Vliegweek in het Parc National des Ecrin.

 

Vliegachtdaagse van 25/07 tot 1/08/2009.

Orciéres - Merlette.

 

De laatste week van m'n jaarlijks verlof was dit jaar nog eens gereserveerd om een weekje er op uit te trekken richting zuiderse zon. Enkele collega's piloten zaten in Allevard.  Bart Vandeveire zat met de familie iets zuidelijker, nl. op de camping "Les 6 stations"   http://www.camping-ecrins.com/accueil-E.htm   net voorbij het plaatsje Pont du Fossé   http://www.pont-du-fosse.fr/   en enkele km voor het skioord Orciéres-Merlette.   http://www.orcieres.com/ . Allevard en omstreken hadden we al verschillende keren bevlogen, dus waarom dan eens geen nieuwe streek bezoeken om er het landschap van uit de lucht te bewonderen.

De lange termijnvoorspelling zag er héél goed uit voor héél Zuid - Frankrijk, dus op zaterdag vroeg in de ochtend aangezet voor een trip van zo'n 950 km. Tot voorbij Grenoble ging het zeer vlot, maar voor de laatste etappe via de N85 Rte Napoléon richting Gap was soms wat meer geduld nodig. Rond 16.00u was ik geïnstalleerd op de camping. Rudy en Willem waren ook al aanwezig en even later kwam Roland ook toe.  In de vooravond zijn we dan nog naar de landing en daarna naar de lage startplaats Merlette gereden om er nog een avondvluchtje te maken.

 

Zicht vanaf de lage startplaats Merlette.   (panoramafoto Willem S.)

 

Vanaf de zondag zag de dagindeling er ongeveer hetzelfde uit. Rond 8 u opstaan, douche en ontbijt en daarna vliegen vanaf startplaats Les Richards. Ik deed dan meestal een tweetal ochtendvluchten. Na een verfrissende plons in het zwembad gingen we dan in de vooravond naar de startplaats Orciéres -  Merlette voor een mooie avondvlucht.

DSC04270.jpg picture by Jan-Bernaerts

In de namiddag konden we een verfrissende plons in het zwembad best gebruiken.

 

Vanaf de maandag, heb ik ook dagelijks een tandemvlucht gevlogen waarbij de collega's elk op hun beurt als passagier eens meevlogen.

DSC04239.jpg picture by Jan-Bernaerts

Rudy in de passagierszetel.

P1040340.jpg picture by Jan-Bernaerts

Lopen, lopen, lopen Willem!

DSC04280.jpg picture by Jan-Bernaerts

Met Brecht als passagier.

Op donderdag zijn Bart, zijn zoon Brecht en ikzelf na de ochtendvlucht vanaf Les Richards naar de appartementen van het skioord Merlette gereden en van daaruit 35 min gestapt naar de hoge startplaats om er met Brecht een tandemvlucht te maken. Toen we net op de startplaats waren aangekomen, kwam ook de 4x4 met de tandempiloten en hun passagiers aan en ook nog twee busjes van de plaatselijke school met hun leerling piloten. Toen die allen waren gestart ben ik samen met Brecht als passagier vertrokken met de tandem. Bart startte iets later. Het was al over de middag en de condities waren al vrij goed.  Aan de overkant van de vallei was er al thermiek zodat het een mooie vlucht werd van meer dan een half uurtje. Aan de landing was de wind al wat aangetrokken zodat we als een pluimpje uit de lucht terug op de begane grond konden landen. Rudy, Willem en Roland zagen de voettocht naar de startplaats niet zitten en genoten aan de landing op het zonnige terras met een koel biertje van het spektakel. Blijkbaar waren zij nog voldaan van de prachtige lange avondvlucht die we met z'n allen de dag voordien hadden gemaakt. Allemaal meer dan 1.30 u in de lucht gehangen en uitgestegen tot 2085 m.  s' Avonds heb ik dan opnieuw een mooie avondvlucht gemaakt van 50 min. De condities waren al zwak maar aan de overkant van de vallei konden we boven de bomen op de restitutie blijven hangen. 

P1040318.jpg picture by Jan-Bernaerts

Ikke onder m'n Airwave Sport 2.

DSC08545.jpg picture by Jan-Bernaerts

Vliegen tot Sunset.

DSC08482.jpg picture by Jan-Bernaerts

Luchtfoto van de vallei. Het landingsterrein ligt achter het meer.

Zaterdag hebben we in de voormiddag nog 3 ochtendvluchten gemaakt.  Na het middagmaal zijn we gestart met de afbraak van het tentenkamp en daarna vertrokken voor een rit van zo'n 950 km richting noorden.

Deze vliegweek was zeker een succes, mede door het schitterende zomerweer waardoor we alle dagen konden vliegen waardoor ik 22 vluchten kon maken. De startplaats Les Richards is goed bereikbaar met de wagen. Om de startplaats te Orciéres- Merlette gemakkelijk te bereiken, beschik je best over een goede terreinwagen. Tenzij je uw hand niet omdraait om een half uurtje te stappen tot aan de start wat ik meestal ook gedaan heb.  Mede daardoor moet je op deze vliegplaatsen ook niet aanschuiven om er te kunnen starten. De streek is er één oase van natuur waar je u geen moment verveelt.

 

Voor de rest van de foto's moet je op onderstaande link klikken.

http://s587.photobucket.com/albums/ss318/Jan-Bernaerts/Orcieres%20merlette%202009/?start=all

 

Filmpje Orciéres.

http://www.youtube.com/watch?v=ATn_33o6aMw

Filmpje Les Richards 1

http://www.youtube.com/watch?v=0EPHqqNkfNM

Filmpje Les Richards 2

http://www.youtube.com/watch?v=YeZQYMv6Hxo

 

HOME