Een weekend in de Franse Ardennen.

 

Van 15/08 tot 16/08/2009.

Revin - Fumay.

 

Mijn eerste plan was om nog eens een lang weekendje in de Vogezen te gaan vliegen, maar door omstandigheden kon dit niet door gaan. Omdat Bart Vandeveire naar de Franse Ardennen ging vliegen heb ik dan maar m'n vliegplannen bijgesteld en ben ook naar  daar getrokken. Het was al enkele jaren geleden dat ik nog eens te Revin had gevlogen. De voorspellingen gaven Z  5-6 kn, in de late  namiddag draaiend naar ZW. Om 7.30 u 's morgens  vertrokken en nog geen twee uur later stond ik al op de parking aan de Maas. Alsof het afgesproken was, kwamen enkele minuten later Bart De Vilder en Francis Deconinck daar ook toe. En nadat we de landing hadden bezocht, reed Geert Van Iseghem ook de parking op. Samen hebben we dan de klim naar boven gemaakt. Op de startplaats waren de condities nog héél zwak.Toen er een licht briesje opstak, ben ik voorwaarts gestart en na een glijvlucht van 220 m geland op het landingsterrein langs de Maas om er m'n aanvlucht nog eens in rustige condities in te oefenen. Enkele minuten daarna maakte ook Bart DVi  een landing en samen zijn  we dan opnieuw vanaf de landingsplaats naar boven geklommen. Het is met pak en zak een pittige klim naar boven, zeker niet voor watjes!

DSC08629.jpg picture by Jan-Bernaerts

Bart in de landingsfase.

Terug boven gekomen was er al wat meer volk. De plaatselijke club was er ook al toegekomen.  Bart Vdv was ondertussen ook vertrokken, maar de condities waren nog iets te zwak om het te kunnen redden, waardoor hij ook moest landen. Toen ook hij opnieuw boven was gekomen, waren de meeste lokale piloten al vertrokken, de drukte op de start al wat afgenomen,  zodat we dan allemaal mooi de lucht in konden voor een mooie lange vlucht.

DSC08638.jpg picture by Jan-Bernaerts

Op de voorgrond is Francis aan het uithijgen na de zware klim.

DSC08645.jpg picture by Jan-Bernaerts

De startplaats vanuit de lucht.

DSC08655.jpg picture by Jan-Bernaerts

Met z'n allen in de lucht.

DSC08660.jpg picture by Jan-Bernaerts

Revin vanuit de lucht.

 

In de vooravond wou ik nog eens naar boven klimmen om een mooie avondvlucht te maken, maar de wind was al te veel naar het ZW gedraaid. Bart en ikzelf  zijn dan nog met de hele familie Baute een lekkere pizza gaan eten, daarna nog een bezoekje gebracht aan de paramotor samenkomst te Matagne la Petite en tenslotte zijn we dan blijven overnachten in de tuin van StijnB zijn vakantieverblijf.

DSC08669.jpg picture by Jan-Bernaerts

Paramotors boven Matagne-la-Petite.

Op zondag was de voorspelling west maar wel hardere wind, zodat er nog een mogelijkheid inzat om te vliegen te Fumay. We waren op tijd op de startplaats, maar het bleef een hele tijd veel te zwak. Daarna was het erg turbulent, vlagerig en vervolgens was de westenwind zeer fel. Enkel de super piloten zoals o.a. een Paul Schmit vertrokken en sneden met hun competitiezeilen door de lucht. Anderen lieten zien hoe het niet moest en maakte kamikaze starts zoals ik er nog geen had gezien. In de vooravond trok de wind zelfs nog meer aan zodat er van starten geen sprake was.

DSC08685.jpg picture by Jan-Bernaerts

Parawaiten op de startplaats Fumay.

DSC08686.jpg picture by Jan-Bernaerts

Paul Schmit.

  Wel ja, het was weeral een mooi zonnig vliegweekend, spijtig dat de Fumay op zondag niet vloog, maar zéér zeker nog eens voor herhaling vatbaar!

 

Voor al de foto's:

http://s587.photobucket.com/albums/ss318/Jan-Bernaerts/Revin-Fumay%20aug%202009/?start=all

 

HOME