Vliegweek in het Parc National des Ecrin.

 

Van 24/07 tot 1/08/2010.

Les Richards  -  Orciéres-Merlette.

 

De eerste week van m'n jaarlijks verlof had ik dit jaar nog eens gereserveerd om een weekje er op uit te trekken richting zuiderse zon. Samen met Roland, Willem en Rudy ben ik Bart Vandeveire  in zuid Frankrijk gaan vergezellen. Dit jaar was de familie Baute en Wim ook present en zijn Donald en Anita en GeertL ons ook nog voor enkele dagen komen vergezellen, zodat we met een grote groep piloten waren. Net als vorig jaar was onze uitvalbasis de camping "Les 6 stations"   http://www.camping-ecrins.com/accueil-E.htm   net voorbij het plaatsje Pont du Fossé   http://www.pont-du-fosse.fr/   en enkele km voor het skioord Orciéres-Merlette.   http://www.orcieres.com/

De meteo op lange termijn gaf vooral een noordelijke windrichting die bij momenten flink kon aantrekken. Maar in de vallei van Orcières zaten we daarvan beschermd. Het gevolg: alle dagen vliegen en weeral 20 bergvluchten erbij in m'n vliegboekje.

DSC00159.jpg picture by Jan-Bernaerts

Groepsfoto.

Nadat we zaterdag ons geïnstalleerd hadden op de camping zijn we nog even naar de lage startplaats te Orcières gereden. Op de startplaats stond een lichte rugwind, maar na even wachten verdween deze snel.  In windstille condities zijn we kunnen starten voor een eerste mooi avondvluchtje.

DSC00208.jpg picture by Jan-Bernaerts

De vallei met achter het meer het landingsterrein.

Vanaf de zondag hebben we dan ons dagelijks ritueel ingezet welk bestond uit één tot twee voormiddagvluchtjes vanaf startplaats Les Richards met de landingsplaats naast de camping. 's Middags gingen we dan voor een vlucht vanaf Orcières en probeerden we enkele bellen mee te pakken. En 's avonds waren we opnieuw paraat voor een lange avondvlucht.

DSC00177.jpg picture by Jan-Bernaerts

Aangekomen op de startplaats van Les Richards.

DSC01466.jpg picture by Jan-Bernaerts

Mijn start vanaf Les Richards.

DSC00227.jpg picture by Jan-Bernaerts

In de namiddag toeristische activiteiten.

DSC00151.jpg picture by Jan-Bernaerts

's Avonds meestal een lange hoge vlucht van om en bij de 2 uur waarbij we konden uitstijgen tot zo'n 2250 m.

Op zondag, tijdens de terugreis, ben ik nog langs St-Hilaire du Touvet gereden om er een middagvluchtje mee te pikken.

DSC00240.jpg picture by Jan-Bernaerts

Startplaats St-Hilaire du Touvet.

DSC00245.jpg picture by Jan-Bernaerts

Veel volk op de landingsplaats.

In totaal 20 bergvluchten gemaakt waarbij 8 vluchten van startplaats Les Richards, 4 vluchten vanaf de lage startplaats te Orcières, 7 vluchten waaronder een tandemvlucht met Wim van 1u25 vanaf de hoge officiële startplaats en nog 1 vlucht te St. Hillaire.  In totaal goed voor zo'n 13 uur vliegplezier. En weerom.... alle dagen gevlogen, zelfs tijdens de reisdagen! En vooral weeral heel wat ervaring erbij.

Voor al m'n foto's:

http://s587.photobucket.com/albums/ss318/Jan-Bernaerts/Orcieres%202010/?start=all

 

Voor al de filmpjes:

http://www.youtube.com/watch?v=DW8h5ozS0RU&hd=1

 

http://www.youtube.com/watch?v=eAYH7DdWoMU&hd=1

 

http://www.youtube.com/watch?v=_iM8_d5m1fQ&hd=1

 

 

HOME