Vliegvakantie   te   Tenerife.

 

Van 7/11 tot 17/11/2018.

Para42 - Tenerife.

 

Woensdag 7 nov 18:

In november is het naar jaarlijkse gewoonte weer tijd om richting Tenerife te trekken. Ik denk dat het de tiende keer op rij is dat ik hier nu kom. Bij ons heeft de herfst dan al lang zijn intrede gedaan en heeft de eerste nachtvorst reeds toegeslagen. Hier is het dan nog 26C overdag. Er was tegenwind, zodat de vlucht een half uurtje langer duurde dan normaal. Toen ik aan het hotel kwam en ingecheckt was, bleek na telefonisch contact met Henry dat de groep was vertrokken richting Guimar. Maar dat was geen probleem. De reisdag was sowieso al vermoeiend zodat een dagje rust op het strand erg deugd heeft gedaan.

 

Op de landing.

 

Donderdag 8 nov 18:

Eerste vliegdag. Na het ontbijt  kwam Henry mij oppikken aan het hotel.  Daarna ging het richting Ifoche voor een middagvlucht. Voor de tweede vlucht zijn we richting El Tanque getrokken . Bij aankomst waren de condities nog zwak, maar al snel trok de wind meer aan en maakten we er een schitterende lange soarvlucht.

 

Teide.

 

Vrijdag 9 nov 18: Vandaag twee vluchten vanaf Ifonche en dan nog een avondvlucht vanaf Taucho.

Luchtbeeldje van het toeristisch centrum van het eiland.

 

Zaterdag 10 nov 18: Vandaag hetzelfde als gisteren, twee vluchten vanaf Ifonche en dan nog een avondvlucht vanaf Taucho.

Start te Ifonche.

 

Zondag 11 nov 18: Gestart met een vlucht vanaf Ifonche. Met landing aan het strand. Daarna nog een vlucht in El Paque De startcondities waren er niet zo goed als op donderdag, maar toch een leuke vlucht.

Ifonche.

Start te El Tanque. 

Maandag 12 nov 18:  Er was vandaag niet zon goed weer voorspeld. Vooral de sterke NW wind was erg ongunstig. De enige mogelijkheid was Jama. Maar toen we er aankwamen zakte het wolkendek tot onder de startplaats, zodat we moesten wachten tot het opnieuw optrok. Toch een vluchtje kunnen maken. Na de lunch nog een afsluitende vlucht vanaf Taucho. De wind was erg fel aangetrokken zodat ik maar net tot aan het landingsterrein ben geraakt achter de supermarkt. Bij momenten gaf mijn syride slechts 4 km/u voorwaartse snelheid aan.

M'n start te Jama.

 

Dinsdag 13 nov 18: Vandaag opnieuw  normale condities. Dus twee vluchten vanaf Ifonche met telkens landing op het strand. Cloudbase was erg hoog. Op 1350 m zat ik in de wolken.

M'n landing aan het strand.

 

Woensdag 14 nov 18: Vandaag was het plan om naar Izana te trekken. Er was immers erg weinig wind rond het eiland.  Maar uiteindelijk bleek er toch te veel wind te zijn, zodat we direct naar El Tanque zijn gereden. Gestart in zwakke wind en  dus ook geen dynamische lift. Dus gelijk naar beneden gevlogen en geland op een klein strandje. Terug boven nog een tweede vlucht gemaakt en in een bel kunnen opklimmen zodat ik genoeg hoogte had om de landing te kunnen bereiken.

 

Landing.

 

Sunset.

 

Donderdag 15 nov 18: Harde wind. De zee zag wit. Naar de oostkust gereden, Guimar wind van achteren, Fasnia was oke tot ok bijna klaar stond om te starten en de wind toch over de berg kwam van achteren. Na de middag nog naar Los Pinos gewandeld en terug.

 

Op de start te Fasnia.

 

Van Adeje naar Los Pinos en terug gewandeld.

 

Vrijdag 16 nov 18:   Vandaag nog harde wind voorspeld vanuit het Westen, maar voor de condities aan de oostkust was het afwachten.  Eerst zijn we naar Jama gereden, maar daar was het al rugwind. Dan door naar Ifonche maar daar al veel te hard. Plan C was Fasnia maar daar ook regen. Na de lunch zijn we dan naar Barranco Hondo gereden waar ik een vlucht van een uur kon maken met landing achter de kerk van Candalaria.

 

Startplaats Fasnia.

Op de start.

Mijn start te Barranco Hondo.

In de lucht.

 

Zaterdag 17 nov 18: Vanochtend regende het al fel zoals ook was voorspeld. Geen vliegweer. Henry heeft ons afgezet in het winkelcentrum van Las Americas. Van daaruit zijn we dan de kust afgewandeld richting haven van Los Christianos. Na de lunch in het Shell tankstation nog wat van de laatste zon genoten. Daarna bagage klaar gemaakt voor de reisdag van zondag.

 

Regen in de voormiddag.

Boven Brussel.

In totaal heb ik 17 vluchten kunnen bijschrijven in mijn vliegboekje. Ook vanaf twee nieuwe startplaatsen gevlogen. De vlucht vanaf Izana net gemist, hopelijk volgend jaar dan maar ....

 

 Voor meer info:

 http://www.para42.com

Al de foto's op:

Google foto.

Of via

Google Drive

 

Voor meer details van de vluchten

kan je op m'n Syride account even kijken.

 

HOME