Vliegweek   te  Tenerife.

 

Van 8/11 tot 19/11/2017.

Para42 - Tenerife.

 

Woensdag 8 nov 17:

Naar jaarlijkse gewoonte was het weer tijd om in november naar Tenerife te trekken. De verlofplanning liet dit jaar toe om er nog enkele dagen vooraf aan vast te breien zodat ik al op woensdag ben vertrokken. Om twintig minuten na zes uur vertrok mijn vlucht vanuit het koude Brussel en precies 4 uur later sta je in de zon met zomerse temperaturen. Nadat ik ingecheckt was in hotel Fonda Central, kwam Henry mij oppikken voor de namiddagvlucht vanaf Ifonche. Aangekomen op de startplaats stond er rugwind, zodat we nog 5 min moesten verder stappen naar de graancirkel.

Donderdag 9 nov 17:

Na het uitgebreide ontbijt in het hotel, kwam Henry ons omstreeks 9:50 u oppikken. Van daaruit ging het naar de startplaats Los Pinos, maar de wind was ondertussen erg aangetrokken uit het NW, zodat ik haast loodrecht naar beneden kwam aan het landingsterrein achter de supermarkt. Na de lunch zijn we naar Ifonche gereden, voor een vlucht tot in de wolken met landing op het grote terrein aan de Panda bazaar. We hebben om de dag af te sluiten nog een sunset vlucht gemaakt vanaf Taucho.

 

Vrijdag 10 nov 17:

Omdat de voorspellingen te harde wind uit het ZO verwachtte, zijn we naar Los Gigantes getrokken. Na het bezoek met bijhorende briefing aan de beide landingsplaatsen, ging het richting startplaats. De condities waren er zwak en het was moeilijk om boven stand te houden, zodat we bijna allemaal moesten landen op de kleine landing hoger op de berg. Na de lunch bij Popey, hebben we er nog een tweede vlucht gemaakt. De condities waren niet veel beter, de bellen erg klein. Het is mij toch gelukt om na hard werken hoogte te winnen om dan door te steken tot aan de grote landing beneden. Toch weer twee vluchten erbij.

 

Zaterdag 11 nov 17:

Vandaag zowat dezelfde condities als gisteren. Harde oosten wind. We hebben eerst Los Pinos geprobeerd, maar daar kwam de wind van achteren.  De tandempiloten vertrokken toch in een thermische cyclus, maar eens wat verder van de helling werden ze zijwaarts weggeblazen. We zijn dan vertrokken richting Los Gigantes, waar we een vlucht konden maken in turbulente omstandigheden. Na de lunch zijn we naar Izana gereden. Op de noordstart was er rugwind, maar op de oost start warende condities perfect. Het gevolg, een mooie glijvlucht tot op het strand van Guimar. Een mooie afsluiter van deze dag.

 

Zondag 12 nov 17:

Vandaag direct naar Izaña gereden waar we in de voormiddag een vlucht konden maken richting Guimar. De bedoeling was om onderweg ook wat thermiek te vliegen, maar ik heb er geen gevonden. Na de lunch zijn we vanuit Guimar opnieuw naar Izaña gereden en hebben nog een vlucht gemaakt naar Puerto de la Cruz. (Filmpje) Een mooie uitzonderlijke dag!

 

Maandag 13 nov 17;

Vandaag was het plan om een vlucht te maken vanaf Los Pinos, maar het wolkendek zakte steeds lager, zodat we moesten verhuizen naar Taucho. Daar aten we net onder de wolken en kon ik een kort vluchtje maken met landing aan het hotel. Na de lunch zijn we opnieuw naar Taucho gereden, maar de start zat helemaal in de wolken. Na lange tijd parawaiting wou het wolkendek maar niet optrekken, zodat ik niet meer heb gevlogen.

 

Dinsdag 14 nov 17:

Vandaag was een superdag. Eerst een vlucht vanaf Los Pinos tot aan het strand, daarna van Taucho tot aan de landing achter de supermarkt en tot slot nog een Ifonche vlucht met landing naast de strandbar.

 

Woensdag 15 nov 17:

Opnieuw lage bewolking in het zuiden. Dus zijn we vertrokken richting Guimar. Omdat de start er wordt heraangelegd, zijn we wat lager van op de straat vertrokken. Eerst was de wind nog wat zwak, maar toen ik vertrok ging het al vlot naar omhoog. Na een tijdje werd het erg bumpie en ben ik beneden gaan landen. Na de lunch zijn we  naar Ifonche gereden, maar de start zat er in de wolken. Na wat parawaiten uiteindelijk niet meer gevlogen.

 

Donderdag 16 nov 17:

Vandaag begonnen met een eerste vlucht vanaf Los Pinos. Er was opnieuw inversie voorspeld met als gevolg  een lage wolkenbasis. Toen ik startte kwamen de wolken al laag boven de startplaats en de thermiek was ook erg zwak. Na de landing achter de supermarkt, zijn we naar Taucho gereden voor de tweede vlucht. We hebben nog een derde vlucht gemaakt vanaf Taucho  en ik ben dan geland op de hotellanding. Na de opfrissing ben ik met de bus naar Los Christianos gereden om er een bezoek te brengen aan Johan en Netje. Met de laatste bus van 21:05u terug gekomen naar Adeje.

 

Vrijdag 17 nov 17:

Vandaag heel lage bewolking in het zuiden, dus zijn we naar de oostkust getrokken. Eerst een vluchtje geprobeerd in Fasnia.  De thermiek was te klein zodat er enkel kon gesoard worden. De vliegplaats is eigenlijk dan te klein om met vele vleugels tegelijk te vliegen, zodat ik plaats gemaakt heb vooor de collega’s en ben gaan landen. Na de lunch zijn we naar Guimar gereden. We moesten er nog even wachten, omdat de wolken er wat lichte regen loste, maar dan hield het op met regenen en heb ik nog een uur en half kunnen vliegen onder en in de wolken.

 

Zaterdag 18 nov 17:  Vandaag was m’n laatste vliegdag.  Het is een prachtige dag geworden. Cloudbase weer laag, dus eerst een vlucht vanaf Taucho, daarna naar Ifonche met landing aan de Panda en daarna nog een laatste vlucht vanaf Ifonche met landing aan de strandbar.

 

 

 

 

 Voor meer info:

 http://www.para42.com

 

Foto's in m'n Facebook album:

KLIK HIER

 

Voor meer details van de vluchten

kan je op m'n Syride account even kijken.

 

HOME