Vliegweek   te  Tenerife.

 

Van 9/11 tot 20/11/2016.

Para42 - Tenerife.

Ik denk dat het het achtste jaar op rij is dat ik in november naar Tenerife reis om er te gaan parapente.  Nu bij ons de herfst brutaal zijn intrede heeft gemaakt met onstuimig, nat en winderig weer, is het leuk om nog eens van al dat grauw en grijs te ontsnappen en te genieten van de zon aan de voet van de Teide.

Woensdag 9 november '16:  Na het inchecken in hotel Fonda Central, was ik naar het Shell station gestapt voor de lekkere “Bocadillo Polo Especial”.  Toen Henry mij daar na de middag oppikte,  zijn we eerst nog naar de landing gereden om enkele piloten op te pikken. Het plan was om nog een late namiddag vlucht te maken vanaf Taucho, maar onderweg werd gekozen voor plan B en zijn we toch nog naar Ifonche gereden. Op de start stond een mooie bries zodat ik gelijk de lucht in kon. De condities waren super en zelfs zonder instrumenten ben ik voor de 4 vingers nog heel wat hoogte kunnen nemen. Na wat hebben rondgevlogen heb ik mijn glijvlucht richting strand ingezet. Onderweg moet ik nauwelijks hoogte hebben verloren want ik kwam nog erg hoog boven het strand van Caleta aan.  Na de landing is het dan altijd erg leuk om aan de strandbar na te genieten van de mooie vlucht en de zonsondergang. S’ Avonds zijn we dan nog met de groep  een pizza gaan eten.

 

Donderdag 10 november 2016:  Nadat Henry ons achter het hotel kwam ophalen, ging het richting Taucho. Maar op de startplaats blies de wind zo’n 90° cross, zodat we naar Ifonche zijn gereden. Perfecte condities daar. Na de lunch opnieuw naar Ifonche voor de late namiddagvlucht. De condities waren erg goed en in geen tijd was ik voor de vier vingers tot 1325 m geklommen. Na de lange glijvlucht richting strand was het leuk om naast de bar met live muziek te landen.

Vrijdag 11 november 2016:  Een beetje zelfde condities waren er voorspeld, dus  ging het opnieuw naar Ifonche waar we twee vluchten konden maken.

 

Het landingsterrein.

Zaterdag 12 November 2016: Vandaag drie vluchten, twee vanaf Ifonche  en nog een avondvlucht vanaf Taucho met een landing aan het hotel.

Startplaats Taucho.

Zondag 13 november 2016:  Vanochtend zijn we naar Los Pinos gereden voor een mooie voormiddagvlucht met landing aan de strandbar van La Caleta. Daarna nog een  45 min durende vlucht vanaf Ifonche met landing op het grote terrein te Fanabe.

Maandag 14 november 2016 :  De voorspelling was dat er enkel in de ochtend zou kunnen gevlogen worden. Vanaf de middag overontwikkeling en regen. Het plan was om naar Los Pinos te gaan, maar onderweg naar boven zijn we om geen tijd te verliezen toch maar naar Taucho afgeslagen. Eens de lucht in kon ik vrij snel de House thermal invliegen zodat ik in geen tijd in de wolken zat. Je zag richting Ifonche de regen al vallen zodat ik richting landing ben uitgevlogen. Het was de eerste keer van deze vliegvakantie dat ik achter de supermarkt  kon landen.   Het hele vlieggebied boven aan de helling zat dan al in de regen. Henry heeft mij daarna afgezet aan het hotel. Ik ben dan richten Los Christianos gegaan voor m’n jaarlijks bezoek aan Johan. Het was weeral een blij weerzien op zijn terras aan de Playa de las Vistas.

Samen met Johan op zijn terras aan Playa de las Vistas.

Zonsondergang.

Dinsdag 15 november 2016:  Er was een erg kleine kans voor de Izania – vlucht, maar die is niet doorgegaan. Dus pikte Henry ons om 10:15 u opnieuw op achter het hotel.  De regen was verdwenen en het zou opnieuw een mooie vliegdag worden. We zijn eerst naar Los Pinos gegaan. De startcondities waren er goed, maar eens in de lucht…. Erg turbulent.  De wind kwam eigenlijk van het westen waardoor het erg bokkig was tegen de helling.  Na de landing achter het hotel, zijn we na de lunch richting Guimar gereden . Stevige condities op de start maar ik geraakte goed weg.   Toen ik net na de start m’n scherm controleerde, zag ik links een stevige knoop, waardoor m’n scherm werd afgeremd. Ik ben dan maar recht vooruit richting landing gevlogen en kon mij zonder problemen mooi neerzetten. Henry heeft mij vlug komen oppikken zodat ik nog een tweede vlucht kon maken. Opnieuw een goede start en daarna 45 min kunnen soaren met een mooie landing op het strand van Guimar. Opnieuw 3 vluchten bij op de teller.

 

Guimar.

Woensdag 16 november 2016:    Voor vandaag was er wat rustiger weer voorspeld met zwakkere condities. We zijn eerst naar Los Pinos gereden voor de voormiddagvlucht. De condities op de start waren eerder zwak te noemen. Na m’n start ben ik gelijk rechts boven de helling gedraaid zodat ik al niet direct uitzakte. Ik heb mij daar een tijdje kunnen parkeren tot de thermiek er aan kwam. Het is natuurlijk leuk en gemakkelijk als je hoogste zit en de aankomende bel met enkele piloten erin ziet afkomen. Na voldoende hoogte te hebben genomen ben ik recht naar het strand gevlogen waar ik met nog een mooie hoogte aankwam. Na de lunch zijn we naar Taucho gegaan voor nog een vlucht in zwakke condities. Toch opnieuw twee vluchten gemaakt zodat het totaal al op 16 stuks uitkomt. Met nog drie dagen te gaan hoop ik de kaap van de 20 vluchten te ronden.

Richting strandbar.

Donderdag 17 november 2016:  Opnieuw  een moeilijke dag met zwakke condities. We zijn eerst naar Los pinos gereden voor de ochtendvlucht. Op de startplaats waren de condities erg zwak. Maar na wat wachten  gestart en hoogte kunnen winnen. Uiteindelijk richting strand gevlogen en geland voor de beachbar.  Na de lunch ging het richting Taucho. Gestart met wat cross wind uit oostelijke richting en al direct vrij laag op de hellingen onder Los Pinos moeten krabben om wat boven te blijven. Aangezien het de enige vliegplaats was, hingen er héél wat piloten tegen dezelfde helling. Ik ben uiteindelijk geland op de landing onder de antennes achter het hotel. Weer twee vluchtjes bij in het boekje.

Pico del Teide.

Vrijdag 18 november 2016:  Vandaag  was de lucht dood achter de Teide. We zijn eerst nog naar de oostkust gereden om te kijken of er daar ergens kon gevlogen worden, maar de White Horses op de zee leken meer op witte boerenpaarden. De windmolenparken draaide er ook op volle capaciteit. We zijn dan maar teruggekomen en hebben een mooie glijvlucht vanaf Los Pinos tot aan het strand kunnen maken. Na de lunch zijn we de Teide opgereden voor de vlucht vanaf Izana.  We waren eigenlijk minstens een half uurtje te laat op de startplaats, gelegen op een goeie 2300 m hoogte,  want we zagen nog enkele vleugels mooi uitstijgen rechts tegen de helling.  Toen ik startte was de wind helemaal weggevallen, maar m’n voorwaartse start was  perfect uitgevoerd zodat ik na een spurt van zeker 30 m los kwam van de Teide. De glijvlucht richting Puerto de le Cruz is prachtig. Ik heb ze eerder nog eens gemaakt, maar het blijft een uitzonderlijke ervaring. Eerst ga je over het dennenbos. Dan volgt een lappendeken van kleurrijke terrassen en vervolgens over de stad richting landingsplaats op de grote parking aan de kust. Te veel in één keer eigenlijk om alles van uit de lucht goed te kunnen bewonderen. Het koude biertje achteraf in de bar op de hoek aan de verkeerslichten smaakte heerlijk. Zo heeft een dag met zwakke condities toch nog twee mooie vluchten opgeleverd.  

Richting Puerto de las Cruz.

 

Zaterdag 19 november 2016: De laatste vliegdag voor deze vakantie. We  zijn onmiddellijk naar de oostkust gereden, maar daar blies de wind veel te hard. Dan maar direct de berg omhoog richting Izana voor een middagvlucht vanaf 2300 m.  Na de lunch zijn we opnieuw naar Guimar gereden om er nog een soarvlucht van iets meer dan een uur te maken.

 

Aan de horizon rechts de Teide.

 

Besluit: Het was een prachtige vakantie waarbij ik alle dagen heb gevlogen en opnieuw 22 vluchten in m’n logboek kan bijschrijven.

 

 

 Voor meer info:

 http://www.para42.com

of

https://www.facebook.com/pages/Paragliding-Holidays-Para42/127592757278727?fref=ts

 

Om al de foto's te bekijken, moet je HIER klikken:

Filmpje.

.

Voor meer details van de vluchten

kan je op m'n Syride account even kijken.

 

HOME