Vliegweek in het Parc National des Ecrin.

 

Van 22/07 tot 29/07/2017.

Les Richards  -  Orciéres-Merlette.

 

De laatste week van juli heb ik nog gereserveerd om een week te gaan vliegen in de Bergen. Dit jaar zat Bart in het ZO van Frankrijk en volgens de lange termijn voorspellingen was dat geen slechte keuze. Er werd ook wat N wind voorspeld en dan kan je maar beter wat beschermd zitten. De vallei van Orcières is dan een uitstekende keuze.

Donderdag 20 juli rond 18:30 u vertrokken en na zo’n 5 uur rijden mij aan de kant gezet om wat te rusten. Vrijdag ochtend dan nog de resterende kilometers afgereden, zodat ik op de middag aan de camping Les six stations, net voorbij  Pont du Fossé arriveerde. Bart en Lin waren al op de camping en in de loop van de namiddag kwam ook Roland aan.  S’ Avonds hebben we dan een hevig onweer gehad, maar zaterdagochtend was alles voorbijgetrokken zodat we de eerste vluchten konden maken vanaf Les Richard.  Een avondvlucht zat er niet meer in want er hing nog wat dreiging in de lucht.

 

Mijn start vanaf startplaats Les Richards. 

 

 

Zondagochtend zijn we dan naar Orcières gereden en heb ik voor de middag een mooie vlucht gemaakt. De condities begonnen al wat steviger  te worden zodat ik direct na de start al goed omhoog ging. In de vooravond zijn we dan opnieuw naar boven gestapt, maar na wat parawaiting opnieuw naar beneden gestapt,  omdat de wind bleef blazen.

 

Lage startplaats te Orcières.  

 

Maandag 24 juli 2017 hebben we niet gevlogen. Ik heb een bezoek gebracht aan Koen Thys te Aspres. Samen hebben we de middaglunch in kantine van de aerodrome genomen. Daarna even de camping bezocht en tijdens de terugreis naar de super U geweest en m'n brandstoftank volgetankt.

 

Aerodrome du Chavalet te Aspres sur Buëch. 

 

Dinsdag 25 Juli 2017 : Een ochtendvlucht vanaf startplaats les Richards gevolgd door een turbulente landing. S’ avonds te veel en te harde wind.

 

Zicht richting Orciëres. 

 

In de landingsfase naar de landing naast de camping.

 

Woensdag  26 Juli 2017 :  Middag vlucht vanaf de startplaats te Orcières beneden, waar we steeds het laatste stuk dan te voet naar toe zijn gestapt.   In de vooravond zijn we met de navette naar de hoge startplaats meegereden en hebben we allemaal nog een mooie vlucht kunnen maken. Niet kunnen filmen en ook geen foto's, want m'n camera was vastgelopen.

Zicht op de helling met de startplaatsen te Orciëres. 

 

Donderdag 27 juli 2017 :  Middagvlucht vanaf de hoge startplaats te Orcières. Met de navette mee naar boven gereden. Bewolkt, zwakke condities. Om 17 u zijn we opnieuw met de navette naar boven gereden voor nog een avondvlucht, maar op de startplaats stond er een krachtige wind met pieken tot meer dan 30 km/u. Na wat parawaiten, zijn we uiteindelijk opnieuw naar beneden gereden. Geen avondvlucht vandaag.

Zicht op de landingsplaats en Base de Loisire. 

 

Vrijdag 28 juli 17:  Voormiddagvlucht Orcieres. Om 10 uur met de navette mee naar boven gereden. Vlucht van 11 min. 's Avonds konden we niet meer met de navette mee naar boven, zodat we naar de lage Orcières startplaats zijn gestapt. Na enig geduld zwakte de strakke valleiwind af zodat we nog een mooie vlucht konden maken.

 

In de landingsfase. 

 

Zaterdag nog een laatste vlucht net voor de middag vanaf Orcières hoge start. Na de lunch ben ik vertrokken en omstreeks 23 u was ik thuis. Met 10 vluchten op de teller kan ik al bij al wel spreken van een geslaagde vliegvakantie.

 

Voor al m'n foto's:

https://photos.google.com/album/AF1QipOMKG31yv2CdpmQkEMiL1DgqdfjQr0G1AjaNzPQ

 

Filmpjes:

https://www.youtube.com/watch?v=neGF-yQgnzc

 

 

HOME