tijdens de derde vlucht moest na het ontkoppelen direct naar het doel gevlogen worden om aldaar een projectiel te droppen in het doel. Tijdens de drie vluchten werd telkens ook de start en de landing beoordeeld, en moest er ook telkenmale zo kort mogelijk op het doel geland worden. Voor de parapenters was dit mede door de tamelijk krachtige, ietwat vlagerige wind soms tamelijk lastig. Door het grote deelnemersveld, nl. 10 parapenters en 12 deltisten duurde de wedstrijd tot in de vooravond. Daarna was er de heerlijke barbecue met tot slot de bekendmaking van de uitslag en de prijsuitdeling. Het was weeral een geslaagde vliegdag waarbij iedereen zich uitstekend heeft geamuseerd.

 

     

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 11-10-2003 : Vliegen te Nieuwvliet.

Het was weeral van 28 juni geleden dat ik nog eens naar onze vliegclub "Jan van Gent"  te Nieuwvliet was geweest. De meteo zag er goed uit, dus 's morgens nog eens naar Piet gebeld, want hij was de lierman van dienst, en dadelijk vertrokken. Op het vliegterrein waren de deltavliegschool Randonaero en de parapentevliegschool Zuidwest al actief bezig. Omdat de leerlingen van de vliegschool maar een halve dag les kwamen volgen, moesten we de clublier niet uitzetten, maar konden mee met de schoollier van Zuidwest vliegen. Samen met Trui, Stein, Jan, Tom en Geert heb ik weeral verschillende korte, maar toch leuke vluchtjes gemaakt. 

Stein was de lierkabel gaan ophalen.

          

 

 

 

Zondag  09-11-2003 :  Nieuwvliet.

De weersvoorspellingen waren niet al te gunstig voor dit weekend te Nieuwvliet. Op zaterdag was een 4 - 5 bft voorspeld en voor zondag 4 bft. Geen nood: ik moest nog wat afgevallen bladeren opruimen in mijn tuin en dat zou in dit weekend moeten gebeuren. Op zaterdag avond belde Tom om eens te informeren voor de zondag. Ik was net de weersvoorspellingen aan het bekijken. Het zou kantje boordje worden. Op zondag ochtend nog eens gekeken. De windvoorspellingen leken iets gunstiger geëvolueerd te zijn. Den "Bol van Heist" gaf zelfs maar 3 bft.   Dus...... vertrekken maar.

Op het vliegterrein was Rik de lier al aan het uitzetten. Bart was ook net toegekomen en achteraan op het vliegterrein was Jan, onze voorzitter, zijn delta aan het opbouwen. 

Later volgde nog Jan, de andere deltist, Tom en Geert en in de late namiddag kwam Joris nog een vluchtje meepikken.

Allé, weeral vijf mooie liervluchten erbij , allen van tussen de 300 en 400 m hoogte.

 

En 'k heb mijn nieuwe mini videocamera (sportcamera) kunnen uitproberen in volle vlucht. Het ziet er goed uit !! Onderstaande foto's zijn getrokken uit het opgenomen beeldmateriaal via  deze camera met groothoeklens (130°).

         

In de late namiddag werd de wind iets feller zodat je na het loskoppelen nauwelijks nog vooruit kwam. Tom heeft de dag afgesloten met een kort overland vluchtje. Na het loskoppelen raakte hij niet meer vooruit, is 180° gedraaid en met de O-wind een heel eind meegevlogen,  tot bijna aan het strand van Nieuwvliet. 

 

Zondag  15-02-2004 :  Nieuwvliet.

De kop is er af, zoals wel eens wordt gezegd. De eerste liervluchtjes van het nieuwe jaar zijn gemaakt. De omstandigheden waren niet echt optimaal, weinig wind en dan nog uit een ongunstige richting waardoor we noodgedwongen op de korte baan moesten starten. In totaal toch nog zeven vluchten gemaakt.

 

 

   

 

 

Weekend  26 & 27 - 03 - 2004 :  Nieuwvliet.