Organyŗ:  vliegen in de Spaanse PyreneeŽn.

 

Vliegweek van 23 tot 30 juli 2011.

                                      

De laatste week van het groot jaarlijkse verlof ga ik naar gewoonte nog een weekje vliegen naar het zuiden. De voorbije twee jaar hadden we in Orcieres telkens uitstekend kunnen vliegen, maar de meteo vooruitzichten waren dit jaar eerder pessimistisch voor het zuiden van Frankrijk. Net zoals in onze streken wisselvallig weer met geregeld enkele buien. Bart was van Frankrijk naar de Spaanse PyreneeŽn uitgeweken om toch nog van de zon te kunnen genieten. Dus op vrijdag in de vooravond was ik vertrokken richting Organyŗ, net onder Andorra en er zaterdag in de namiddag op de camping toegekomen. De lucht was er blauw en de zon brandde er zomers. In de vooravond zijn we dan richting startplaats gereden voor een eerste vlucht van anderhalf uur. Het vergezicht is er wondermooi als je meer dan 1000 m boven het landingsterrein vliegt. Toen we terug op de camping aankwamen waren Willem en Roland ook net toegekomen.

 Photobucket

Organyŗ vanuit de lucht.

Op Zondag hebben we ís middags nog kunnen vliegen, maar de condities verminderde snel en de wind viel haast weg zodat we geen avondvlucht meer hebben gemaakt.

Photobucket

Op de startplaats.

Maandagmiddag hebben we een vluchtje kunnen maken in erg zwakke condities. De rest van de dag waren de condities te zwak en hebben we een lange bergwandeling gemaakt tot aan de kapel van Santa Fe met een fantastisch uitzicht over heel de vallei.

Photobucket

Zicht in de vallei vanaf de kapel van Santa Fe.

Dinsdagmiddag heb ik ook een uurtje kunnen vliegen in zachte condities. De landing was al wat meer thermisch. Na de middag begon het te regenen tot ís avonds laat. Met zijn allen hebben we dan nog een culturele regenwandeling door het dorp gemaakt, afgesloten met een terrasje en een wandeling terug naar de camping langs de rivier.

Photobucket

Woensdagochtend was het nog wat bewolkt, maar tegen de middag konden we met zijn allen een lange thermiekvlucht maken. ís Avonds zijn we niet meer gestart voor nog een avondvlucht wegens de dreigende wolken waaruit het uiteindelijk ook begon te regenen.

Photobucket

Dreigende regenwolken.

Op donderdag viel er bij het krieken van de dag nog wat regen, maar al snel begon de zon haar werk te doen en brak de bewolking open. Onze middagvlucht kon gewoon doorgaan. Na de middag hebben we met heel de groep gebarbecued. De condities voor de avondvlucht zaten nu wel mee zodat ik nog een vlucht van 1.40 uur in mijn vliegboekje kon bijschrijven. 

Photobucket

Barbecue op de camping.

Photobucket

Foto genomen door Bart.

Op vrijdagmiddag de gebruikelijke middagvlucht maar deze keer in erg thermische condities. Mijn avondvlucht duurde 1u20 en kon gevlogen worden in zachte condities.

Photobucket

Onder mijn Airwave Sport4.

Zaterdag was mijn laatste vliegdag en heb ik nog twee korte vluchtjes gemaakt. Voor de middagvlucht waren we eigenlijk te vroeg gestart zodat ik na 10 min al opnieuw op het landingsterrein stond. In de namiddag was er in de buurt een onweer geweest waardoor ís avonds de condities op de start erg wispelturig waren. Uiteindelijk moest ik nog voorwaarts starten omdat de wind plotseling helemaal weg was gevallen. Lang boven blijven was er dan ook niet bij.

Photobucket

Zonsondergang aan de Magic Mountain.

Zo hebben we toch nog een fantastische vliegweek gehad. Ik heb in totaal 11 vluchten gemaakt waarvan de langste 1.45 hr.

 

 

 Voor de rest van mijn foto's:

http://s587.photobucket.com/albums/ss318/Jan-Bernaerts/Organya%20juli%202011/?start=all

 

Filmpjes via:

http://www.youtube.com/watch?v=vxFZor6brRE

http://www.youtube.com/watch?v=21xQyKyoZkw

 

 

HOME