Vliegweek te St. Andre-Les-Alpes.

 

Vliegweek van 20/05 tot 28/057/2017.

Saint André - Les - Alpes.

Omdat de meteo voorspellingen de beste vliegkansen gaven in het ZO van Frankrijk, hebben we dit voorjaar besloten om nog eens richting Saint André-Les-Alpes te trekken. Ik vloog er voor het eerst in 2004, dus het was een leuk weerzien met de streek en de vliegstekken.

Ik was zaterdag ochtend vertrokken en in de vooravond ben ik toegekomen op de Camping Les Iscles. Roland, Bart en Thierry waren ook al aangekomen. Na de pizza onder de kerktoren, was Tom ook gearriveerd.

Op zondag zijn we in de late voormiddag met de navette naar de W-startplaats gereden gereden.  Er stond een mooi briesje. En de thermieken waren ook al present. Na een half uurtje ben ik gaan landen.  In de vooravond zijn we rond 18 u nog een tweede keer naar boven gegaan voor een mooie avondvlucht van een uur. Op de startplaats moesten we nog wel even wachten tot de windvlagen afnamen.

 

De west startplaats.

Ook op maandag zijn we tegen de middag met de navette mee naar boven gereden. De wind was zuid waardoor we konden starten vanaf de zuid start. Ik vloog haast onmiddellijk na de start in een bel die me omhoog bracht tot een eind boven de startplaats. De wind draaide tijdens de vlucht steeds meer naar het westen. Toch weer een mooie vlucht.   In de vooravond zijn we met de navette opnieuw naar boven gereden. De condities waren erg sterk zodat we moesten wachten.  De wind wou maar niet afnemen zodat we niet hebben  kunnen vliegen.

Op de Zuid startplaats.

 

Op dinsdag hebben we op de middag een vlucht kunnen maken vanaf de zuid start. De condities waren nog te zwak om gemakkelijk boven te kunnen blijven. Het was werken geblazen.  In de vooravond was de wind te hard.

In de landingsfase

 

Ook op woensdag zat er enkel maar een middagvlucht in. 's Avonds te harde wind.

 

Het grote landingsterrein bij het meer.

 

Donderdag 25 mei 2017: Omdat we 's avonds niet konden vliegen door de harde wind, hebben we de strategie wat aangepast en maakten we in de voormiddag nog een extra vlucht.  Ook 's avonds was de wind genoeg gevallen zodat we nog een mooie lange vlucht konden maken.

 

Op de zuid start voor de middagvlucht.

 

Op vrijdag ook twee ochtendvluchten en te harde wind 's avonds.

In het midden de West startplaats.

 

Zaterdag was de laatste vliegdag. We waren eigenlijk te vroeg op de startplaats en toen ik vertrok was het werken om boven te blijven. De cyclussen waren wat weggevallen waardoor ik steeds meer uitzakte en moest gaan landen. Na de middagvlucht zijn we uitgecheckt. Er was nog hoop op een mooie avondvlucht maar op de startplaats bleef de wind te hard blazen. Terug beneden heb ik aangezet richting St Hilaire du Touvet waar ik nog voor middernacht ben gearriveerd.

 

Zondagochtend wakker geworden met een mooi uitzicht en na het ontbijt direct naar de startplaats gereden. Er stond nog weinig of geen wind. Toen de eerste leerlingen van de plaatselijke school hun ochtendvluchtjes maakten, begon er toch wat meer beweging in het windzakje te komen. Ik ben dan ook naar beneden gevlogen. Het was heerlijk genieten van het prachtige uitzicht. Om 10 u ben ik met de eerste funiculaire opnieuw naar boven gegaan. Het was dan tijd voor de lange rit naar huis.

St Hilaire du Touvet.

Veilig geland.

 

Toch weer 12 bergvluchten bij in het boekje. Het was al bij al een mooie vliegweek. Spijtig van de harde wind 's avonds, want slechts 2 lange avondvluchten. Tja, het weer heb je niet in de hand.

 

Meer foto's klik HIER

 

Filmpjes volgen later !

 

 

HOME